Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Българска фирма разработи кабина за дезикфекция на персонал 23.04.2020 г.

Българската фирма Спесима Инженеринг разработи кабина за дезинфекция на болничен персонал, наречена „Disinfecta”, научи Борса.bg от Banker.bg. Иновацията е оригинална разработка на компанията, защитена със заявка за патент и търговска марка в Патентното ведомство, и отговаря на изискванията за безопасна работа на ЕС.

 

 

Кабината е с тегло 130 kg и има модулна конструкция, която я прави лесна за транспорт и монтаж. Оборудвана е с интуитивно управление, за което не е необходимо специално обучение. Кабината е предназначена за дезинфекция на персонал, работещ в болници или в други зони с висок риск за контаминиране. Изобретението може също да се използва и за предварителна дезинфекция на хора, работещи в зони, които изискват висока хигиена, като например предприятия от хранитерно-вкусовата промиишленост. Капацитетът на кабината е 1-2 души в минута.

 

Спесима Инженеринг има готовност да започне веднага производството на 50-60 кабини месечно. Вече произведеният прототип ще бъде дарен на столична болница, предложена от Националния оперативен щаб, като компанията ще се ангажира с транспорта, инсталирането, пускането в експлоатация и тестването на оборудването.

 

Източник на снимковия материал: Спесима Инженеринг

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6