Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Българска фирма с иновативно решение за защита от мръсния въздух 20.05.2020 г.

Българската компания AirLief разработва комбинирано решение за защита от мръсния въздух – предпазни маски и мобилно приложение, през което да следим качеството на въздуха, научи Борса.bg. Със своята иновация фирмата стана победител в местното издание на състезанието PowerUp!, организирано от Клийнтех България и InnoEnergy.

 

 

Маските, които AirLief създава, защитават както от едрите, така и от фините прахови частици. Съставени са от общо 5 предпазни слоя, а 60% от вложените материали са устойчиви. В комбинация с еко маските екипът на компанията работи и върху мобилно приложение с информация за качеството на въздуха и здравни съвети. В условията на епидемията с COVID-19 AirLief разработва и маски за лекарите, работещи на първа линия.

 

Като победител в надпреварата PowerUp! българският стартъп спечели 10 000 долара под формата на кредити. Компанията ще представи страната ни на международния финал на състезанието, където ще се бори за възнаграждения до 65 000 евро.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Graduate Survey отличи най-желаните работодатели сред студентите

  Станаха ясни резултатите от четвъртото издание на проучването Graduate Survey. В рамките на изследването студентите от България и чужбина имаха възможност да отличат най-желаните от тях работодатели от страната, научи Борса.bg от Investor.bg.

 • Career Show Index отличи топ 50 на най-добрите работодатели

  Обявиха 50-те най-добри работодатели в престижната класация Career Show Index 2020, съобщиха за Борса.bg организаторите на Career Show. Индексът e на база представянето на работодателите в най-престижните бизнес награди през последните три години.

 • А1 организира онлайн събития за личностно развитие

  Българският телеком А1 организира поредица от онлайн срещи, за да помогне на младите специалисти, които мечтаят за успешна кариера, научи Борса.bg от компанията. За програмата и как да се включите в събитията вижте в следващите редове...

 • Иван Иванов е избран за председател на Български ВиК холдинг

  Председателят на Българската асоциация по водите (БАВ) инж. Иван Иванов e избран за председател на Управителния съвет (УС) на Български ВиК холдинг ЕАД, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 • Career Show ще се проведе на 24 ноември 2020

  Във връзка с обстановката в световен мащаб по повод COVID-19 водещото експо за квалифицирани кадри Career Show ще се проведе на 24 ноември 2020 г. вместо на 10 септември 2020 г., съобщиха за Борса.bg организаторите.

 • Един работен ден на инж. Милен Петров от БКК 95

  Днес в рубриката „Един работен ден на...“ ще ви срещнем с инж. Милен Петров, производствен директор в БКК 95 ООД, за да ви разкажем защо е избрал именно тази професия и как преминава неговият работен ден. Ще научим какви са неговите професионални мечти и как ги постига. Отговорът на тези и още много интересни факти от професионалното му ежедневие четете в следващите редове.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6