Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Българската финтех компания Payhawk е оценена на 1 млрд. доларa 16.03.2023 г.

Българската финтех компания Payhawk се превърна в първия роден „еднорог“ стартъп, оценен на 1 млрд. долара, което се дължи и на инвестицията от 100 млн. долара, научи Борса.bg от Economic.bg. 

 

 

„Payhawk привлече допълнително финансиране от 100 млн. долара, увеличавайки инвестиционния си рунд „Б“ до 215 млн. долара. Дружеството достигна оценка на стойност 1 милиард долара, превръщайки се в първия български еднорог“, гласи съобщението на компанията.

 

Самият рунд „Б“ бе стартиран през ноември 2021 г. с инвестиция от 115 млн. долара. Това се случи едва половин година след предходния рунд „А“ на стойност 20 млн. долара.

 

„Винаги сме знаели, че можем да построим голяма компания, ако решим значителен проблем на достатъчно голям пазар“, коментира Христо Борисов , изпълнителнителен директор и съосновател на Payhawk.

 

Един от водещите инвеститори е фондът Lightspeed Venture Partners, който може да се похвали със своето портфолио с инвестиции от над 10.5 млрд. долара в компании като Affirm, Grafana, Faire, FTX, Personio, Snap, и др.

 

Допълнителният капитал предоставя на компанията шанс за агресивен растеж, както и за продължаване на амбициозните планове за глобална експанзия. До момента Payhawk разполага с офиси в София, Лондон, Берлин и Барселона, откъдето обслужва бизнеси от 30 държави. Компанията също започва работа по нова кредитна карта в партньорство с българската Payneticks.

 

Източник на снимковия материал: Payhawk

HR новини

 • Предстои ежегодния индекс на Career Show за влиятелна ИТ личност

  До 31 март 2023 г. можете да се включите в номинациите на тазгодишното издание на индекса „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България“, организиран от Career Show, който цели да отличи постиженията на българските ИТ специалисти.

 • Била България има нов оперативен директор

  Валтер Волф е новият главен оперативен директор на Била България, научи Борса.bg. Благодарение на огромния си опит в сферата на продажбите и логистиката, той ще помогне за модернизацията и развитието на физическите магазини от веригата.

 • Филип Морис България с нов генерален мениджър

  От началото на месец март постът генерален мениджър на компания Филип Морис България се заема от Демиан Пинтос, научи Борса.bg. Г-н Пинтос ще продължи изпълнението на мисията на компанията за бъдеще без цигарен дим у нас. Също така ще развие бизнеса.

 • СИДНТ с ново ръководство и визия за развитие

  Радослав Петков е новият председател на Управляващия борд на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии (СИДНТ), избран заедно с другите членове от Общото събрание на организацията на 17 февруари т.г., научи Борса.bg от БТА.

 • Камарата на строителите в България с нов изпълнителен директор

  Арх. Иван Несторов е новият изпълнителен директор на Камарата на строителите в България (КСБ), избран от Управителния съвет на основание дългогодишния му опит в областта, научи Борса.bg от прессъобщение на организацията.

 • Надежда Василева поема главния ръководен пост в Adecco България

  Новоназначеният изпълнителен директор на Adecco България е г-жа Надежда Василева, научи Борса.bg от Economy.bg. Дейността ѝ ще бъде свързана с развитието и разрастването на компанията в синхрон със заложените цели и политики на глобалния лидер в HR услугите.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6