Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

България и Северна Македония обсъдиха жп връзките между страните 22.04.2021 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Генералният директор на българската Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) инж. Красимир Папукчийски посрещна делегация на Македонски железнициИнфраструктура, водена от новия генерален директор на дружеството г-н Хари Локвенец, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. На срещата бяха представени етапите на проектиране на жп връзката между двете страни, като акцент бе проектът за изграждане на граничния тунел на планинския проход Деве баир.

 

 

Ръководителите на двете структури потвърдиха ангажимента за съвместната дейност на работните групи, които подпомагат проектирането и осъществяването на железопътната връзка между двете страни.

 

Обсъдена бе и необходимостта от провеждането на тристранна среща между Албания, Северна Македония и България, на която да бъдат обсъдени жп връзки между Адриатическо и Черно море, както и достъпа до италианските пристанища Бари и Бриндизи.

 

НКЖИ изпълнява проект за модернизация на жп линията Радомир – Гюешевограница с Република Северна Македония. Трасето е част от основната TEN-T мрежа, свързваща Европейския съюз през България с другите страни на Балканите и Турция.

 

Източник на снимковия материал: НКЖИ /https://rail-infra.bg/

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6