Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

България бележи висок ръст в износа на стоки за Армения 18.03.2019 г.

На 12 март 2019 г. в Ереван се проведе Българо-арменски бизнес форум, на който присъстваха над 100 компании от двете държави, информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката. По време на събитието, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев съобщи, че през 2017 г. е отчетено най-високо равнище на износ на български стоки за Армения за последните 10 години.

 

 

 

България се стреми да се превърне в суперкомпютърен център в Източна Европа, като може да работи съвместно с арменски фирми по проекти за високоскоростна свързаност.

 

„Надявам се да набележим сфери на сътрудничество, като например партньорство за реализиране на проекти в трети страни“, коментира Александър Манолев.

 

България, като външна граница на Европейския съюз, може да съдейства на Армения да се асоциира в програмата на Европейския съюз Хоризонт 2020, стана ясно още по време на срещата.

 

Източник на снимковия материал: Министерство на икономиката

HR новини

 • Етем България успешно приключва проект за обучение на персонала

  ЕТЕМ е една от водещите фирми за екструдиране на алуминий в Югоизточна Европа и е първата компания, напълно интегрираща процеса на проектиране и производство на архитектурни системи и алуминиеви профили за промишлени приложения в Гърция.

 • Препоръчай хардуерен инженер и вземи бонус от ITEAM Bulgaria

  От години екипът на Инженер.БГ чрез своята Инженерна борса помага на специалистите у нас и на Балканите да открият мечтаното работно място, а за първи път имаме удоволствието да работим с компания, която използва иновативен метод за подбор – референцията от приятел.

 • Запознайте се със сертификационната програма на БАУХ

  Сертификационната програма на БАУХ има за цел да наложи професионални стандарти за управление на човешки ресурси, чрез които които да подпомогне бизнеса в стремежа му към по-добри резултати и по-мотивирани и ефективни екипи.

 • ВИТТЕ Аутомотив България разкрива нови работни места в Русе

  Преди броени дни ВИТТЕ Аутомотив България ЕООД откри новата си производствена база на завода в гр. Русе. Инвестицията ще разкрие над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите в българското дружество ще надхвърли 1 300 души.

 • Един работен ден на инж. Куфаров от Либхер-Транспортейшън

  Как протича работният ден на един машинен инженер с повече от 15 години професионален опит? Кои са препятствията, които се изпречват на пътя му, и как ги преодолява? Вижте какво разказа инж. Георги Куфаров от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

 • VOSS търси да назначи 400 работници до края на 2019 г.

  Немската компания VOSS Automotive, която придоби бившия завод на Great Wall в област Ловеч, търси да назначи 400 работници – предимно машинни оператори и инженери, до края на тази година. От VOSS планират да назначат общо около 1000 служители.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6