Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Браншовите организации от сектор „Строителство“ проведоха среща 23.10.2020 г.

Работна среща между браншовите организации в сектор „Строителство“ се проведе в сградата на Съюза на архитектите в България (САБ), научи Борса.bg от Vestnikstroitel.bg.

 

 

Домакин бе проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на УС на САБ. По време на срещата той заяви, че основната тема, която стои пред сектора, е инвестиционният процес, който по думите му е претърпял много изменения през последните две десетилетия и все още не е напълно оптимизиран. Проф. Булев изрази мнение, че е необходимо браншовите организации да участват много активно в този процес.

 

Участниците разискаха и Концепцията за прилагане на алтернативни подходи за регулиране на основни икономически сектори, която е насочена към 11 сектора на икономиката, в които се включват строителството и архитектурата.

 

На събитието бе дискутирано и създаването на консултативен съвет на организациите от сектор „Строителство“, а на финала бе решено да бъде определен за член на съвета по един постоянен представител от всяка организация. Заседанията на консултативния съвет ще се провеждат на месечна база.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Един работен ден на инж. Р. Василев от R&M България Производство

  „Здравей, Радо, имаме казус“, така започва обикновено денят ми, защото това е длъжност, която ти дава възможност да си там, където са проблемите и въпросите, чийто отговор не винаги знаеш“ – така описва своята професия инж. Радостин Василев.

 • Все повече хора се насочват към ИТ сектора през 2020 спрямо 2019

  Наблюдава се масово кариерно преориентиране на професионалисти към ИТ сектора без предишен опит в него, предизвикано от COVID-19, споделиха пред Борса.bg организаторите на едно от водещите кариерни изложения у нас Career Show.

 • Career Show обяви победителите в Career Show Awards 2020

  Рекордните 326 кандидатури се бориха в 50 категории за престижната награда за най-добър работодател на България за 2020, а победителите вече са ясни, информираха за Борса.bg организаторите на конкурса Career Show Awards.

 • Промяна в производственото ръководство на Multivac

  В ролята си на производствен вицепрезидент, д-р Кристиан Лау поема отговорността за производството на групата Multivac. Като част от задълженията си, той ще бъде управител на две дъщерни дружества – Мултивак Лехашау и Мултивак България Продакшън.

 • Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн

  Предвид мерките за ограничение на разпространението на COVID-19 кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн, информираха за Борса.bg организаторите. Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември.

 • Стартира Лидерска академия „Успяваме в България“

  Стартира седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), информира за Борса.bg ПР агенция Интеримидж. Тази година рекорден брой са подадените кандидатури на дами, желаещи да се включат в програмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6