Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Белград е финалист в конкурс за устойчива градска мобилност 20.04.2021 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Белград се класира на финала на надпреварата за най-добър план за устойчива градска мобилност, част от състезанието в рамките на Европейската седмица на мобилността 2020, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това прави сръбската столицата един от най-добрите европейски градове по отношение на концепцията за устойчива градска мобилност, коментира кметът на града Зоран Радойчич.

 

 

Сред финалистите е испанският град Билбао, както и френският Гренобъл, който бе обявен за „Зелена столица на Европа“ за 2023 г.

 

Планът за устойчива градска мобилност е важен за подобряване качеството на въздуха, намаляването на нивата на шум и създава условия за по-добро качество на живот и здраве на гражданите, подчерта още Радойчич. В допълнение към проекта за метрото, градът работи и в посока разширяване на пешеходните и велосипедни алеи, както и за подобряването и модернизирането на обществения транспорт.

 

Към момента Белград разполага с около 100 km велоалеи, а целта на Плана е до 2030 г. да бъдат изградени още 400 km. В ход е и реализирането на съвместен проект с компанията Siemens, според който до 2023 г. ще бъдат инсталирани „умни“ светофари на 322 кръстовища в града.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6