Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Белград с планове за зелен град и устойчива енергия 08.03.2021 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

В сръбската столица Белград бяха представени Планове за действие за зелен град и устойчива енергия и климат, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Кметът на града Зоран Радойчич подчерта, че и в двата документа са представени инвестиционни проекти на стойност от 5.2 млрд. евро за период от 10 г.

По думите на Радойчич приоритет ще бъде транспортната система в Белград, както и пътните маршрути, с което се ще помогне изместването на трафика в покрайнините на града. Планът предвижда инвестиции от около 770 млн. евро за пречистване на отпадъчни води, 300 млн. евро в сферата на енергийната ефективност, 100 млн. евро в озеленяване и увеличаване на горските площи. Друга ключова част от проекта обхваща 4 центъра за събиране и рециклиране на отпадъци, както и 2 центъра за събиране на отпадъци.

 

Градоначалникът на Белград допълни още, че градът си сътрудничи с Европейската банка за възстановяване и развитие, както и че има договорен проект за рехабилитация на четири сгради.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Айгер Инженеринг търси своя нов HR специалист

  Като част от екипа на Айгер Инженеринг ще можете да се запознаете с необятния свят на новите технологии, да усвоите полезни компетентности или да надградите своите познания чрез богатата обучителна програма на компанията.

 • IMI България с материално дарение за МБАЛ – Ботевград

  IMI България за четвърти път оказа своята подкрепа към Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. Дружеството направи дарение на кислородни концентратори за COVID отделението в местното лечебно заведение.

 • Гласувайте за най-влиятелните ИТ личности в България

  Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности в България според класацията на Career Show Index, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе онлайн.

 • Един работен ден на д-р Самуил Бенатов

  Как преминава работното му ежедневие, на какво се базират успешните отношения с клиентите и каква е ролята на защитата на обектите на интелектуална собственост, пред Инженер.bg разказа д-р Самуил Бенатов от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Top Employers Institute за първи път в България

  На 8 април от 14:00 до 18:00 ч. Top Employers Institute за първи път ще се качат на виртуалната сцена на Business Talks Better & Beyond в България, научи Борса.bg от организаторите. Събитието е насочено към всички, които искат да научат глобалните HR трендовe.

 • „Национални дни на кариерата“ ще се проведат виртуално

  На 8 април 2021 г. от 11 часа ще се проведе един от най-големите кариерни форуми у нас - „Национални дни на кариерата“, научи Борса.bg от Технически университет – Габрово (ТУ-Гарово). Учебното заведение е партньор на събитието.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6