Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

В Белград отвори врати първата площадка за рециклиране 18.07.2016 г.

Проектирана като част от плана за управление на отпадъците, реализиран от сръбската столица в сътрудничество с градския секретариат за опазване на околната среда и публичната компания за комунални услуги Gradska čistoća, в белградското предградие Bežanijska kosa бе откритa първата в града площадка за рециклиране, научи Борса.bgот съобщение, публикувано от местната власт.

 

„Това е първата от общо 14 площадки за рециклиране, които ще бъдат отворени на територията на Белград и ще предоставят възможност на гражданите да донесат рециклируемите си отпадъци, за да се погрижим за тях. Тук ние ще сортираме и балираме всички отпадъци и това ще бъде първата стъпка от експанзивното рециклиране в града. До края на годината Белград ще има 6 площадки за рециклиране, а споменатият брой 14 ще бъде достигнат преди края на 2018 г.“, обяви Мирослав Богданович, ръководител на Gradska čistoća.

 

Гражданите, които избират да донесат материали за рециклиране, не са длъжни да ги сортират, тъй като линията за рециклиране може да сепарира отпадъците. „Би било по-добре, ако отпадъците са предварително сортирани, но това не е задължително, а в допълнение към стандартните битови отпадъци гражданите могат да носят тук и електронно оборудване, машинни и хранителни масла“, добави още той.

 

„Всеки път, когато имаме възможност, чрез медиите каним съгражданите ни да се включат и да участват в рециклирането и депонирането на отпадъци. Белград заслужава да бъде по-чист и да изглежда като всеки друг европейски град, където степента на рециклиране е висока“, каза още г-н Богданович и обяви, че се планира изграждането на пренатоварващи станции с линии за рециклиране в общините Нов Белград и Земун, което ще позволи намаляването на транспортните разходи и ще осигури рециклируем материал, който да може да бъде продаван.

 

Източник на снимковия материал: BalkanGreenEnergyNews.com

HR новини

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Предстои есенен кариерен форум в СУ „Св. Климент Охридски“

  На 20 октомври 2020 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално търговска камара организират есенен форум на кариерното развитие, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Инженер.БГ също ще се включи.

 • Career Show обяви Топ 100 на HR професионалистите в България

  Малко след обявяването на 50-те най-добри работодатели в страната, Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България“, чиято цел бе да се откроят личностите, които стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6