Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

БАВ ще проведе Кръгла маса „Управление на дъждовните води“ 20.03.2019 г.

Стартира Седмица на водата и по този повод Българска асоциация по водите (БАВ), съвместно с Министерство на околната среда и водите (МОСВ), организира провеждането на Кръгла маса „Управление на дъждовните води“, информираха за Борса.bg от БАВ. Форумът ще се състои на 21 март 2019 г., от 9:00 до 12:00 ч., в зала „Сутерен“ на МОСВ. 

 

 

На мероприятието ще присъстват представители на водния сектор. Поканени за участие са МОСВ, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Басейнови дирекции, ВиК оператори, Асоциации по ВиК, Национално сдружение на общините в Република България, български общини, Национален институт по метеорология и хидрология, научните среди, експерти, специалисти от бранша и др.

 

Целта на Кръглата маса е да бъдат обсъдени и предложени решения на проблеми, свързани с опазването на природните води, с предприемането на превантивни мерки за минимизиране на щетите от евентуални наводнения и оценка на риска от такъв вид природни бедствия.

 

„Инициативата е част от Седмица на водата 2019, а паралелно ще се проведе и фотоконкурсът на БАВ „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време”. На 21 март от 14:00 часа в галерия „Червената точка” в София ще се състои и официалната церемония по награждаване на най-добрите участващи фотографии”, допълниха от БАВ.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Етем България успешно приключва проект за обучение на персонала

  ЕТЕМ е една от водещите фирми за екструдиране на алуминий в Югоизточна Европа и е първата компания, напълно интегрираща процеса на проектиране и производство на архитектурни системи и алуминиеви профили за промишлени приложения в Гърция.

 • Препоръчай хардуерен инженер и вземи бонус от ITEAM Bulgaria

  От години екипът на Инженер.БГ чрез своята Инженерна борса помага на специалистите у нас и на Балканите да открият мечтаното работно място, а за първи път имаме удоволствието да работим с компания, която използва иновативен метод за подбор – референцията от приятел.

 • Запознайте се със сертификационната програма на БАУХ

  Сертификационната програма на БАУХ има за цел да наложи професионални стандарти за управление на човешки ресурси, чрез които които да подпомогне бизнеса в стремежа му към по-добри резултати и по-мотивирани и ефективни екипи.

 • ВИТТЕ Аутомотив България разкрива нови работни места в Русе

  Преди броени дни ВИТТЕ Аутомотив България ЕООД откри новата си производствена база на завода в гр. Русе. Инвестицията ще разкрие над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите в българското дружество ще надхвърли 1 300 души.

 • Един работен ден на инж. Куфаров от Либхер-Транспортейшън

  Как протича работният ден на един машинен инженер с повече от 15 години професионален опит? Кои са препятствията, които се изпречват на пътя му, и как ги преодолява? Вижте какво разказа инж. Георги Куфаров от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

 • VOSS търси да назначи 400 работници до края на 2019 г.

  Немската компания VOSS Automotive, която придоби бившия завод на Great Wall в област Ловеч, търси да назначи 400 работници – предимно машинни оператори и инженери, до края на тази година. От VOSS планират да назначат общо около 1000 служители.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6