Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

БАВ ще проведе Кръгла маса „Управление на дъждовните води“ 20.03.2019 г.

Стартира Седмица на водата и по този повод Българска асоциация по водите (БАВ), съвместно с Министерство на околната среда и водите (МОСВ), организира провеждането на Кръгла маса „Управление на дъждовните води“, информираха за Борса.bg от БАВ. Форумът ще се състои на 21 март 2019 г., от 9:00 до 12:00 ч., в зала „Сутерен“ на МОСВ. 

 

 

На мероприятието ще присъстват представители на водния сектор. Поканени за участие са МОСВ, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Басейнови дирекции, ВиК оператори, Асоциации по ВиК, Национално сдружение на общините в Република България, български общини, Национален институт по метеорология и хидрология, научните среди, експерти, специалисти от бранша и др.

 

Целта на Кръглата маса е да бъдат обсъдени и предложени решения на проблеми, свързани с опазването на природните води, с предприемането на превантивни мерки за минимизиране на щетите от евентуални наводнения и оценка на риска от такъв вид природни бедствия.

 

„Инициативата е част от Седмица на водата 2019, а паралелно ще се проведе и фотоконкурсът на БАВ „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време”. На 21 март от 14:00 часа в галерия „Червената точка” в София ще се състои и официалната церемония по награждаване на най-добрите участващи фотографии”, допълниха от БАВ.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Монделийз България търси стажанти в отдел „Човешки ресурси“

  Ти си студент в последна година в университета или наскоро завършил? А търсиш ли вълнуващи възможности за старт в кариерата? Тук е моментът да питаме „Обичаш ли шоколад?“. Страхотно, Монделийз България Продакшън търси стажант в отдел „Човешки ресурси“.

 • Един работен ден на инж. Бончев от Либхер-Транспортейшън Системс

  Да уловиш идея, да я оформиш в съзнанието си, както грънчарят прави изкусна ваза от парче глина, да я реализираш в продукт и накрая да видиш как той работи – ето това е работата на инженера. Днес си говорим с инж. Ангел Бончев от Либхер Транспортейшън Системс Марица.

 • Фесто Производство ще бъде на Career Show

  „На 10 септември 2019 г. в зала Арена Армеец в гр. София ще се проведе кариерното изложение Career Show 2019. Участие в него ще вземе и Фесто Производство“, съобщиха за Борса.bg от компанията. Фесто Производство е част германския концерн Festo AG & Co. KG.

 • Креативността е важно качество за екипа на Weber

  Всеки работодател има свой почерк и индивидуален подход при провеждане на интервю за работа. Снежана Семова, изпълнителен директор на Сен-Гобен Констракшън Продъктс България разказа върху какво поставя акцент при подбора на кадри.

 • Мултивак България: Нов ръководен екип пое Fritsch

  „Водещият производител на машини и оборудване за хлебни изделия Fritsch, който наскоро се присъедини към групата Multivac, има ново ръководство в лицето на Андреас Ейд и Франк Габриел“, научи Борса.bg от Мултивак България.

 • Мелексис ще търси нови таланти за екипа си на Career Show

  Мелексис България ще бъде един от участниците на кариерното изложение Career Show 2019. „Екипът на компанията ще ви очаква на 10 септември 2019 г., а локацията е зала Арена Армеец“, обявиха за Борса.bg от българското дружество.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6