Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

БАВ ще проведе Кръгла маса „Управление на дъждовните води“ 20.03.2019 г.

Стартира Седмица на водата и по този повод Българска асоциация по водите (БАВ), съвместно с Министерство на околната среда и водите (МОСВ), организира провеждането на Кръгла маса „Управление на дъждовните води“, информираха за Борса.bg от БАВ. Форумът ще се състои на 21 март 2019 г., от 9:00 до 12:00 ч., в зала „Сутерен“ на МОСВ. 

 

 

На мероприятието ще присъстват представители на водния сектор. Поканени за участие са МОСВ, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Басейнови дирекции, ВиК оператори, Асоциации по ВиК, Национално сдружение на общините в Република България, български общини, Национален институт по метеорология и хидрология, научните среди, експерти, специалисти от бранша и др.

 

Целта на Кръглата маса е да бъдат обсъдени и предложени решения на проблеми, свързани с опазването на природните води, с предприемането на превантивни мерки за минимизиране на щетите от евентуални наводнения и оценка на риска от такъв вид природни бедствия.

 

„Инициативата е част от Седмица на водата 2019, а паралелно ще се проведе и фотоконкурсът на БАВ „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време”. На 21 март от 14:00 часа в галерия „Червената точка” в София ще се състои и официалната церемония по награждаване на най-добрите участващи фотографии”, допълниха от БАВ.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Предстои изложението за работодатели „Стажове“ в ТУ-София

  За девета поредна година Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към Технически университет – София (ТУ-София) организира изложението за работодатели „Стажове“, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 • Рaйна Крапчанска е новият HR мениджър на BHTC България

  Г-жа Крапчанска ще отговаря за развитието на глобалната HR политика на компанията, за обучителните програми и за превръщането на развойния център на BHTC България в предпочитано място за усъвършенстване на висококвалифицирани инженери.

 • Кои работодатели ще увеличат работната сила през 2020?

  Българските работодатели ще посрещнат новото десетилетие оптимистично, като увереността им за наемане на служители през първото тримесечие на новата 2020 г. се очаква да е положителна във всички индустрии и региони в страната, научи Борса.bg от ManpowerGroup.

 • Един работен ден на инж. Маргарита Николова от БКК 95

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството споделя Инж. Маргарита Николова от БКК 95.

 • Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд

  Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект едно от нещата, които поддържат желанието му да се развива.

 • Предстоят Годишните HR награди на БАУХ за 2019

  И тази година Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) ще награди най-успешните професионалисти и проекти в областта на управлението на човешките ресурси, научи Борса.bg от Българска стопанска камара (БСК).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6