Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Алфа Банк Румъния подкрепя предприемаческата среда в страната 17.06.2022 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Алфа Банк Румъния се присъединява към четирите нови правителствени програми в страната (IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest and Innovation), чиито основни приоритети са да засилят местното производство, да подпомагат строителството, включително „зелените“ зони, да стимулират производителността и конкурентоспособността в селскостопанската област и да подкрепят проекти с иновативни и дигитални компоненти, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 

 

Драгош Драгичи, мениджър в отдела за малки и средни предприятия (МСП) на Alpha Bank Румъния, заяви, че както МСП така и стартиращите фирми се нуждаят от подкрепа, за да увеличт потенциала си за растеж. Чрез тези нови програми, компаниите могат да подобрят конкурентоспособността и устойчивостта в местната предприемаческа среда и да генерират добавена стойност в румънска икономика.

 

С новите програми отговарящите на условията МСП ще се възползват също и от държавна безвъзмездна помощ, която ще покрива изцяло стойността на таксата за риск и административната такса през целия срок на валидност на гаранцията, лихвата за 24 месеца след отпускане на заема и невъзвръщаем компонент от максимум 10% от стойността на гарантираното финансиране, при условията, предвидени във всяка програма.

 

За инвестиционни проекти могат да бъдат получени заеми до 10 милиона RON и до 5 милиона RON за оборотен капитал.

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com

HR новини

 • До 29 юли е крайният срок за регистрация в Career Show Awards

  До 29 юли 2022 г. е удължен крайният срок за регистрация в тазгодишното издание на конкурса Career Show Awards. В него успешните проекти и стратегии на компанията Ви, свързани с човешките ресурси, могат да бъдат отличени в над 70 категории.

 • Индексът на Career Show отличи най-добрите работодатели у нас

  Ежегодният индекс „Топ 100 най-добри работодатели в България“ на Career Show има за цел да отличи работодателите, които полагат целенасочени усилия за подобряване на работната атмосфера и условията на труд у нас. Тазгодишното издание открои нови компании.

 • Желяз Кольовски е новият директор в отдел маркетинг във Vivacom

  Желяз Кольовски е новият директор в отдел „Маркетингови комуникации“ във Vivacom, научи Борса.bg от Karieri.bg. Г-н Кольовски има над десетгодишен опит в сферата на маркетинга, като е участвал и ръководил успешно различни проекти в големи компании у нас.

 • До 22 юни кандидатствайте за най-добър работодател в Career Show

  Четвъртото издание на водещите награди за най-добър работодател на България Career Show Awards 2022 отново акцентира върху грижата към служителите, добрата работна среда и развитието на пазара на труда, съобщиха за Борса.bg от Career Show. Компаниите могат да избират от над 70 категории, отличаващи работодателската марка и успешните процеси във фирмите. Т.г Career Show Awards обхвана по-голяма част категории сред, които са „Динамично развиваща се компания”, „Създаване на нов продукт”, „Иновации в работната среда” и др. С чисто нова група от категории „Управление и екипи” организаторите насочват вниманието към личния принос в успеха на дадена компания.

 • Фесто Производство стартира нов образователен проект през април

  Най-новият образователен проект на Фесто Производство, който стартира през април т.г., е Festo Sustainability Award. Компанията е част от компанията Festo SE & Co. KG, която е световен лидер в областта на индустриалната дигитализация.

 • Предстои кариерното събитие за ИТ специалисти на Career Show

  На 19 и 20 май 2022 г. изцяло онлайн ще се проведе водещото кариерно събитие за ИТ специалисти Career Show Tech 2022, съобщиха за Борса.bg организаторите. Над 60 водещи фирми в ИТ сектора ще предложат работа и възможности за развитие на ИТ специалисти.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6