Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Алфа Банк Румъния подкрепя предприемаческата среда в страната 17.06.2022 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Алфа Банк Румъния се присъединява към четирите нови правителствени програми в страната (IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest and Innovation), чиито основни приоритети са да засилят местното производство, да подпомагат строителството, включително „зелените“ зони, да стимулират производителността и конкурентоспособността в селскостопанската област и да подкрепят проекти с иновативни и дигитални компоненти, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 

 

Драгош Драгичи, мениджър в отдела за малки и средни предприятия (МСП) на Alpha Bank Румъния, заяви, че както МСП така и стартиращите фирми се нуждаят от подкрепа, за да увеличт потенциала си за растеж. Чрез тези нови програми, компаниите могат да подобрят конкурентоспособността и устойчивостта в местната предприемаческа среда и да генерират добавена стойност в румънска икономика.

 

С новите програми отговарящите на условията МСП ще се възползват също и от държавна безвъзмездна помощ, която ще покрива изцяло стойността на таксата за риск и административната такса през целия срок на валидност на гаранцията, лихвата за 24 месеца след отпускане на заема и невъзвръщаем компонент от максимум 10% от стойността на гарантираното финансиране, при условията, предвидени във всяка програма.

 

За инвестиционни проекти могат да бъдат получени заеми до 10 милиона RON и до 5 милиона RON за оборотен капитал.

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com

HR новини

 • Джакопо Андреозе ще застане начело на Angelini Pharma

  Начело на фармацевтичната компания Angelini Pharma предстои да застане Джакопо Андреозе, научи Борса.bg от Karieri.bg. Компанията работи в областта на мозъчното здраве, психичното здраве, епилепсията и потребителското здравеопазване.

 • Кока-Кола ХБК България има нов директор „Техническа функция“

  Ренато Беритич поема позицията директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България, научи Борса.bg от Actualno.bg. Една от главните цели на новият директор е да наеме близо 450 професионалисти, които да отговарят за различните дейности в производството.

 • Visteon избра Велизар Димов за поста вицепрезидент „Инженеринг“

  Г-н Велизар Димов зае поста вицепрезидент „Инженеринг“ за Европа на глобалната компания, специализирана в автомобилните технологии, Visteon, като той е първият българин, който ще ръководи инженеринговите ѝ дейности, научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Менпауър България излъчи юбилеен епизод на Клуб HR навигатор

  На 29 октомври Менпауър България излъчи 10-ти юбилеен епизод на Клуб HR навигатор, научи Борса.bg от компанията. Дискутираната тема бе за кариерното ориентиране на младежите и рецептата за успешен старт в професионалната им кариера.

 • Какво сочи проучване на Career Show за заплащането в ИТ сектора

  Career Show проведе проучване за удовлетвореността от работното място, което разглежда перспективите за развитие в ИТ сектора, съобщиха за Борса.bg от организацията. Анализът на резултатите разкрива интересни детайли.

 • Предстои двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022

  На 29 и 30 ноември 2022 г. ще се проведе двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022, в което представители от световни ИТ компании ще бъдат специални гост лектори, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6