Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Алкомет с инвестиция в модернизирана линия за прахово боядисване 14.01.2021 г.

Алкомет инвестира 1 400 000 лв. в модернизирана линия с най-новата технология за прахово боядисване, съобщи Българска стопанска камара. С това капацитетът на линията е увеличен три пъти в сравнение с периода преди нейната модернизация и месечният производствен обем на линията сега е 600 t.

 

 

Модернизирано е цялото съоръжение, включващо нови вани и сушилни след ваните, линия при зареждането на боя, обслужването на кабината за боя, преработване и изпичане. Разходът на използваната боя трябва да се намали драстично, а постигането на по-добро качество с по-малък разход на боя ще бъде значително.

 

Тестовият период на новия валцов цех вече е приключил и станът официално е започнал да работи. Студеновалцовият стан, който е изработен от европейския лидер в областта SMS group, Германия, може да обработва лента с максимална ширина 2200 mm, като към него има и съпътващи съоражения. С него Алкомет ще удвои капацитета на валцовите си продукти през настоящата година.

 

Компанията осъществява и новия си инвестиционен проект, за който беше съобщено през лятото на 2020 г. – цех за механична обработка на алуминиеви профили, които ще намират приложение в автомобилния сектор.

 

Строежът на новия производствен цех вече почти е завършен. През 2021-2022 г. се очаква да бъде реализиран проект, благодарение на който Алкомет ще обслужва водещи автомобилни компании в света. Размерът на инвестицията възлиза на 13 500 000 лв., а с реализацията на проекта дружеството ще може да произвежда и изнася продукция с по-висока стойност.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Стартира HR Академията на Atos

  В края на февруари стартира HR Академията на Atos, научи Борса.bg от организаторите. Академията ще включва 15 лекции на интересни HR теми – Employer branding, Recruitment and Sourcing, Payroll, Workforce mangement, Learning and Development и много други.

 • ЧЕЗ България получи награда от Employer Branding Awards 2021

  За поредна година ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на b2b Media – Employer Branding Awards 2021. В тазгодишното издание компанията зае трето място в категорията Employer Branding Innovation in Pandemic със своя проект „Енергия за бъдещето“.

 • Един работен ден на Полина Христова от Top Skills Recruiment

  Какво е необходимо, за да бъде процесът по подбор на кадри възможно най-ефективен? Ние можем дадем отговор – нужен е умел медиатор между работодателите и кандидатите. Тази амбициозна, но интригуваща професионална роля успешно изпълнява Полина Христова.

 • Отличиха HR стратегията на R&M България Производство

  На онлайн церемония, която се прове на 12 февруари 2021 г., производствената компания Райхле и Де-Масари България Пръдакшън бе удостоена с приза „HR стратегия на годината“ в конкурса Employer Branding Awards 2021 на B2B Media.

 • Schneider Electric България с приз от Employer Branding Awards

  Schneider Electric България завоюва второ място в категорията Employer of the Year на годишните награди Employer Branding Awards 2021 на b2b Media. Наградите отличават постиженията в областта на изграждането и утвърждаването на работодателския бранд.

 • Каква е била детската мечта на инж. Димитров от Агрополихим?

  Ако между работата и хобито си можем да сложим знак за равенство, а професията надминава очакванията ни, то сме от онези щастливци, които смело могат да заявят, че са реализирали своята детска мечта. Точно както госта в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6