Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Алкалоид (Северна Македония) е увеличила продажбите си 17.11.2022 г.

In English  In Macedonian  In Romanian   In Serbian

 

Северномакедонската фармацевтична компания Алкалоид обяви, че през първите девет месеца на годината, въпреки големите предизвикателства, е успяла да увеличи продажбите си и своята рентабилността. Това научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 

 

Според неодитирания финансов отчет, публикуван на Македонската фондова борса, най-успешната местна компания Алкалоид е постигнала консолидирани приходи от продажби в размер на 10 988 914 294 денара, което е с 16% повече в сравнение със същия период на миналата година.

 

Разгледано по продуктови групи, в структурата на общите консолидирани продажби най-голям дял заемат продуктите от аптечния сегмент, а именно 88%. От тях по-голям дял имат антибиотиците – 24%, безрецептурните препарати с 18%, препаратите за сърдечно-съдовата система с 14%, неврологичните препарати с 13% от общите консолидирани продажби. Сегментът за химия, козметика и билкова медицина представлява 12% от общите консолидирани продажби.

 

 

Печалбата на единица преди финансови разходи, данъци и амортизация (EBITDA), която възлиза на 1 917 509 370 денара, показва увеличение от около 14%, докато нетната печалба на единица възлиза на 1 160 140 040 денара и се е увеличила с 19%.

 

Източник на снимковия материал: Alkaloid

HR новини

 • Джакопо Андреозе ще застане начело на Angelini Pharma

  Начело на фармацевтичната компания Angelini Pharma предстои да застане Джакопо Андреозе, научи Борса.bg от Karieri.bg. Компанията работи в областта на мозъчното здраве, психичното здраве, епилепсията и потребителското здравеопазване.

 • Кока-Кола ХБК България има нов директор „Техническа функция“

  Ренато Беритич поема позицията директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България, научи Борса.bg от Actualno.bg. Една от главните цели на новият директор е да наеме близо 450 професионалисти, които да отговарят за различните дейности в производството.

 • Visteon избра Велизар Димов за поста вицепрезидент „Инженеринг“

  Г-н Велизар Димов зае поста вицепрезидент „Инженеринг“ за Европа на глобалната компания, специализирана в автомобилните технологии, Visteon, като той е първият българин, който ще ръководи инженеринговите ѝ дейности, научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Менпауър България излъчи юбилеен епизод на Клуб HR навигатор

  На 29 октомври Менпауър България излъчи 10-ти юбилеен епизод на Клуб HR навигатор, научи Борса.bg от компанията. Дискутираната тема бе за кариерното ориентиране на младежите и рецептата за успешен старт в професионалната им кариера.

 • Какво сочи проучване на Career Show за заплащането в ИТ сектора

  Career Show проведе проучване за удовлетвореността от работното място, което разглежда перспективите за развитие в ИТ сектора, съобщиха за Борса.bg от организацията. Анализът на резултатите разкрива интересни детайли.

 • Предстои двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022

  На 29 и 30 ноември 2022 г. ще се проведе двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022, в което представители от световни ИТ компании ще бъдат специални гост лектори, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6