Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

АЕЦ „Козлодуй“ подписа споразумение с Уестингхаус Електрик 16.02.2021 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Атомната електроцентрала „Козлодуй“ и компанията Уестингхаус Електрик – Швеция сключиха договор за анализ на безопасността на блок 5 на АЕЦ „Козлодуй“ при внедряване на алтернативен тип ядрено гориво, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Споразумението бе подписано от изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Наско Михов и Азис Даг – вицепрезидент и управляващ директор на Уестингхаус Електрик – Швеция.

 

По думите на министъра на енергетиката на България Теменужка Петкова, с подписването на този договор правителството изпълнява един от основните си приоритети в енергетиката – този за диверсификация на енергийните ресурси. Тя акцентира върху факта, че въпреки пандемията, пътната карта, подписана с Агенцията по доставките на Европейския съюз за диверсификацията на свежо ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, се изпълнява.

 

Източник на снимковия материал: me.government.bg

HR новини

 • Стартира HR Академията на Atos

  В края на февруари стартира HR Академията на Atos, научи Борса.bg от организаторите. Академията ще включва 15 лекции на интересни HR теми – Employer branding, Recruitment and Sourcing, Payroll, Workforce mangement, Learning and Development и много други.

 • ЧЕЗ България получи награда от Employer Branding Awards 2021

  За поредна година ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на b2b Media – Employer Branding Awards 2021. В тазгодишното издание компанията зае трето място в категорията Employer Branding Innovation in Pandemic със своя проект „Енергия за бъдещето“.

 • Един работен ден на Полина Христова от Top Skills Recruiment

  Какво е необходимо, за да бъде процесът по подбор на кадри възможно най-ефективен? Ние можем дадем отговор – нужен е умел медиатор между работодателите и кандидатите. Тази амбициозна, но интригуваща професионална роля успешно изпълнява Полина Христова.

 • Отличиха HR стратегията на R&M България Производство

  На онлайн церемония, която се прове на 12 февруари 2021 г., производствената компания Райхле и Де-Масари България Пръдакшън бе удостоена с приза „HR стратегия на годината“ в конкурса Employer Branding Awards 2021 на B2B Media.

 • Schneider Electric България с приз от Employer Branding Awards

  Schneider Electric България завоюва второ място в категорията Employer of the Year на годишните награди Employer Branding Awards 2021 на b2b Media. Наградите отличават постиженията в областта на изграждането и утвърждаването на работодателския бранд.

 • Каква е била детската мечта на инж. Димитров от Агрополихим?

  Ако между работата и хобито си можем да сложим знак за равенство, а професията надминава очакванията ни, то сме от онези щастливци, които смело могат да заявят, че са реализирали своята детска мечта. Точно както госта в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6