Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Австрийско дружество ще строи завод за стъклени влакна в Сърбия 26.03.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Австрийското дружесто Thermowool планира изграждането на производствено предприятие в индустриалната зона близо до гр. Шид, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Базираната във Виена компания се занимава с производството на стъклени влакна.

 

 

Инвестицията на австрийската компания възлиза на близо 5 млн. евро. През миналия месец дружеството закупи земя с площ 10 ha в индустриалната зона недалеч от с. Адашевци за изграждането на новия си завод. Очаква се първата копка да бъде направена в края на месец март т.г. Седалището на дъщерното дружество на Thermowool в Сърбия ще се намира в гр. Шид.

 

Освен инвестицията на Thermowool, дружеството Dali Trade Company, с дългогодишни традиции в производството на тесто и други хранителни продукти, също планира да изгради фабрика в гр. Шид. Очаква се общо в двете предприятия да работят около 100 служители.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021

  Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021, което ще се проведе на 9 септември т.г. в Интер Експо Център в София. Той ще запознае гостите на форума с темата за „Глобалните трендове по роботика и автоматизация и къде се намира България“. Лекцията ще се проведе между 13:00 и 13:20 ч.

 • ManPower България: В кои сектори ще има ръст в заетостта

  Работодателите от сектор „Производство“ планират най-големи промени в заетостта – близо 30% споделят, че ще наемат повече хора през следващата година, считат от водещата HR компания ManpowerGroup България относно тенденциите в пазара на труда.

 • Кои работни процеси ще бъдат автоматизирани?

  Управителят на водещата българска компания за подбор на персонал и фирмени консултации NSR – HR & Consulting, г-н Тодор Терзиев, коментира какви ще бъдат промените на пазара на труда в резултат на роботизацията и в кои процеси тя ще има най-голямо влияние.

 • Какви ще са промените на пазара на труда заради роботизацията?

  С г-н Димитър Иванов, търговски и оперативен директор на компанията, специализирана в предоставянето на услуги по управление на човешките ресурси – Адеко България, дискутирахме какво ще бъде влиянието на роботизацията върху техническите професии.

 • Валтер Волф е новият председател на УС на Kaufland България

  От 1 декември т.г. председател на Управителния съвет на Kaufland България ще бъде Валтер Волф, който към момента е прокурист „Верига за управление на доставките“ в България. Валтер Волф работи като директор „Управление веригата на доставки“ в Kaufland България.

 • Top Skills Recruitment ще участва на Тук-Там Кошер 2021

  „Посетете щанда ни и се запознайте с нашите специалисти по подбор на персонал, които ще Ви очакват с подаръци, игри и кариерни съвети. Ще ни разпознаете отдалече, само потърсете жълтия щанд, № 52!“, отправиха своята покана от Top Skills Recruitment.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6