Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Австрийско дружество ще строи завод за стъклени влакна в Сърбия 26.03.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Австрийското дружесто Thermowool планира изграждането на производствено предприятие в индустриалната зона близо до гр. Шид, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Базираната във Виена компания се занимава с производството на стъклени влакна.

 

 

Инвестицията на австрийската компания възлиза на близо 5 млн. евро. През миналия месец дружеството закупи земя с площ 10 ha в индустриалната зона недалеч от с. Адашевци за изграждането на новия си завод. Очаква се първата копка да бъде направена в края на месец март т.г. Седалището на дъщерното дружество на Thermowool в Сърбия ще се намира в гр. Шид.

 

Освен инвестицията на Thermowool, дружеството Dali Trade Company, с дългогодишни традиции в производството на тесто и други хранителни продукти, също планира да изгради фабрика в гр. Шид. Очаква се общо в двете предприятия да работят около 100 служители.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Надградете знанията си с Energy University на Schneider Electric

  „Energy University включва над 200 сертифицирани безплатни курса на 13 езика. Обученията обхващат пазари и индустрии, представляващи 72% от енергийното потребление в целия свят“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 • Един работен ден на Иван Терзиев от R&M България

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ е студент, който съвсем наскоро стартира своята кариера като част от екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), след като премина успешно първото издание на Инженерната академия на R&M България.

 • Един работен ден на инж. Петя Колева от АК Магнит

  Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит.

 • Екипът на Луфтханза Техник София Ви очаква на Тук-Там Кошер 2020

  Луфтханза Техник София ще вземе участие на кариерното събитие Тук-Там Кошер 2020, което ще се проведе на 17 септември 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център, в гр. София. Тук-Там Кошер ще се проведе и онлайн и ще бъде достъпно от всяка точка на света.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6