Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

АББ България дари оборудване на технически университети у нас 14.03.2017 г.

АББ България, лидер в областта на технологиите за производство на енергетично и автоматизирано оборудване, дари апаратура ниско напрежение на техническите университети в градовете София, Пловдив и Габрово, съобщиха от компанията за Борса.bg. Новото оборудване е на обща стойност от над 30 000 лв.

 

Дарението на АББ ще даде възможност на студенти и преподаватели да работят с актуални за сектора технически продукти, използвани често в съвременните електрически инсталации. Компанията ще предостави шанс на младите инженери да упражняват знанията си на практика и включва апаратура като ръчно моторни стартери, контактори и релета, разединители, винтови клеми, миниатюрни прекъсвачи и др.

 

АББ България непрекъснато стартира множество инициативи в подкрепа на инженерните и технологичните познания на българските студенти. Фирмата осигурява летни стажове, пълни годишни стипендии за студенти по инженерство с отлични постижения, както и дейности по кариерно ориентиране за ученици от технически гимназии в близост до производствените бази на АББ.

 

Фондация Юрген Дорман на АББ, освен дарената апаратура, награждава и по трима студенти от Техническите университети в София и Пловдив с годишна стипендия и опитен инженер от АББ за ментор по време на образователния им процес. Субсидията не е еднократна и се дава за период от до пет години на всички избрани студенти, стигастипендиантите да продължат да поддържат своите отлични академични резултати.

 

Източник на снимков материал: АББ България

HR новини

 • Какво ново предстои да видим на Career Show 2020

  Career Show 2020 предстои на 24 ноември в зала Арена Армеец в столицата. „Освен над 100 български работодатели, търсещи активно нови попълнения за техните екипи, сме Ви подготвили и страхотна програма с ТОП лектори.“, споделиха за Борса.bg организаторите.

 • Надградете знанията си с Energy University на Schneider Electric

  „Energy University включва над 200 сертифицирани безплатни курса на 13 езика. Обученията обхващат пазари и индустрии, представляващи 72% от енергийното потребление в целия свят“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 • Един работен ден на Иван Терзиев от R&M България

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ е студент, който съвсем наскоро стартира своята кариера като част от екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), след като премина успешно първото издание на Инженерната академия на R&M България.

 • Един работен ден на инж. Петя Колева от АК Магнит

  Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит.

 • Екипът на Луфтханза Техник София Ви очаква на Тук-Там Кошер 2020

  Луфтханза Техник София ще вземе участие на кариерното събитие Тук-Там Кошер 2020, което ще се проведе на 17 септември 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център, в гр. София. Тук-Там Кошер ще се проведе и онлайн и ще бъде достъпно от всяка точка на света.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6