Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

АББ България дари оборудване на технически университети у нас 14.03.2017 г.

АББ България, лидер в областта на технологиите за производство на енергетично и автоматизирано оборудване, дари апаратура ниско напрежение на техническите университети в градовете София, Пловдив и Габрово, съобщиха от компанията за Борса.bg. Новото оборудване е на обща стойност от над 30 000 лв.

 

Дарението на АББ ще даде възможност на студенти и преподаватели да работят с актуални за сектора технически продукти, използвани често в съвременните електрически инсталации. Компанията ще предостави шанс на младите инженери да упражняват знанията си на практика и включва апаратура като ръчно моторни стартери, контактори и релета, разединители, винтови клеми, миниатюрни прекъсвачи и др.

 

АББ България непрекъснато стартира множество инициативи в подкрепа на инженерните и технологичните познания на българските студенти. Фирмата осигурява летни стажове, пълни годишни стипендии за студенти по инженерство с отлични постижения, както и дейности по кариерно ориентиране за ученици от технически гимназии в близост до производствените бази на АББ.

 

Фондация Юрген Дорман на АББ, освен дарената апаратура, награждава и по трима студенти от Техническите университети в София и Пловдив с годишна стипендия и опитен инженер от АББ за ментор по време на образователния им процес. Субсидията не е еднократна и се дава за период от до пет години на всички избрани студенти, стигастипендиантите да продължат да поддържат своите отлични академични резултати.

 

Източник на снимков материал: АББ България

HR новини

 • Монделийз България търси стажанти в отдел „Човешки ресурси“

  Ти си студент в последна година в университета или наскоро завършил? А търсиш ли вълнуващи възможности за старт в кариерата? Тук е моментът да питаме „Обичаш ли шоколад?“. Страхотно, Монделийз България Продакшън търси стажант в отдел „Човешки ресурси“.

 • Един работен ден на инж. Бончев от Либхер-Транспортейшън Системс

  Да уловиш идея, да я оформиш в съзнанието си, както грънчарят прави изкусна ваза от парче глина, да я реализираш в продукт и накрая да видиш как той работи – ето това е работата на инженера. Днес си говорим с инж. Ангел Бончев от Либхер Транспортейшън Системс Марица.

 • Фесто Производство ще бъде на Career Show

  „На 10 септември 2019 г. в зала Арена Армеец в гр. София ще се проведе кариерното изложение Career Show 2019. Участие в него ще вземе и Фесто Производство“, съобщиха за Борса.bg от компанията. Фесто Производство е част германския концерн Festo AG & Co. KG.

 • Креативността е важно качество за екипа на Weber

  Всеки работодател има свой почерк и индивидуален подход при провеждане на интервю за работа. Снежана Семова, изпълнителен директор на Сен-Гобен Констракшън Продъктс България разказа върху какво поставя акцент при подбора на кадри.

 • Мултивак България: Нов ръководен екип пое Fritsch

  „Водещият производител на машини и оборудване за хлебни изделия Fritsch, който наскоро се присъедини към групата Multivac, има ново ръководство в лицето на Андреас Ейд и Франк Габриел“, научи Борса.bg от Мултивак България.

 • Мелексис ще търси нови таланти за екипа си на Career Show

  Мелексис България ще бъде един от участниците на кариерното изложение Career Show 2019. „Екипът на компанията ще ви очаква на 10 септември 2019 г., а локацията е зала Арена Армеец“, обявиха за Борса.bg от българското дружество.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6