Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Откриха пречиствателна станция в гр. Чирпан

  09.03.2021 г. Откриха пречиствателна станция в гр. Чирпан

  В рамките на проекта са изградени и довеждащи колектори до ПСОВ „Чирпан“ от канализационната мрежа, осигуряващи включване на приблизително 70% от населението към ПСОВ, както и довеждаща инфраструктура за пречиствателната станция.

 • Фирма Fourth разширява екипа си в България

  09.03.2021 г. Фирма Fourth разширява екипа си в България

  Технологичната компания Fourth обяви, че през 2021 г. ще продължи растежа си в България. Фирмата ще разкрие нови екипи и планира да наеме опитни софтуерни инженери и експерти по големи данни. Планира се разрастване с още един Scrum екип.

 • Пускат през септември движението в тунел „Железница“

  08.03.2021 г. Пускат през септември движението в тунел „Железница“

  През септември т.г. ще бъде пуснато двупосочно движението в новия тунел „Железница“ на АМ „Струма“ и в целия участък от Благоевград до Симитли, съобщиха от пресцентъра на МС. Съоръжението е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас.

 • Белград с планове за зелен град и устойчива енергия

  08.03.2021 г. Белград с планове за зелен град и устойчива енергия

  В сръбската столица Белград бяха представени Планове за действие за зелен град и устойчива енергия и климат. Кметът на града Зоран Радойчич подчерта, че и в двата документа са представени инвестиционни проекти на стойност от 5.2 млрд. евро за период от 10 г.

 • БАВ организира фотоконкурс, посветен на водата

  05.03.2021 г. БАВ организира фотоконкурс, посветен на водата

  Българската асоциация по водите обявяви фотоконкурс на тема „Водата“. Артистичната надпревара стартира на 1 март 2021 г. и се организира в рамките на ежегодното събитие на БАВ „Седмица на водата“, 2021 г., което се провежда по случай Световния ден на водата.

 • Schneider Electric и Фондация „ДА“ подкрепят семейства в нужда

  05.03.2021 г. Schneider Electric и Фондация „ДА“ подкрепят семейства в нужда

  Фабриката на Schneider Electric в Пловдив стана основен партньор на проект на фондация „ДА“. Той е финансиран от компанията и цели осигуряването на грижи за жертвите на домашно насилие и самотните майки в региона на Пловдив.

 • Продължават преговорите за новия завод на Nidec в Сърбия

  05.03.2021 г. Продължават преговорите за новия завод на Nidec в Сърбия

  Продължават преговорите с представители на японската компания Nidec за инвестициите на дружеството в гр. Нови Сад, Сърбия. Потенциалните локации за бъдещото производствено съоръжение на Nidec бяха обсъдени с кмета на Нови Сад Милош Вучевич.

 • Chaos Group разширява продуктите и услугите си

  04.03.2021 г. Chaos Group разширява продуктите и услугите си

  Фирмата обновява своето портфолио от продукти и услуги и цели да предостави цялостни решения за работа на дизайнерите и 3D артистите. Chaos Group променя и своята бранд идентичност, като вече ще оперира под името Chaos.

 • Съветът на жените в бизнеса в България проведе онлайн събитие

  04.03.2021 г. Съветът на жените в бизнеса в България проведе онлайн събитие

  Водещи мениджъри на някои от най-големите компании в България обсъдиха очакванията си за бизнес средата през тази година на дигиталното събитие „Бизнесът през 2021“, което бе организирано от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ).

 • Rombat ще произвежда клетки за акумулатори в завода в Букурещ

  02.03.2021 г. Rombat ще произвежда клетки за акумулатори в завода в Букурещ

  Румънският производител на акумулатори Rombat ще стартира производството на клетки за литиево-йонни автомобилни акумулатори в новия си завод в гр. Букурещ през втората половина на 2021 г. Клетките ще бъдат доставяни на компанията Prime Motors.

HR новини

 • Career Show: Всеки втори млад специалист иска да е ИТ

  Професионалистите, решили да се развиват в ИТ сектора през 2020 без предишен опит в сферата, са се увеличили драстично спрямо 2019 година. 46,94% от младшите специалисти са се насочили към ИТ кариера, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show.

 • Стартира HR Академията на Atos

  В края на февруари стартира HR Академията на Atos, научи Борса.bg от организаторите. Академията ще включва 15 лекции на интересни HR теми – Employer branding, Recruitment and Sourcing, Payroll, Workforce mangement, Learning and Development и много други.

 • ЧЕЗ България получи награда от Employer Branding Awards 2021

  За поредна година ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на b2b Media – Employer Branding Awards 2021. В тазгодишното издание компанията зае трето място в категорията Employer Branding Innovation in Pandemic със своя проект „Енергия за бъдещето“.

 • Един работен ден на Полина Христова от Top Skills Recruiment

  Какво е необходимо, за да бъде процесът по подбор на кадри възможно най-ефективен? Ние можем дадем отговор – нужен е умел медиатор между работодателите и кандидатите. Тази амбициозна, но интригуваща професионална роля успешно изпълнява Полина Христова.

 • Отличиха HR стратегията на R&M България Производство

  На онлайн церемония, която се прове на 12 февруари 2021 г., производствената компания Райхле и Де-Масари България Пръдакшън бе удостоена с приза „HR стратегия на годината“ в конкурса Employer Branding Awards 2021 на B2B Media.

 • Schneider Electric България с приз от Employer Branding Awards

  Schneider Electric България завоюва второ място в категорията Employer of the Year на годишните награди Employer Branding Awards 2021 на b2b Media. Наградите отличават постиженията в областта на изграждането и утвърждаването на работодателския бранд.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6