Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Строи се компостираща инсталация за Враца и Мездра

  16.11.2018 г. Строи се компостираща инсталация за Враца и Мездра

  Компостираща инсталация за преработка на разделно събрани зелени и/или биоразградими битови отпадъци ще бъде изградена за общините Враца и Мездра, информираха за Борса.bg от Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

 • Интегра Пластикс строи завод за рециклиране на пластмаси

  15.11.2018 г. Интегра Пластикс строи завод за рециклиране на пластмаси

  Завод за рециклируема пластмаса строи Интегра Пластикс, компания, специализирана в производството на полиетилен. Съоръжението ще е в близост до гр. Елин Пелин, като инвестицията ще е в размер на 40 млн. евро, информираха за Борса.bg от компанията.

 • Calzedonia, Euroin и Witzenmann инвестират в гр. Кула, Сърбия

  15.11.2018 г. Calzedonia, Euroin и Witzenmann инвестират в гр. Кула, Сърбия

  Двете италиански компании Calzedonia и Euroin и немската Witzenmann планират да инвестират в индустриалната зона на гр. Кула, Сърбия, до края на 2018 г. Фабриката на италианския производител Calzedonia ще започне работа още през ноември.

 • Ford инвестира в център за HR развитие в Крайова

  14.11.2018 г. Ford инвестира в център за HR развитие в Крайова

  Американският автомобилен гигант Ford инвестира 1 млн. долара в Център за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи в Крайова, Южна Румъния, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това е първият европейски център на Ford.

 • БАВ и КСБ организират конференция за ОПОС и ПРСР

  14.11.2018 г. БАВ и КСБ организират конференция за ОПОС и ПРСР

  Българска асоциация по водите (БАВ) и Камара на строителите в България (КСБ) организират за осма поредна година национална конференция „Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) и „Програма за развитие на селските райони“ (ПРСР) в периода 2014 – 2020 г.“.

 • Verint открива развоен център в Букурещ, Румъния

  13.11.2018 г. Verint открива развоен център в Букурещ, Румъния

  Verint, световен лидер в една от най-бързо развиващите се области на ИТ технологиите днес – киберсигурността, обяви откриването на център за изследване и развитие в Румъния. Новият офис на Verint ще бъде разположен в бизнес центъра Astoria в Букурещ.

 • Аурубис ще вложи 260 млн. лв. в производството си

  12.11.2018 г. Аурубис ще вложи 260 млн. лв. в производството си

  Специализираната в медодобива компания Аурубис България ще инвестира още 260 млн. лв. през следващите четири години в модернизация на инфраструктурата на своя завод в Пирдоп, съобщиха за Борса.bg от компанията.

 • В Бургас строят завод за самолетни двигатели

  12.11.2018 г. В Бургас строят завод за самолетни двигатели

  Зaвoд зa пpoизвoдcтвo, peмoнт и peциĸлиpaнe нa ĸoмпoнeнти зa самолетни двигaтeли ще бъде изграден в Бypгac, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Инвеститор е компанията Сигматек, а проектът е на стойност 30 млн. долара.

 • АBB изгражда фабрика, в която роботи ще произвеждат роботи

  09.11.2018 г. АBB изгражда фабрика, в която роботи ще произвеждат роботи

  АBB, инженерингова компания – лидер в иновативните дигитални технологии за промишлеността, изгражда фабрика на стойност 150 млн. долара в Шанхай, Китай, в която роботи ще произвеждат роботи, съобщиха за Борса.bg от АББ България.

 • Волво отвори сервизен център до Велико Търново

  09.11.2018 г. Волво отвори сервизен център до Велико Търново

  Като част от стратегията на Волво Груп България за разширяване на мрежата в страната бе открит нов сервизен център до Велико Търново, информираха за Борса.bg от компанията. Базата се намира в гр. Килифарево, в близост до околовръстния път на Велико Търново.

HR новини

 • Над 2/3 от компаниите в София ще разширят екипите си

  Разрастване на персонала се очаква в 70% от компаниите в София през следващите две години, гласи направеното от консултантската компания за бизнес имоти MBL проучване, научи Борса.bg. Сред анкетираните 100 водещи фирми са представители на различни отрасли.

 • „Гордея се с труда на моите родители” се провежда за 6-ти път

  Сред близо 20-те компании-участници в 6-тото издание на проекта „Гордея се с труда на моите родители” тази година бяха Стомана Индъстри, Мелексис България, КонтурГлобал Марица Изток 3 и мн. др., съобщиха за Борса.bg организаторите.

 • Районът на Пловдив е с най-голям ръст на заетостта у нас

  Районът на Пловдив се утвърждава като една от най-привлекателните дестинации за работодатели и преки инвеститори у нас, научи Борса.bg. Според данни на НСИ градът е с най-голям ръст на заетостта за страната в абсолютни стойности.

 • Проект за обучение чрез работа обхвана над 1600 ученици

  В проекта за обучение чрез работа, реализиран от министерствата на икономиката, на образованието и науката и на труда и социалната политика, вече се включиха повече от 1600 ученици, информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката.

 • Скейл Фокус отваря нов офис във Варна

  Eдна от водещите български технологични компании Скейл Фокус официално отвори вратите на новия си развоен център във Варна.
  До края на 2018 г. се планира да бъдат открити общо 40 работни места, а до края на 2019 г. – още 40.

 • АББ България стана „Работодател на годината“

  АББ България бе отличена с първо място в категория „Работодател на годината“ на конкурса, организиран от кариерния форум „Кариера в България. Защо не?". В рамките на форума, освен големия приз „Работодател на годината“, бяха връчени и други отличия.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6