Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • СуперХостинг.БГ придоби активите на ICN.BG

  18.06.2021 г. СуперХостинг.БГ придоби активите на ICN.BG

  От 8 юни 2021 СуперХостинг.БГ пое цялостното обслужване на клиентите на българската хостинг компания ICN.BG, съобщиха от СуперХостинг.БГ, която придоби активите на дружеството. Финализирано е и административното прехвърляне на всички услуги на ICN.bg.

 • IMI България с бронзово отличие в благотворително щафетно бягане

  17.06.2021 г. IMI България с бронзово отличие в благотворително щафетно бягане

  Отборът зае престижното пето място измежду 60 отбора от фирми от различни сфери на дейност. Класирането бе по място и общо време на отбора. При смесените отбори служителите на IMI България се класираха трети и спечелиха бронзови медали.

 • Излезе първото у нас ръководство за зелени и паркинг-покриви

  17.06.2021 г. Излезе първото у нас ръководство за зелени и паркинг-покриви

  Зеленината върху сградите има положителен санитарно-хигиенен ефект. Покривното озеленяване намалява така наречените градски топлинни острови в големите населени места – зони с екстремно висока температура на въздуха през лятото.

 • Сърбия подготвя Национална архитектурна стратегия

  17.06.2021 г. Сърбия подготвя Национална архитектурна стратегия

  Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия проведе семинар за подготовката на Националната архитектурна стратегия на страната, на който се разгледаха ключовите проблеми в архитектурната политика и техните причини.

 • Екипът на АК Магнит взе участие в Postbank Business Run 2021

  16.06.2021 г. Екипът на АК Магнит взе участие в Postbank Business Run 2021

  Представителите на АК Магнит се класираха на 46-о място от всички 226 отбора, а изпълнителният директор на компанията, г-н Иван Стратиев, спечели второ място в надпреварата за изпълнителни директори CEO Dash.

 • Уебинар Smart cities beyond the BRIDGE ще се проведе на 18 юни

  16.06.2021 г. Уебинар Smart cities beyond the BRIDGE ще се проведе на 18 юни

  На 18 юни 2021 г. фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии“ и Клъстер за дигитална трансформация и иновации организират виртуалното събитие Smart cities beyond the BRIDGE. Събитието ще се проведе от от 11:00 ч. в ZOOM.

 • Северна Македония влага 3.1 млрд. евро в сферата на енергетиката

  16.06.2021 г. Северна Македония влага 3.1 млрд. евро в сферата на енергетиката

  Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев заяви, че до 2027 г. Северна Македония ще инвестира общо 3.1 млрд. евро в сектор енергетика. По-голяма част от тях ще бъде насочена към възобновяемите енергийни източници, а останалата – към газовия сектор.

 • Българската компания Алтерко продава бизнеса cи в Азия

  15.06.2021 г. Българската компания Алтерко продава бизнеса cи в Азия

  Aлтepĸo пoдпиca пpeдвapитeлeн дoгoвop зa пpoдaжбa нa бизнeca cи в Азия на Ѕkуlіght Vеnturе Саріtаl в Сингапур. Aлтepĸo продава три дъщерни дружества за сумата от 2.1 млн. евро. Toвa e пocлeднaтa чacт oт тeлeĸoмyниĸaциoнния бизнec нa българското дружество.

 • Румънските автомобили Dacia навлизат на австралийския пазар

  14.06.2021 г. Румънските автомобили Dacia навлизат на австралийския пазар

  Румънските автомобили Dacia вече ще се продават и в Австралия от местния вносител на Renault Ateco Group. Директорът на Ateco Group – Невил Крайтън, съобщи, че към момента се водят преговори с Dacia по отношение на детайли.

 • Художнички изрисуваха ел. касети на ЧЕЗ във Видин

  11.06.2021 г. Художнички изрисуваха ел. касети на ЧЕЗ във Видин

  Теодора Обретенова, Зорница Кристиянова и Ванеса Петрова изрисуваха десет електрически касети на ЧЕЗ Разпределение, разположени на централната видинска улица „Търговска“. Арт галерията бе създадена в рамките на фестивала Vida ART Festival.

HR новини

 • Сентилион дигитализира над 70% от дейностите на HR отдела си

  „В годината на дигитализация на високи обороти в Сентилион сме щастливи да споделим, че вече над 70% от дейностите в нашия отдел „Човешки ресурси“ са дигитализирани и автоматизирани. В рамките на три месеца работихме усилено с нашите партньори от Технологика.“

 • Вижте интервюто ни с HR мениджъра на R&M България Производство

  Кампанията „Свързаност, която оставя следа: Човешкото лице на корпоративните ценности“, реализирана от R&M България Производство и Interimage, получи сребърен приз в категорията „Вътрешни комуникации“ на наградите на БАПРА.

 • Респонса Превент се класира в Career Show Index 2021

  Фирма Респонса Превент получи признание за развитието на своя работодателски бранд! Компанията се нареди сред 100-те най-добри работодатели в България за 2021 г. в престижната класация Career Show Index, споделиха за Инженер.bg от Респонса Превент. Индексът е съставен на база спечелени през последните три години български и международни отличия – Career Show Awards 2020, Career Show Awards 2019, Forbes Business Awards 2020, Forbes Business Awards 2021, Top Employer Institute и b2b Media Awards 2020.

 • Какви са управленските принципи на г-жа Верка Алексиева от ЛЕМ?

  Защо успехът е сбор от поставени цели и взаимоотношения и как се изгражда фирмена култура, насочена към високи резултати, в приятелска, конструктивна среда, вижте в интервюто ни с г-жа Верка Алексиева – генерален мениджър и HR директор на ЛЕМ България.

 • Д-р Клаудия Кастел-Екнер бе преизбрана за президент на EurEau

  Д-р Клаудия Кастел-Екнер бе преизбрана за президент на Европейската федерация на националните асоциации на доставчици на питейна вода (EurEau), научи Борса.bg от Федерацията. Тя ще заема този пост през следващите две години.

 • ManpowerGroup с резултати за кариерните очаквания на студентите

  От февруари до април 2021 г. HR компанията ManpowerGroup България попита 351 български студенти на възраст между 19 до 28 г. кое за тях е най-важно при избора им на работодател, какво очакват от компаниите и кои са актуалните добри примери на пазара.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6