Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Български консултанти с участие в проекти на Украйна

  23.11.2017 г. Български консултанти с участие в проекти на Украйна

  След подписването на меморандум за сътрудничество между Българската асоциация на архитектите и инженерите-консултанти (БААИК) и Украинската асоциация на инженерите-консултанти български консултанти ще имат възможността да участват в проекти.

 • Оптикоелектрон груп АД – Панагюрище с награда за два патента

  23.11.2017 г. Оптикоелектрон груп АД – Панагюрище с награда за два патента

  Оптикоелектрон груп АД – Панагюрище бе отличена с признанието за „Иновативна фирма за 2017 г.“, съобщиха за Борса.bg от Българска браншова камара – машиностроене (ББКМ). Наградата бе връчена на официална церемония, организирана от Патентното ведомство.

 • Куба с интерес за създаване на предприятия с българско участие

  23.11.2017 г. Куба с интерес за създаване на предприятия с българско участие

  Куба изявява интерес за създаването на съвместни предприятия с активното участие на България. За латиноамериканската островна държава приоритет са секторите на хранително-вкусовата промишленост, ВиК, енергетика, ИКТ и туризма.

 • ЕК подобрява достъпа до питейна вода в Румъния

  22.11.2017 г. ЕК подобрява достъпа до питейна вода в Румъния

  Европейската комисия ще осигури 17 млн. евро на Румъния, за да се подобри достъпа до питейна вода в страната, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Финансовата подкрепа ще бъде разпределена между четири приоритетни проекта.

 • Идеал Стандарт инвестира в Севлиево 22 млн. лв.

  22.11.2017 г. Идеал Стандарт инвестира в Севлиево 22 млн. лв.

  Идеал Стандарт официално откри първия етап от новата си инвестиционна програма, научи Борса.bg от Министерство на икономиката. Сума от 22 млн. лв. е предвидена за закупуването на нови машини, оборудване и инструментална екипировка за нови изделия.

 • ICGB AD публикува обява за избор на инженер-консултант

  22.11.2017 г. ICGB AD публикува обява за избор на инженер-консултант

  АйСиДжиБи АД (ICGB AD) публикува на официалния сайт на Агенцията по обществени поръчки обява за избор на инженер-консултант за изпълнението на инвестиционен проект, научи Борса.bg от Българска асоциация на архитектите и инженерите консултанти (БААИК).

 • КИИП РК София и КСС със семинар за работа в CYPECAD среда

  21.11.2017 г. КИИП РК София и КСС със семинар за работа в CYPECAD среда

  КИИП РК София и професионалната секция КСС отправят покана за семинар, посветен на моделиране, оразмеряване и конструиране на строителни конструкции по ЕВРОКОД с помощта на програмните продукти CYPE, научи Борса.bg от професионалната организация.

 • Британска компания придоби оловно-цинкова мина в Македония

  21.11.2017 г. Британска компания придоби оловно-цинкова мина в Македония

  Компания Central Asia Metals закупи оловно-цинковата мина „Sasa“ в Македония, като придоби на 100% предишния собственик Lynx Resources Limited. Стойността на сделката възлиза на 402.5 милиона долара, научи още Борса.bg от информация на BalkanEngineer.com.

 • Курсовете към ТУ - Варна вече и индивидуални

  20.11.2017 г. Курсовете към ТУ - Варна вече и индивидуални

  Постоянните курсове, организирани от общоуниверситетска лаборатия „CAD/CAM/CNC системи“ към Технически университет – Варна за проектиране и програмиране вече ще бъдат и индивидуални, съобщи за Борса.bg учебното заведение.

 • Китайско дружество ще изгражда 28-km топлопровод в Сърбия

  20.11.2017 г. Китайско дружество ще изгражда 28-km топлопровод в Сърбия

  Правителството на Сърбия е в процес на разговори с китайската енергийна корпорация Powerchina относно техническите подробности за изграждане на 28-километров тръбопровод. Това стана ясно от изявление на сръбския министър на енергетиката Александър Антич.

HR новини

 • Преподавател от ТУ – Варна с награда от Патентното ведомство

  Гл. ас. д-р Георги Червенков от катедра „Комуникационна техника и технологии” към ТУ – Варна и научният му ръководител доц. д-р Георги Киров спечелиха награда „Изобретател на годината“ на Патентното ведомство в категория „Електротехника и електроника”.

 • Ден на кариерата във „Факултет и Колеж” – Сливен

  „Факултет и Колеж” – Сливен към Технически университет - София, съвместно с Център „Кариера и възпитаници (алумни)”, ще организира „Ден на кариерата“ на 21 ноември 2017 г., съобщиха за Борса.bg организаторите.

 • УНИТЕХ'17 в ТУ-Габрово

  Международната научна конференция УНИТЕХ, ежегодно организира към края на ноември, тази година ще проведе на 17 и 18 ноември 2017 г. в Технически университет – Габрово, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 • Предстои курс посветен на ЕЕООКС

  Българска асоциация за изолации в строителството организира обучителен курс на тема „Ръководството за ЕЕООКС – средство за улеснение на проектирането и контрола в строителния процес”, съобщи за Борса.bg Камарата на архитектите в България (КАБ).

 • Във Варна бе проведен форумът „Кариера за нова ERA”

  По инициатива на Европейската комисия за кариерно развитие на магистри и докторанти на 30 октомври се проведе форумът „Кариера за нова ERA”. Събитието се състоя в хотел „Голдън тюлип”, гр. Варна, съобщи за Борса.bg Технически университет – Варна.

 • Овергаз мрежи с нов изпълнителен директор

  Досегашният зам.-изпълнителен директор на Овергаз мрежи г-н Светослав Иванов е новият главен изпълнителен директор на дружеството, съобщи karieri.bg. До сега той е заемал поста на изпълнителен директор в 5 газоразпределителни компании в страната.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6