Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Предвидени са 511 млн. лв. за модернизация на ел. инфраструктура

  24.11.2020 г. Предвидени са 511 млн. лв. за модернизация на ел. инфраструктура

  Министерството на енергетиката, съвместно с представители на ЕСО, организира обществено обсъждане на проекта за дигитална трансформация и развитие на информационните системи на ЕСО в условията на нисковъглеродна енергетика.

 • Нестле България внедри нова роботизирана линия за опаковане

  24.11.2020 г. Нестле България внедри нова роботизирана линия за опаковане

  Нестле България инвестира 23 млн. лв. във фабриката си в гр. София. Компанията представи модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията и разясни как това влияе върху производствените мощности и работните места.

 • OMV Petrom инвестира около 21 млн. евро в рафинерията Petrobrazi

  23.11.2020 г. OMV Petrom инвестира около 21 млн. евро в рафинерията Petrobrazi

  OMV Petrom е инвестирала около 21 млн. евро в рафинерията Petrobrazi. С това дружеството цели да увеличи капацитета на смесване на биологични вещества, както и да подобри инфраструктурата за транспорт, разтоварване и съхранение на биокомпоненти в рафинерията. Средствата бяха отпуснати през 2018 г., като след това Petrobrazi увеличи капацитета на смесване на биосъдържанието в горивата от 200 kt на около 350 kt годишно.

 • Нови правила за вноса на земеделски продукти от трети страни

  20.11.2020 г. Нови правила за вноса на земеделски продукти от трети страни

  От 2021 г. вносът на земеделски продукти от трети страни, управлението на тарифните квоти и издаването на лицензии вече ще се осъществяват по нови правила. Заявления се подават в дирекция „Държавни помощи и регулации“ в Министерството на земеделието.

 • Производители с износ за 32 млн. лв. чрез партньорство с Лидл

  20.11.2020 г. Производители с износ за 32 млн. лв. чрез партньорство с Лидл

  Износ в размер на над 32 млн. лв. са реализирали бългярски производители през 2020 г. благодарение на устойчивото си и дългогодишно партньорство с Лидл България. Оборотът е постигнат за периода януари – септември 2020 г.

 • Metito Utilities строи съоръжение за отпадъчни води в Сърбия

  19.11.2020 г. Metito Utilities строи съоръжение за отпадъчни води в Сърбия

  Metito Utilities ще строи съоръжение за пречистване на отпадъчни води в гр. Зренянин, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Вложените от Metito Utilities средства възлизат на 22 млн. евро, а съоръжението ще бъде изградено до Индустриална зона Югоизток.

 • Теси бе спонсор на европейското състезание по пистово колоездене

  18.11.2020 г. Теси бе спонсор на европейското състезание по пистово колоездене

  Теси бе спонсор на първото европейско първенство по пистово колоездене, което се състоя между 11 и 15 ноември 2020 г. в зала „Колодрума“ в гр. Пловдив. Шампионатът е последна проверка преди Летните олимпийски игри в Токио през 2021 г.

 • Тракия икономическа зона с проект за въглеродна неутралност

  18.11.2020 г. Тракия икономическа зона с проект за въглеродна неутралност

  Целта на инициативата е създаването на по-привлекателна инвестиционна и иновационна среда, която от своя страна ще доведе до по-добри условия на труд и живот, заяви изпълнителният директор на ТИЗ инж. Пламен Панчев.

 • Ще се проведе онлайн конференция по повод Световния ден на ГИС

  17.11.2020 г. Ще се проведе онлайн конференция по повод Световния ден на ГИС

  По повод Световния ден на географските информационни системи ЕСРИ България организира онлайн конференция, която ще се проведе на 18 ноември 2020 г. от 9:30 ч. на живо в YouTube. Програмата включва вдъхновяващи презентации от водещи международни лектори.

 • Сентилион повишава производствения си капацитет

  17.11.2020 г. Сентилион повишава производствения си капацитет

  Сентилион разшири своя производствен капацитет с добавянето на още един Pick&Place автомат към линията за автоматичен SMT монтаж. С това производителността на линията бе увеличена, така че да отговори на нарастващите потребности на клиентите.

HR новини

 • Все повече хора се насочват към ИТ сектора през 2020 спрямо 2019

  Наблюдава се масово кариерно преориентиране на професионалисти към ИТ сектора без предишен опит в него, предизвикано от COVID-19, споделиха пред Борса.bg организаторите на едно от водещите кариерни изложения у нас Career Show.

 • Career Show обяви победителите в Career Show Awards 2020

  Рекордните 326 кандидатури се бориха в 50 категории за престижната награда за най-добър работодател на България за 2020, а победителите вече са ясни, информираха за Борса.bg организаторите на конкурса Career Show Awards.

 • Промяна в производственото ръководство на Multivac

  В ролята си на производствен вицепрезидент, д-р Кристиан Лау поема отговорността за производството на групата Multivac. Като част от задълженията си, той ще бъде управител на две дъщерни дружества – Мултивак Лехашау и Мултивак България Продакшън.

 • Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн

  Предвид мерките за ограничение на разпространението на COVID-19 кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн, информираха за Борса.bg организаторите. Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември.

 • Стартира Лидерска академия „Успяваме в България“

  Стартира седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), информира за Борса.bg ПР агенция Интеримидж. Тази година рекорден брой са подадените кандидатури на дами, желаещи да се включат в програмата.

 • Career Show Awards – жури и публичен вот определят победителите

  Експертно жури и публичен вот ще определят победителите в наградите за най-добър работодател в България – Career Show Awards, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show. Победителите ще бъдат обявени на 10 ноември в сайта на наградите.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6