Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • ЧЕЗ работи активно, за да осигури надеждно електрозахранване

  09.04.2020 г. ЧЕЗ работи активно, за да осигури надеждно електрозахранване

  ЧЕЗ Разпределение България работи активно, за да гарантира сигурността на електрозахранването в Западна България. Дружеството извършва аварийни и превантивни ремонтни дейности, поддържайки надеждна и качествена услуга за своите клиенти.

 • Techtex стартира производството на респираторни маски в Румъния

  09.04.2020 г. Techtex стартира производството на респираторни маски в Румъния

  Румънската компания Techtex ще започне да произвежда респираторни маски за лице, тип FFP2 и FFP3, които да бъдат използвани в болниците. Румънското правителство ще подкрепя изцяло дружеството по пътя към пълната интеграция на новото производство.

 • Български завод строи вагони за най-развитите жп страни в Европа

  08.04.2020 г. Български завод строи вагони за най-развитите жп страни в Европа

  Българският завод „Коловаг“ в гр. Септември произвежда супермодерни вагони за интермодален транспорт за едни от най-високоразвитите жп държави в Европа. Компанията изнася за страни като Швейцария, Германия, Австрия и Полша.

 • Българският стартъп Файър събра 1.55 млн. евро финансиране

  07.04.2020 г. Българският стартъп Файър събра 1.55 млн. евро финансиране

  Бългapcĸият cтapтъп Файър успя да нaбеpе финaнcиpaнe в paзмep на 1.55 млн. евро. Бългapcĸo-aмepиĸaнcĸa ĸpeдитнa бaнĸa подписа споразумения за записване на новоиздадени акции от капитала на дружеството, чрез които придоби 7.78 % от него.

 • Румънското дружество CTP влага 30 млн. евро в логистичен център

  07.04.2020 г. Румънското дружество CTP влага 30 млн. евро в логистичен център

  Компанията за недвижими имоти и най-големият собственик на складове в Румъния CTP закупи Equest Logistic Center, близо до Букурещ, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Логистичният център е разположен на 13.5 km разстояние от магистралата, свързваща Букурещ и гр. Питещ.

 • Руска компания ще модернизира АЕЦ „Козлодуй“ за 28.9 млн. лева

  06.04.2020 г. Руска компания ще модернизира АЕЦ „Козлодуй“ за 28.9 млн. лева

  Държавното руско дружество за атомна енергия Росатом спечели търг за модернизиране на оборудване в АЕЦ „Козлодуй“, научи Борса.bg от Economic.bg. Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 28.9 млн. лв. без ДДС.

 • Сърбия отпуска 5 млрд. евро за възстановяване на икономиката си

  06.04.2020 г. Сърбия отпуска 5 млрд. евро за възстановяване на икономиката си

  Сръбският президент Александър Вучич заяви, че правителството ще отпусне над 5 млрд. евро за възстановяване на засегнатата от коронавируса икономика. Минимални заплати ще бъдат осигурени на малки и средни предприятия за период от три месеца.

 • Инженер.bg пита: Как компаниите в бранша реагират на COVID-19?

  03.04.2020 г. Инженер.bg пита: Как компаниите в бранша реагират на COVID-19?

  Коронавирусът се появи неочаквано и за много кратко промени целия свят. Eкипът ни реши да попита Вас, представителите на техническия сектор, как реагирате, за да се справите със ситуацията, и какви са мерките, които ще се предприемат.

 • Контур-Глобал въведе строги мерки срещу COVID-19

  02.04.2020 г. Контур-Глобал въведе строги мерки срещу COVID-19

  КонтурГлобал Марица Изток 3 въведе допълнителни мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. Чрез тях дружеството ще гарантира сигурното производство на електрическа енергия, научи Борса.bg от енергийната компания.

 • Македония въвежда дигитално обучение за ученици и студенти

  02.04.2020 г. Македония въвежда дигитално обучение за ученици и студенти

  Правителството на Северна Македония въведе електронно обучение за началните училища, гимназиите и унивеститетите по време на извънредното положение. По електронен път ще се провежда не само преподаването на нов материал, но и изпитването и оценяването.

HR новини

 • Включете се в конкурса „Моята професия – моето бъдеще”

  Мечтаете ли за кариерно развитие в успешна компания на българския пазар? Чудесно, защото стартира кампанията „Моята професия – моето бъдеще”, научи Борса.bg от организаторите. Целта на инициативата е да стимулира творческия потенциал и изява на студентите.

 • Георги Манолов от АBB за своя кариерен път от Севлиево до САЩ

  Георги Манолов е ръководител „Подобрение на процесите“ в дружеството на ABB в САЩ. Кариерата на г-н Манолов стартира през 2012 г. като SAP Master Data Administrator в българското дружество. През 2018 г. приема предизвикателството да замине за САЩ.

 • Водещи фирми участват в онлайн „Национални дни на кариерата“

  Днес, 25 март 2020 г., продължава форумът „Национални дни на кариерата“ – 2020, който тази година се провежда в онлайн формат в три поредни дни – от 24 до 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Срещата си с компаниите потребителите могат да осъществят чрез чат интервюта.

 • Commerzbank наема IT специалисти за офиса си в София

  Още в края на 2019 г. водещата немска банка Commerzbank обяви, че обмисля откриването на IT хъб България. До края на 2020 г. банката планира да разкрие 100 работни места в столицата, които да достигнат 400 до края на 2022 г., научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Career Show ви кани на „Онлайн HR кафе“

  Водещото експо за квалифицирани кадри Career Show организира седмични онлайн дискусии „Online HR Café: Home office discussion“, с цел обмяна на опит и добри практики между специалистите по Човешки ресурси и улеснено справянето с извънредната ситуация в страната.

 • Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България

  Лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере защо, екипът на Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6