Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Завод за фотоволтаични модули ще бъде изграден в Ямбол

  02.12.2022 г. Завод за фотоволтаични модули ще бъде изграден в Ямбол

  В Ямбол, България, ще бъде изграден завод за производство на фотоволтаични модули, научи Борса.bg от BalkanЕngineer.com. Инвестицията е в размер на 6.5 млн. евро, а строителството ще стартира през април догодина. Заводът се очаква да заработи до края на 2023 г.

 • Управителят на Геотхемин инж. Цоло Вутов получи важно отличие

  02.12.2022 г. Управителят на Геотхемин инж. Цоло Вутов получи важно отличие

  На тържествена церемония проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на групата Геотехмин, получи наградата „Подкрепа за млади таланти“ на в-к „Стандарт“, научи Борса.bg от компанията. Събитието бе предшествано от форум на тема „Бранд България. Докосни Чудесата".

 • ВЕИ секторът у нас постигна рекорден ръст на печалбата през 2021

  01.12.2022 г. ВЕИ секторът у нас постигна рекорден ръст на печалбата през 2021

  Секторът на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в България отбеляза рекорден ръст на нетната печалбата през 2021 г., достигайки ниво от 284.5 млн. евро, сочи ежегодния анализ на индустрията, изготвен от SeeNews и Адвокатско дружество „Гугушев и партньори”.

 • Garanti BBVA ще финансира инвестиции в зелени жилища в Румъния

  01.12.2022 г. Garanti BBVA ще финансира инвестиции в зелени жилища в Румъния

  Румънската банка Garanti BBVA подписа споразумение за заем от 40 милиона евро с Международната финансова корпорация (IFC), член на Групата на Световната банка, с цел финансиране на инвестиции в зелени жилища, с което да допринесе за съвместните усилия.

 • ЕС ускорява одобрението на проекти за енергийни източници

  01.12.2022 г. ЕС ускорява одобрението на проекти за енергийни източници

  Европейският съюз (ЕС) ще ускори процеса на издаване на разрешения за проекти за енергия от възобновяеми източници, научи Борса.bg. По-този начин се въвеждат спешни и целенасочени мерки за конкретни технологии и проекти които имат най-голям потенциал за бързо внедряване.

 • Luxoft открива център за развитие в Сърбия и ще наеме 2000 души

  30.11.2022 г. Luxoft открива център за развитие в Сърбия и ще наеме 2000 души

  Технологичната компания Luxoft, със седалище в Швейцария, откри център за развитие в Белград, Сърбия, където има за цел да наеме над 2000 души до края на 2023 г., научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Luxoft създава софтуерни решения.

 • Заводът на АЕ Солар Хърайзън ще е в Северна Македония

  29.11.2022 г. Заводът на АЕ Солар Хърайзън ще е в Северна Македония

  Един от големите производители на соларни панели в световен мащаб – германската група AE Solar ще построи първото си предприятие е Северна Македония. Дружеството е регистрирано в България, а няколко местни физически и юридически лица ще партнират.

 • В Тех Парк София се провежда базар на професиите

  26.11.2022 г. В Тех Парк София се провежда базар на професиите

  На 25 и 26 ноември 2022 г. предстои осмото издание на Базар за професионалисти. Компании и професионалисти в различни сфери ще проведат работилници и интерактивни лекции пред деца, ученици и младежи на възраст между 10 и 23 години в Тех Парк София.

 • AVR Solar Park планира изграждане на електроцентрала в Сърбия

  25.11.2022 г. AVR Solar Park планира изграждане на електроцентрала в Сърбия

  Компанията AVR Solar Park от Нови Белград инициира изготвянето на проект за подробен регулационен план за слънчевата електроцентрала в Саръци, Смедерево, Сърбия. Това научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Територията, която планът обхваща е в Саръци.

 • Acтpa-Финaнc купува терминал за съхранение на химикали във Варна

  24.11.2022 г. Acтpa-Финaнc купува терминал за съхранение на химикали във Варна

  Гepмaнcĸият дocтaвчиĸ нa peзepвoapи зa cъxpaнeниe нa гaз, xимиĸaли и петролни пpoдyĸти Оіltаnkіng обяви, чe e cĸлючил cпopaзyмeниe зa пpoдaжбaтa нa cвoя дял oт 91.1% в тepминaлa зa cъxpaнeниe нa тeчнocти във Bapнa, България, научи Борса.bg.

HR новини

 • Джакопо Андреозе ще застане начело на Angelini Pharma

  Начело на фармацевтичната компания Angelini Pharma предстои да застане Джакопо Андреозе, научи Борса.bg от Karieri.bg. Компанията работи в областта на мозъчното здраве, психичното здраве, епилепсията и потребителското здравеопазване.

 • Кока-Кола ХБК България има нов директор „Техническа функция“

  Ренато Беритич поема позицията директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България, научи Борса.bg от Actualno.bg. Една от главните цели на новият директор е да наеме близо 450 професионалисти, които да отговарят за различните дейности в производството.

 • Visteon избра Велизар Димов за поста вицепрезидент „Инженеринг“

  Г-н Велизар Димов зае поста вицепрезидент „Инженеринг“ за Европа на глобалната компания, специализирана в автомобилните технологии, Visteon, като той е първият българин, който ще ръководи инженеринговите ѝ дейности, научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Менпауър България излъчи юбилеен епизод на Клуб HR навигатор

  На 29 октомври Менпауър България излъчи 10-ти юбилеен епизод на Клуб HR навигатор, научи Борса.bg от компанията. Дискутираната тема бе за кариерното ориентиране на младежите и рецептата за успешен старт в професионалната им кариера.

 • Какво сочи проучване на Career Show за заплащането в ИТ сектора

  Career Show проведе проучване за удовлетвореността от работното място, което разглежда перспективите за развитие в ИТ сектора, съобщиха за Борса.bg от организацията. Анализът на резултатите разкрива интересни детайли.

 • Предстои двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022

  На 29 и 30 ноември 2022 г. ще се проведе двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022, в което представители от световни ИТ компании ще бъдат специални гост лектори, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6