Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Тече проект за чисти технологии за близо 24 млн. лв.

  25.05.2018 г. Тече проект за чисти технологии за близо 24 млн. лв.

  От 30 март 2018 г. тече изпълнението на проект „Чисти технологии за устойчива околна среда“, чиято обща стойност е близо 24 млн. лв., съобщиха за Борса.bg Университета по архитектура, строителство и геодезия. Очаква се дейностите да приключат до края на 2023 г.

 • Български компании успешно развиват дейност в Узбекистан

  25.05.2018 г. Български компании успешно развиват дейност в Узбекистан

  Узбекистан активно привлича инвестиции в промишленото производство в сферата на хранително-вкусовата, химическата, текстилната и преработвателната промишленост, фармацевтиката и др., информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката.

 • Аурубис България с увеличено производство

  23.05.2018 г. Аурубис България с увеличено производство

  Лидерът в медопреработването и най-големият производител на мед в Европа, Аурубис България, е преработил 9% повече концентрат за последните шест месеца, научи Борса.bg. Производството на катодна мед в пирдопския завод обаче е леко намаляло.

 • Хидроелектрика ще модернизира 5 ВЕЦ в Румъния

  23.05.2018 г. Хидроелектрика ще модернизира 5 ВЕЦ в Румъния

  Румънското държавно предприятие Хидроелектрика, което е най-големият производител на енергия от вецове в Румъния, ще модернизира 5 водноелектрически централи, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Модернизацията ще се извърши на два етапа.

 • Hellenic Petroleum отпуска стипендии на македонски студенти

  22.05.2018 г. Hellenic Petroleum отпуска стипендии на македонски студенти

  За втора година студенти от Македония ще имат възможност да получат стипендии от Hellenic Petroleum за следдипломна квалификация в Гърция, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. През 2017 г. Hellenic Petroleum Group – най-голямата енергийна група в Гърция и региона.

 • Пайп Систем изгражда база на Райсволф България в Божурище

  22.05.2018 г. Пайп Систем изгражда база на Райсволф България в Божурище

  Пайп Систем изгражда инсталациите на административна сграда, архивохранилище и център за поверително унищожаване на носители на данни на Райсволф България в Индустриална зона София-Божурище, информираха от инженеринговата компания.

 • Нестле България намалява ресурсите за производствени нужди

  22.05.2018 г. Нестле България намалява ресурсите за производствени нужди

  В Нестле България, лидер в производството на хранителни продукти и решенията за балансирано хранене, планират ново намаление на използваните природни ресурси. С 52% е намалено количеството вода за производствени нужди за последните 6 години.

 • Стам Лтд е сред участниците в „Логистика в действие“

  21.05.2018 г. Стам Лтд е сред участниците в „Логистика в действие“

  Форумът „Логистика в действие“ ще се проведе на 14 и 15 юни 2018 г. в базата на международната логистична компания cargo-partner близо до летище София, информираха за Борса.bg от Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“.

 • Скейл Фокус инвестира в нов развоен център в Бургас

  21.05.2018 г. Скейл Фокус инвестира в нов развоен център в Бургас

  Бългapcĸaтa тexнoлoгичнa ĸoмпaния Скейл Фокус (ЅсаlеFосuѕ) щe oтвopи тpeти paзвoeн цeнтъp в България след тези в София и Пловдив. Заради големия потенциал за развитие на работни кадри, фирмата се спира на гр. Бургас.

 • Аптив Пакард инвестира в изграждане на фабрика в Сърбия

  21.05.2018 г. Аптив Пакард инвестира в изграждане на фабрика в Сърбия

  Компанията Aptiv Packard ще инвестира 25 млн. евро в изграждането на фабрика за производство на кабели за автомобилната индустрия в сръбския град Лесковац, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. В завода ще се назначат повече от 1 000 работници през 2019 г.

HR новини

 • Либхер търси амбициозни специалисти за нов развоен проект

  Либхер-Хаусгерете Марица насочва усилията си към все по-активно развитие на развойната дейност, при това чрез средствата на информационните технологии. „Името ни вече се свързва и с възможност за реализация в IT сферата“, съобщиха от дружеството.

 • Телелинк Инфра Сървисис има нов изпълнителен директор

  Ивайло Стоянов е избран за изпълнителен директор на Телелинк Инфра Сървисис, научи Борса.bg от компанията. До момента той заемаше позицията на търговски директор на компанията, като притежава над 20 години опит на управленски длъжности.

 • Telus ще увеличи екипа си у нас с 1 000 души

  Канадската компания Telus International Europe е глобален доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който планират в следващите 2 години да разшири екипа си в София и Пловдив с над 1 000 работни места, научи Борса.bg.

 • 1 000 души ще работят в Мусала Софт до 2020 г.

  Еднa oт вoдeщитe coфтyepни ĸoмпaнии y нac Mycaлa Coфт обяви плановете си за разрастване на екипа, като до 2020 г. се очаква служителите ѝ да достигнат 1000 души, научи Борса.bg. Само през последната година нови 170 специалисти са станали част от Мусала Софт.

 • Мултивак България Продакшън разкрива 50 нови работни места

  Мултивак България Продакшън, българското дружество на световния лидер в опаковачните решения Multivac, разширява производството си и открива 50 нови работни места до края на 2018 г., съобщиха за Борса.bg от компанията.

 • Костал България Аутомотив търси млади инженерни попълнения

  Костал започва дейността си у нас през 2017 г. Само за 10 месеца екипът на предприятието достига 800 човека. „През следващата година предстои откриването на нов цех, затова имаме нужда от още по-мащабно разширяване на човешкия капитал“, обявиха от компанията.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6