Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Българо-полски бизнес форум ще се проведе в София

  21.09.2017 г. Българо-полски бизнес форум ще се проведе в София

  Българо-полски бизнес форум ще се проведе на 20 септември 2017 в сградата Джон Атанасов на София Тех парк в столицата, съобщи за Борса.bg организаторът на събитието Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

 • Австралийска компания с разрешителни за добив на литий в Сърбия

  21.09.2017 г. Австралийска компания с разрешителни за добив на литий в Сърбия

  Австралийската компания South East Asia Resources ще се сдобие с пет разрешителни за проучване на литиeви залежи в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това е резултат на придобиването на капитал от собственика на дружеството Centralist Pty Ltd.

 • Финансова подкрепа от ЕК за ВиК инфраструктурата в Румъния

  20.09.2017 г. Финансова подкрепа от ЕК за ВиК инфраструктурата в Румъния

  Европейската комисия (ЕК) предоставя на Румъния 155 милиона евро за модернизиране на ВиК инфраструктурата в страната. Финансовата подкрепа ще бъде насочена към шест големи проекта в окръзите Arges, Dambovita, Maramures, Prahova, Satu Mare и Vaslui.

 • Младежки архитектурен пленер предстои във Варна

  20.09.2017 г. Младежки архитектурен пленер предстои във Варна

  От 27 септември до 3 октомври във Варна ще се проведе младежки архитектурен пленер „Хвани се в Таляна“ за изработването на стратегия за развитие на част от историческия център на града, съобщиха за Борса.bg от Камара на архитектите в България (КАБ).

 • Бизнес форум с участието на Китай ще се състои в Унгария

  20.09.2017 г. Бизнес форум с участието на Китай ще се състои в Унгария

  Бизнес форум, в който ще участват компании от Китай и Централна и Източна Европа, ще се проведе на 28 ноември 2017 г. в Будапеща, Унгария, съобщиха за Борса.bg от Браншова камара на производителите и търговците на телфери и кранове.

 • Форум за сградно строителство ще се проведе на 28 септември

  19.09.2017 г. Форум за сградно строителство ще се проведе на 28 септември

  Building Innovation Forum 2017 ще се състои на 28 септември от 9:30 часа в Sofia Event Center. По време на еднодневната конференция ще се разгледат сегментите, в които се наблюдава строителна и инвестиционна активност, информираха за Борса.bg от КАБ.

 • Румъния ще строи нов терминал в Букурещ за над 800 млн. евро

  19.09.2017 г. Румъния ще строи нов терминал в Букурещ за над 800 млн. евро

  Националната компания „Bucharest Airports“ възнамерява да започне поетапно изграждане на нов терминал в румънската столица за 818.5 млн. евро. Инвестицията ще позволи на летище Henri Coanda да увеличи капацитета си двойно, обслужвайки над 12 млн. пътници годишно.

 • Palfinger разкри 100 нови работни места в завод в Червен бряг

  18.09.2017 г. Palfinger разкри 100 нови работни места в завод в Червен бряг

  Австрийският производител на кранове и подемна техника Palfinger увеличи капацитета си на производство с 30% и разкри 100 нови работни места в завода си в българския град Червен бряг, научи Борса.bg от информация на вестник Банкеръ.

 • Задълбочава се енергийното сътрудничество България - Турция

  16.09.2017 г. Задълбочава се енергийното сътрудничество България - Турция

  Турция е готова на енергийно сътрудничество с България, така че да се гарантира сигурност на енергийните доставки. Това заяви турският министър на енергетиката и природните ресурси Берат Албайрак по време на визитата си в България.

 • България и Германия обсъдиха перспективи за инвестиции у нас

  15.09.2017 г. България и Германия обсъдиха перспективи за инвестиции у нас

  Възможности за инвестиции и мерките, които страната ни предприема, за да подкрепи развитието на индустрията, бяха обсъдени по време на среща между министъра на икономиката E. Караниколов и представители на Източната комисия на германската икономика.

HR новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6