Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Приходите на Сенсата бележат ръст през 2017 г.

  21.09.2018 г. Приходите на Сенсата бележат ръст през 2017 г.

  Приходите на Сенсата Технолоджис България са скочили с 30% през 2017 г., а броят на служителите е нараснал с почти 50%, стигайки до 2700 човека, получи сведения Борса.bg. Компанията произвежда сензорни системи за автомобилната индустрия.

 • Изложение за високи технологии предстои през ноември в Китай

  21.09.2018 г. Изложение за високи технологии предстои през ноември в Китай

  В периода от 14 до 18 ноември 2018 г. в гр. Шенжен, Китай, ще се състои Международното изложение за високи технологии Hi-Tech industries fair SHENZHEN. China Hi-Tech Fair е най-голямата и най-влиятелна научна и технологична изложба в Китай в момента.

 • Китайска компания ще инвестира в мина Церово 2 в Сърбия

  21.09.2018 г. Китайска компания ще инвестира в мина Церово 2 в Сърбия

  Компанията Zijin Mining Group Co., водещ производител на метали в Китай, планира да инвестира 320 млн. долара (275.6 млн. евро) в откриването на мина „Церово 2“ в Сърбия през следващите три години, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • ЧЕЗ България влезе в класацията „CEE Top 500“ на Coface

  20.09.2018 г. ЧЕЗ България влезе в класацията „CEE Top 500“ на Coface

  ЧЕЗ България е сред 17-те български фирми в тазгодишната класация на Coface – „CEE Top 500”, в която са подредени най-големите компании от Централна и Източна Европа, информираха за Борса.bg от Coface България.

 • Монтюпе се нареди сред най-успешните в автомобилния сектор

  19.09.2018 г. Монтюпе се нареди сред най-успешните в автомобилния сектор

  Монтюпе е една от водещите компании за производство на автомобилни компоненти, които попадат сред най-успешните машиностроителни предприятия за 2017 г. Русенското дружество е дъщерно на утвърдената френска индустриална група Montupet.

 • Екипите на TTEC в България продължават да растат

  19.09.2018 г. Екипите на TTEC в България продължават да растат

  Компанията TTEC, един от водещите доставчици на аутсорсинг решения за обслужване на клиенти в света, ще увеличи екипите си в България, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Фирмата присъства в България от 2014 г., когато придобива българското дружество Софика Груп.

 • Румъния ще инвестира 600 млн. евро във ВиК инфраструктурата си

  18.09.2018 г. Румъния ще инвестира 600 млн. евро във ВиК инфраструктурата си

  Румънският министър на европейските фондове подписа договор в размер на близо 600 млн. евро за подобряване и изграждане на ВиК инфраструктура. Инвестициите ще финансират дейности, свързани с развитие на ВиК инфраструктурата в шест области.

 • Нов завод на Витанеа ще заработи през ноември 2018 г.

  18.09.2018 г. Нов завод на Витанеа ще заработи през ноември 2018 г.

  Пловдивската компания Витанеа открива нова своя фабрика за преработка на плодове, хладилно съхранение и производство на напитки и хранителни добавки през ноември, съобщиха за Борса.bg от компанията. Новото предприятие ще се намира на Рогошко шосе в Пловдив.

 • Фесто Производство демонстрира устойчив растеж

  14.09.2018 г. Фесто Производство демонстрира устойчив растеж

  Сред 40-те най-големи компании в машиностроенето у нас затвърдена позиция има Фесто Производство. През 2017 г. българското дружество на немския концерн Festo е произвело продукция за 61 млн. лв. по вътрешна себестойност, научи Борса.bg.

 • Трансгаз строи газопровода Тузла – Подишор

  14.09.2018 г. Трансгаз строи газопровода Тузла – Подишор

  Държавният румънски газов оператор Трансгаз планира да инвестира 360 млн. евро в изграждането на газопровода Тузла – Подишор, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Газопроводът Тузла – Подишор, който ще е дълъг 308 km.

HR новини

 • Анса Борима ще разкрие 200 работни места в Ловеч

  Българо-италианският консорциум Анса Борима има намерение да разкрие 200 нови работни места в Ловеч, България. Сдружението ще наеме помещения в Северната индустриална зона на гр. Ловеч и до края на годината смята да започне производство.

 • Заводът на Latecoere край Пловдив отвори врати

  Заводът на френския производител на авиочасти Latecoere, водеща компания в авиационната индустрия, беше официално открит край Пловдив. Първоначалната инвестиция в строителството и оборудването на съоръжението възлиза на 11 млн. евро.

 • БАА има нов изпълнителен директор

  Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация. Тя пое длъжността от 1 септември 2018 г. Г-жа Виламовска е доктор по приложна икономика на RAND Graduate School, САЩ.

 • Devexperts открива развоен център в София

  Meждyнapoднaтa софтуерна компания Dеvехреrtѕ, базирана в Мюнхен и с офиси в Анталия и Порто, отваря нов център за изследвания и иновации в София. Плановете ѝ са да разкрие 80 работни места за ИТ специалисти през следващите 2 години.

 • Намерете специалисти от Македония и Сърбия за вашия бизнес

  Инженер.БГ стартира нов мащабен проект с цел да отговори на все по-задълбочаващата се нужда от специалисти за производството, а именно приложението за обяви за работа в BalkanEngineer.com!

 • АЗ подпомага работодателите при подготовката на кадри

  Агенция по заетостта (АЗ) предоставя финансова подкрепа на работодателите, които търсят кадри за позиции, изискващи определена професионална подготовка, информираха за Борса.bg от Министерство на труда и социалната политика.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6