Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • 94 кандидатури са подадени за „Наградите на БАИТ“ за 2021 г.

  17.01.2022 г. 94 кандидатури са подадени за „Наградите на БАИТ“ за 2021 г.

  Общо 94 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до крайния срок за участие в „Наградите на БАИТ“ за 2021 г. С 22 кандидатури като най-оспорвана категория се очертава „Успешен български ИКТ продукт/услуга“.

 • Сърбия с търг за разширяване и модернизация на летището в Ниш

  14.01.2022 г. Сърбия с търг за разширяване и модернизация на летището в Ниш

  Проектът за летище „Константин Велики“ в гр. Ниш е на стойност 11.9 млн. евро. Модернизираното съоръжение трябва да разполага с обособени звена за пристигане и заминаване на пътници, както и специална секция за VIP пътници.

 • Румънската Hidroelectrica с идея за екопроизводство на водород

  13.01.2022 г. Румънската Hidroelectrica с идея за екопроизводство на водород

  Румънската държавна компания Hidroelectrica планира изграждането на зелена инсталация за производство на водород с мощност 50 MW на о. Острову Маре на р. Дунав. Към съоръжението се предвижда и фотоволтаичен парк с батерии за съхранение на енергия.

 • Северна Македония заема 28.9 млн. евро за газопровод към Гърция

  12.01.2022 г. Северна Македония заема 28.9 млн. евро за газопровод към Гърция

  Проектът ще послужи като краткосрочна мярка, улесняваща страната в постепенното преминаване към чиста енергия. Свързването на страната посредством интерконектора ще спомогне и за интегрирането ѝ към регионалния и енергийния пазар на ЕС.

 • България с най-голям завод за соларни панели в Югоизточна Европа

  11.01.2022 г. България с най-голям завод за соларни панели в Югоизточна Европа

  Немската компания AE Solar ще построи в България най-големия завод за соларни панели в Югоизточна Европа. Стойността на съоръжението, което ще се намира край гр. Хасково, надхвърля 150 млн. евро.

 • Кандидатствайте за „Наградите на БАИТ“ до 11 януари 2022 г.

  10.01.2022 г. Кандидатствайте за „Наградите на БАИТ“ до 11 януари 2022 г.

  Организаторите от Българската асоциация по информационни технологии отбелязват, че традиционно засилена конкуренция се наблюдава при проектите в категориите „Образователна награда“, „Журналистически принос“ и „Публична администрация“.

 • Schneider Electric с признание за „доставчик-шампион“ от Canalys

  10.01.2022 г. Schneider Electric с признание за „доставчик-шампион“ от Canalys

  Лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric бе признат за трета поредна година като „доставчик-шампион“ в матрицата за лидерство в продажбените канали на изследователската компания Canalys.

 • Проведе се експертен съвет за новия завод за е-мобили в Ловеч

  10.01.2022 г. Проведе се експертен съвет за новия завод за е-мобили в Ловеч

  В Община Ловеч се проведе експертен съвет по повод приемането на документи за строежа на завода за електромобили Next.e.Go Bulgaria. Съветът се състоя на 23 декември 2021 г. с участието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, зам.- кмета Венцислав Христов, изпълнителения директор на завод Балкан Ивайло Стоянов и главния архитект на Общината арх. Минчо Петков.

 • Модерен IoT завод за хладилници започна производство в Румъния

  07.01.2022 г. Модерен IoT завод за хладилници започна производство в Румъния

  Новият завод на Haier Tech Romania започна производството на хладилници от най-висок клас с брандовете Candy, Hoover и Haier в Румъния. Модерното предприятие, надвишаващо 70 млн. евро, се намира в индустриалния парк „Allianso“, близо до гр. Плоещ.

 • ТЕЦ „Неготино“ в Северна Македония заработи след 12 години пауза

  07.01.2022 г. ТЕЦ „Неготино“ в Северна Македония заработи след 12 години пауза

  Очаква се централата да достигне пълния си капацитет от 180 MW/h до края на декември т.г. Електроенергията, произведена от ТЕЦ „Неготино“, ще бъде използвана за задоволяване на нуждите на домакинствата, както и на електропреносното дружество MEPSO.

HR новини

 • На 15 януари стартира новият дискусионен клуб на ManpowerGroup

  В него специалисти на водещата HR компания ще споделят за пръв път анализите от регулярното ни проучване SATR за тенденциите в заплатите и допълнителните придобивки за първата половина на 2022 г.

 • Стартира кандидатстването за EGO Awards 2022

  Фирми от всички сфери могат да кандидатстват в разнообразни категории – конкретни за компании и продукти по сектори и общи категории за бизнес процеси. Възможност за отличие имат доказани фирми, стартъпи, НПО и представители на публичния сектор.

 • ManpowerGroup България зарадва деца в нужда с коледни подаръци

  ManpowerGroup България подкрепи децата от „Специално училище за ученици с увреден слух Свети Иван Рилски“, гр. Търговище. По-рано през 2021 г. компанията предостави на малчуганите своите стари офис мебели, които да запълнят и украсят класните им стаи.

 • Константин Конов поема управлението на Роберт Бош за България

  Конов до момента заемаше длъжността управляващ директор на Бош Инженеринг Център София и ще ръководи подразделенията: Автомобилно оборудване, Термотехника, Електроинструменти, Сградни технологии и Инженеринг Център София.

 • Инж. Боряна Манолова поема ръководството и на Siemens Украйна

  Главният изпълнителен директор на Siemens България инж. д-р Боряна Манолова ще поеме и ръководството на Siemens Украйна в допълнение към настоящата ѝ позиция. Тя ще замени на поста Мачей Зелински, който ще ръководи Siemens Полша.

 • Никол Георгиева е новият HR мениджър на ЛЕМ България

  От 1 октомври 2021 г. Никол Георгиева пое ролята на мениджър „Човешки ресурси“ и център за споделени HR услуги в ЛЕМ България. На тази позиция тя ще отговаря за стратегическото управление и развитие на звеното на локално ниво.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6