Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Visteon избра Велизар Димов за поста вицепрезидент „Инженеринг“ 22.11.2022 г.

Г-н Велизар Димов зае поста вицепрезидент „Инженеринг“ за Европа на глобалната компания, специализирана в автомобилните технологии, Visteon, като той е първият българин, който ще ръководи инженеринговите ѝ дейности, научи Борса.bg от Economy.bg.

 

Г-н Димов завършва „Компютърни системи и технологии“ в Техническия университет – София, както и магистърска степен по „Бизнес администрация“ във Шефилдския университет, Великобритания.

 

Той притежава над 20-годишен опит в автомобилната промишленост, а част от Visteon става през 2004 г. От тогава до сега, освен че ръководи инженерингови екипи от над 800 специалисти в Европа и Азия, Димов изграва и ключова роля в изграждането на технологичния център на Visteon в Румъния. Той ръководи и тестването и валидацията на всички продукти, които компанията разработва на глобално ниво, като взима ключово участие във внедряването на DevOps процеси и автоматизации за Visteon в световен план.

 

На новата си позиция Велизар Димов ще ръководи новите високотехнологични проекти на Visteon, сред които са технологии за следващото поколение електромобили, продукти за асистиране на водача, интелигентни дисплеи и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране. 

Източник на снимковия материал: Visteon, Велизар Димов (LinkedIn)

Браншът In Brief

 • Завод за фотоволтаични модули ще бъде изграден в Ямбол

  В Ямбол, България, ще бъде изграден завод за производство на фотоволтаични модули, научи Борса.bg от BalkanЕngineer.com. Инвестицията е в размер на 6.5 млн. евро, а строителството ще стартира през април догодина. Заводът се очаква да заработи до края на 2023 г.

 • Управителят на Геотхемин инж. Цоло Вутов получи важно отличие

  На тържествена церемония проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на групата Геотехмин, получи наградата „Подкрепа за млади таланти“ на в-к „Стандарт“, научи Борса.bg от компанията. Събитието бе предшествано от форум на тема „Бранд България. Докосни Чудесата".

 • ВЕИ секторът у нас постигна рекорден ръст на печалбата през 2021

  Секторът на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в България отбеляза рекорден ръст на нетната печалбата през 2021 г., достигайки ниво от 284.5 млн. евро, сочи ежегодния анализ на индустрията, изготвен от SeeNews и Адвокатско дружество „Гугушев и партньори”.

 • Garanti BBVA ще финансира инвестиции в зелени жилища в Румъния

  Румънската банка Garanti BBVA подписа споразумение за заем от 40 милиона евро с Международната финансова корпорация (IFC), член на Групата на Световната банка, с цел финансиране на инвестиции в зелени жилища, с което да допринесе за съвместните усилия.

 • ЕС ускорява одобрението на проекти за енергийни източници

  Европейският съюз (ЕС) ще ускори процеса на издаване на разрешения за проекти за енергия от възобновяеми източници, научи Борса.bg. По-този начин се въвеждат спешни и целенасочени мерки за конкретни технологии и проекти които имат най-голям потенциал за бързо внедряване.

 • Luxoft открива център за развитие в Сърбия и ще наеме 2000 души

  Технологичната компания Luxoft, със седалище в Швейцария, откри център за развитие в Белград, Сърбия, където има за цел да наеме над 2000 души до края на 2023 г., научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Luxoft създава софтуерни решения.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6