Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Tesy обявява стипендиантска и стажантска програма 22.05.2017 г.

Tesy стартира стипендиантска програма, насочена към ученици в последен клас от средното си образование, които искат да продължат обучението си в инженерните специалности на ТУ – Варна, информираха за Борса.bg от учебното заведение. „Компанията организира и летни стажове, в които студенти от втори, трети и четвърти курс ще имат възможност да натрупат практически опит“, обявиха още от университета.

 

Стипендиите, които Tesy ще отпусне за бъдещите инженери, ще покриват напълно учебните такси през целия период на обучение, като ще бъдат отделени и суми за покриване на допълнителни разходи през всеки учебен месец. Бъдещите стипендианти ще могат да се обучават в Технически университет – Варна в Машинно-технологичния факултет, Електротехническия факултет и Факултет по изчислителна техника и автоматизация. След успешно завършване на висшето си образование, участниците в стипендиантската програма ще получат работно място на трудов договор в Tesy.

 

Друга възможност, която българската компания за производство на бойлери предлага на младите специалисти, е лятна стажантска програма, насочена към студенти, успешно преминали първи курс на обучение. Стажантите ще бъдат разпределени в различни отдели според специалността, която изучават, като през целия период на стажуване за тях ще отговаря ментор.

 

Повече са стипендиантската и стажантска програма на Tesy бихте могли да научите от ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Tesy

Браншът In Brief

 • Bosch инвестира в климатична неутралност и електромобилност

  През пролетта на 2020 г. Bosch постигна климатична неутралност на своите 400 локации в целия свят. През 2021 г. компанията ще вложи 700 млн. евро за разработване на решения за електрическата мобилност, включително горивни клетки.

 • Планира се замяната на въглищата в ТЕЦ-овете у нас

  Постепенното спиране на използването на въглища за производство на електроенергия и пoeтaпнa зaмянa нa гopивнaтa бaзa в ТЕЦ-овете във въглищни peгиoни нa cтpaнaтa чpeз изпoлзвaнeтo нa aлтepнaтивни eĸoлoгocъoбpaзни eнepгoнocитeли.

 • Дунавската водна програма организира серия от уебинари

  Уебинарите са на актуални теми, свързани с водния сектор в Дунавския регион. Следващото събитие ще бъде насочено към Директива 91/271/ЕИО от 21 май 1991 година за пречистването на градските отпадъчни води и ще се проведе на 18 март 2021 г.

 • Сърбия обяви търг за доставка на електрически влакове

  Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия обяви търг за поръчка на три електрически влака, които ще се движат по маршрута Белград – Нови Сад – Суботица, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Румъния отчете ръст от 15.9% в строителството през 2020

  Обемът на строителните дейности в Румъния се е увеличил с 15.9% през 2020 г. Двуцифрени темпове на растеж се забелязват и в трите сектора – жилищен, нежилищен и гражданско строителство. Обемът на капиталните ремонти е нараснал с 46%.

 • Северна Македония ще получи средства за енергийни проекти

  Македонското енергийно дружество ESM подписа споразумение с германската банка за развитие KfW за безвъзмездни средства в размер на 2.4 млн. евро. Сумата ще бъде инвестирана в проучвания и документация, свързани с проекти за възобновяема енергия.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6