Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Schneider Electric с нов вицепрезидент „Индустриален бизнес“ 07.10.2020 г.

Петър Дивитаков е новият вицепрезидент „Индустриален бизнес“ на Schneider Electric за Югоизточна Европа, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България.

 

Петър Дивитаков има 12-годишен опит в сферата на енергийните и промишлени проекти на Schneider Electric. Професионалният му опит включва различни длъжности, сред които мениджър „Бизнес развитие“ и мениджър „Ключови клиенти“. До момента г-н Дивитаков бе маркетинг директор за България, Албания, Косово и Северна Македония. Новата му позиция е базирана отново в София, което затвърждава страната ни като ключова за региона в структурата на глобалната компания.

 

„За мен е изключително мотивиращо да работя в сферите на индустрията и на дигиталните технологии, когато IIoT и IoT платформите (Интернет на нещата) създават нови бизнес модели, насочени към подобрена свързаност, контрол и управление. В глобална компания като Schneider Electric се стремим да предоставяме на клиентите си най-съвременните и авангардни дигитални решения, които са ориентирани към приложения, уникални за всяка индустрия“, заяви Петър Дивитаков.

 

Мястото на Петър Дивитаков се заема от Кстанти Менуну, който до момента бе маркетинг директор за Гърция и Кипър, а сега вече и за Албания, България, Косово и Северна Македония.

 

Източник на снимковия материал: Schneider Electric

Браншът In Brief

 • Mineco Limited открива нова мина в Сърбия

  Британската компания Mineco Limited планира да открие нова мина за олово и цинк на територията на община Рашка, Сърбия, след като придобие сръбската минна компания Vavrina Resources Ltd., научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • MET Group придоби вятърна централа в България

  Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group придоби 100% от дяловете вятърен парк с мощност от 42 MW, разположен в близост до гр. Каварна, Североизточна България, след като на 12 октомври 2020 г. подписа договор с италианското дружество Enel Green Power.

 • Екипът на АК Магнит участва в две спортни събития с кауза

  На 17 октомври трима служители на АК Магнит бяха сред участниците в състезанието за планинско колоездене и бягане Байк и Рън за Чепън. На 18 октомври 2020 г. деветима представители на компанията показаха своите умения в бягането на Postbank Business Run.

 • Браншовите организации от сектор „Строителство“ проведоха среща

  Работна среща между браншовите организации в сектор „Строителство“ се проведе в сградата на Съюза на архитектите в България. На събитието бе дискутирано и създаването на консултативен съвет на организациите от сектор „Строителство“.

 • GDELS ще си сътрудничи с български компании

  General Dynamics European Land Systems е направила предложение към българското Министерство на отбраната за техническо решение, използвано и от други съюзници в НАТО, както и е отправила предложение за индустриално сътрудничество.

 • Екипът на АК Магнит отбеляза Световния ден на ценностите

  „Екипът на АК Магнит отбеляза Световния ден на ценностите, който тази година се проведе под надслов „Ценности в действие“. В рамките на кампанията нашите колеги отново се обърнаха към организационните и личностни ценности“, съобщиха за Борса.bg от компанията.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6