Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

 • АББ България получи отличие за благотворителност

  24.03.2021 г. АББ България получи отличие за благотворителност

  АББ България – клон Раковски получи бронзов Годишен знак за дарителство от работното място „Отговорна компания – отговорни служители“. Ежегодните награди се връчват от Фондация BCause, БДВО, БАУХ и Българската асоциация на специалистите по КСО.

 • Как IMI България сплотява екипа си в условията на COVID-19?

  23.03.2021 г. Как IMI България сплотява екипа си в условията на COVID-19?

  Специално за читателите на Инженер.bg от HR отдела на IMI България разказаха любопитни подробности за инициативите, които обединяват дистанционно работещите служители, както и тези, чиято цел е да съхранят здравето и безопасността на колегите им.

 • Един работен ден на Владимир Върбанов от БКК 95

  23.03.2021 г. Един работен ден на Владимир Върбанов от БКК 95

  Между многобройните си работни задачи като ръководител „Производство“ на една от производствените бази на БКК 95 г-н Владимир Върбанов се срещна с екипа ни, за да разкаже за своя професионален път като част от доказаното българско дружество.

 • Един работен ден на инж. Страцимир Димов от Агрополихим

  19.03.2021 г. Един работен ден на инж. Страцимир Димов от Агрополихим

  Какво стои в основата на професионалния живот на инж. Страцимир Димов – технолог във фирма Римакем ЕООД, част от водещия производител на азотни и фосфорни торове Агрополихим АД? Вижте какво разказа младият специалист в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • TELUS International представи програма „Амбасадори“

  16.03.2021 г. TELUS International представи програма „Амбасадори“

  Една от най-големите аутсорсинг компании у нас TELUS International Europe представи своята програма „Амбасадори“, чиято цел е да открие страхотни хора, които да се присъединят към екипа, както и отворени позиции за месец март научи Борса.bg от TELUS.

 • ЧЕЗ България подписа споразумение за партньорство със СФ на СУ

  10.03.2021 г. ЧЕЗ България подписа споразумение за партньорство със СФ на СУ

  Двете страни сключиха споразумение за стратегическо партньорство, свързано с подготовката на висококвалифицирани специалисти от областта на икономиката, управлението и моделирането на големи данни в бизнеса.

 • АББ ни среща със своите лидери: Запознайте се с Уве Чирнер

  10.03.2021 г. АББ ни среща със своите лидери: Запознайте се с Уве Чирнер

  „Хората са тези, които носят промяната“ – това споделя управителят на АББ България – клон Раковски, Уве Чирнер, в първия епизод на видеопоредицата „Лидерите на АББ България“. Вижте какво още сподели той в материала.

 • Един работен ден на Николета Коева от Сентилион

  10.03.2021 г. Един работен ден на Николета Коева от Сентилион

  Когато работният ден стартира с усмивка и завършва с благодарност, то правилността на избора за професионално развитие не подлежи на съмнение. Точно както при днешния гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Николета Коева от Сентилион.

 • Career Show: Всеки втори млад специалист иска да е ИТ

  08.03.2021 г. Career Show: Всеки втори млад специалист иска да е ИТ

  Професионалистите, решили да се развиват в ИТ сектора през 2020 без предишен опит в сферата, са се увеличили драстично спрямо 2019 година. 46,94% от младшите специалисти са се насочили към ИТ кариера, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show.

 • Стартира HR Академията на Atos

  26.02.2021 г. Стартира HR Академията на Atos

  В края на февруари стартира HR Академията на Atos, научи Борса.bg от организаторите. Академията ще включва 15 лекции на интересни HR теми – Employer branding, Recruitment and Sourcing, Payroll, Workforce mangement, Learning and Development и много други.

Браншът In Brief

 • Българският AWS доставчик HeleCloud става част от SoftwareONE

  Швейцарският доставчик на софтуерни и облачни технологични решения SoftwareONE придоби HeleCloud – партньор на платформата за облачни услуги Amazon Web Services. Така компанията ще разшири свързаните си с AWS услуги в Европа, Близкия изток и Африка.

 • АББ България организира Ден на отворените врати в клон Петрич

  На 18 септември т.г. от 10:30 до 13:00 ч. АББ България, клон Петрич, организира Ден на отворените врати. В рамките на събитието гостите ще могат да разгледат производствената база и да се запознаят с екипа на дружеството. Посетителите ще научат още за отворените работни позиции и за възможностите за кариерно развитие в АББ България.

 • Южнокорейски инвеститори модернизират ТЕЦ „Mintia“ в Румъния

  Инсталацията работи на въглища и е с мощност от 1.285 GW. Към днешна дата топлоелектрическа централа „Mintia“ е трета по големина в страната, но е извън експлоатация поради липсващи разрешителни документи за опазване на околната среда.

 • Сърбия планира модерен железопътен логистичен център в Суботица

  Инвестицията е част от проекта „Inputrans“, който страната разработва в сътрудничество с партньори от Унгария. „Inputrans“ е трансграничен проект, който също предвижда изграждането на бърза железопътна линия между столиците Белград и Будапеща.

 • Северна Македония инвестира в инсталация за плазмена газификация

  Северна Македония планира изграждането на съоръжение за третиране на отпадъци на стойност 327 млн. евро. Избраната технология за третиране на битови отпадъци няма да отделя вредни емисии във въздуха, като същевременно ще генерира и природен газ.

 • Интригуваща събитийна програма предлага MachTech&InnoTech 2021

  На 14 септември 2021 г. стартира специализираното изложение, посветено на металообработката, индустриалните технологии и автоматизацията MachTech&InnoTech 2021. Форумът ще предложи на своите посетители богата съпътстваща програма.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6