Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

 • Андон Андонов оглави „Мини Марица-изток”

  08.12.2014 г. Андон Андонов оглави „Мини Марица-изток”

  С решение на Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг” ЕАД бе предприета промяна в състава на Съвета на директорите на „Мини Марица-изток” ЕАД, заявиха за Борса.bg от дружеството.

 • ТУ-София с обновени специалности според изискванията на пазара

  02.12.2014 г. ТУ-София с обновени специалности според изискванията на пазара

  Нови програми и специалности в ТУ-София ще подготвят млади специалисти по електроника в съответствие с нуждите на бизнеса. Стартирано е обучение в бакалавърска и магистърска специалност „Електроника“ във ФЕТТ, както и в нова магистърска специалност „Микротехнологии и наноинженеринг“.

 • Кариерен център УАСГ отличен с награда за най-успешни практики

  17.11.2014 г. Кариерен център УАСГ отличен с награда за най-успешни практики

  Студентският кариерен център към УАСГ спечели тазгодишния национален конкурс за успешни практики в кариерното информиране, ориентиране и консултиране в категория "Висше образование", съобщиха за Борса.bg от Кариерен център УАСГ.

 • Димитър Радушев е новият управител на ВиК-Добрич

  14.11.2014 г. Димитър Радушев е новият управител на ВиК-Добрич

  Димитър Радушев е новият ръководител на ВиК-Добрич, съобщиха за Борса.bg от Министерството на регионалното развитие (МРР). Промяната е предприета поради влошеното финансово състояние на ВиК-Добрич.

 • АББ подпомага талантливи студенти на ТУ-София

  06.11.2014 г. АББ подпомага талантливи студенти на ТУ-София

  Днес, 06.11.2014 г., ще бъде подписан договор за сътрудничество между AББ фондация „Юрген Дорман“ и Технически университет – София, предоставящ възможност на талантливите студенти да получат финансова подкрепа за по-нататъшното си обучение.

 • ТУ-София с нов модел за задържане на младите специалисти у нас

  05.11.2014 г. ТУ-София с нов модел за задържане на младите специалисти у нас

  Технически университет София прилага нов модел на сътрудничество между Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ) и един от най-изявените работодатели в областта на ИТ технологиите у нас – HP.

 • Инж. Нишан Бъздигян, с наградата „Човек на 21 век”

  04.11.2014 г. Инж. Нишан Бъздигян, с наградата „Човек на 21 век”

  Инж. Нишан Бъздигян, управител на водещата българска машиностроителна фирма РАИС, бе отличен с международната награда "Човек на 21 век" на сдружение "Програма Произведено в България", в категория „Производство”.

 • Стартира конкурс за млади български ИТ предприемачи

  23.10.2014 г. Стартира конкурс за млади български ИТ предприемачи

  Млади български предприемачи от ИТ сектора, на възраст между 18 и 30 години, могат да участват в конкурс на Международния съюз по далекосъобщенията (ITU) и Института за електроинженери и инженери в Ню Йорк, съобщи МТИТС.

 • В ТУ – София се провежда деветото издание на „Дни на кариерата”

  22.10.2014 г. В ТУ – София се провежда деветото издание на „Дни на кариерата”

  Вчера в 12-ти блок на Технически университет – София официално бе открито деветото издание на изложението на работодатели – „Дни на кариерата”, съобщиха за Инженер.bg от ТУ-София. Изложението се провежда в рамките на 21 и 22 октомври на територията на ТУ - София.

 • Опасност от изчезване на професии в индустриалния сектор у нас

  17.10.2014 г. Опасност от изчезване на професии в индустриалния сектор у нас

  По данни на Българската стопанска камара за работната сила и нуждите на работодателите от определени специалисти, става ясно, че 25% от работните места са заети от служители, които нямат нужната квалификация.

Браншът In Brief

 • Немската Boysen Abgassysteme откри иновативен завод в Сърбия

  Немският производител на изпускателни системи за автомобили Boysen Abgassysteme d.o.o. откри нова производствена база в гр. Суботица, Сърбия. Инвестицията в размер на 65 млн. евро е една от най-големите в новата история на града.

 • ЧЕЗ монтира над 600 платформи за щъркелови гнезда

  В рамките на проекта „Живот за птиците" ЧЕЗ Разпределение България монтира 636 платформи за щъркелови гнезда. Дружество обезопаси 619 ел. стълба. Грижата за щъркелите е част от политиката на ЧЕЗ за съхраняване на биологичното разнообразие.

 • Румънската AROBS Transilvania Software придоби Berg Software

  Румънската IT компания AROBS Transilvania Software придоби местното дружество за разработка и аутсорсинг на софтуер по поръчка Berg Software. Така тя разширява присъствието си в западната част на Румъния с офиси в градовете Тимишоара, Лугож и Орадя.

 • На 2 декември Вило ще представи нови решения за по-добър климат

  Вило България организира презентация на тема Нови продукти и решения от Wilo за по-добър климат. Акценти по време на виртуалното събитие ще бъдат основните предизвикателства в управлението на водите като климатични промени, урбанизация, енергийни ресурси и др.

 • Северна Македония откри мултидисциплинарнен център за развитие

  Новият център „Винчини“ в гр. Виница представлява мултидисциплинарно съоръжение с пространства за обучение и сътрудничество, зони за изследване и развитие, лаборатории за сензорен анализ, изложбени зали, музейна експозиция и др.

 • Силвър Стар и Mercedes-Benz строят нов автокомплекс в София

  Автомобилният гигант Mercedes-Benz заедно със своя партньор Силвър Стар стартира изграждането на нов комплекс в българската столица. Съоръжението, което ще се намира на бул. „Челопешко шосе“ №52, ще разполага с разгърната застроена площ от почти 13 000 кв.м.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6