Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

 • Кариерен център УАСГ отличен с награда за най-успешни практики

  17.11.2014 г. Кариерен център УАСГ отличен с награда за най-успешни практики

  Студентският кариерен център към УАСГ спечели тазгодишния национален конкурс за успешни практики в кариерното информиране, ориентиране и консултиране в категория "Висше образование", съобщиха за Борса.bg от Кариерен център УАСГ.

 • Димитър Радушев е новият управител на ВиК-Добрич

  14.11.2014 г. Димитър Радушев е новият управител на ВиК-Добрич

  Димитър Радушев е новият ръководител на ВиК-Добрич, съобщиха за Борса.bg от Министерството на регионалното развитие (МРР). Промяната е предприета поради влошеното финансово състояние на ВиК-Добрич.

 • АББ подпомага талантливи студенти на ТУ-София

  06.11.2014 г. АББ подпомага талантливи студенти на ТУ-София

  Днес, 06.11.2014 г., ще бъде подписан договор за сътрудничество между AББ фондация „Юрген Дорман“ и Технически университет – София, предоставящ възможност на талантливите студенти да получат финансова подкрепа за по-нататъшното си обучение.

 • ТУ-София с нов модел за задържане на младите специалисти у нас

  05.11.2014 г. ТУ-София с нов модел за задържане на младите специалисти у нас

  Технически университет София прилага нов модел на сътрудничество между Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ) и един от най-изявените работодатели в областта на ИТ технологиите у нас – HP.

 • Инж. Нишан Бъздигян, с наградата „Човек на 21 век”

  04.11.2014 г. Инж. Нишан Бъздигян, с наградата „Човек на 21 век”

  Инж. Нишан Бъздигян, управител на водещата българска машиностроителна фирма РАИС, бе отличен с международната награда "Човек на 21 век" на сдружение "Програма Произведено в България", в категория „Производство”.

 • Стартира конкурс за млади български ИТ предприемачи

  23.10.2014 г. Стартира конкурс за млади български ИТ предприемачи

  Млади български предприемачи от ИТ сектора, на възраст между 18 и 30 години, могат да участват в конкурс на Международния съюз по далекосъобщенията (ITU) и Института за електроинженери и инженери в Ню Йорк, съобщи МТИТС.

 • В ТУ – София се провежда деветото издание на „Дни на кариерата”

  22.10.2014 г. В ТУ – София се провежда деветото издание на „Дни на кариерата”

  Вчера в 12-ти блок на Технически университет – София официално бе открито деветото издание на изложението на работодатели – „Дни на кариерата”, съобщиха за Инженер.bg от ТУ-София. Изложението се провежда в рамките на 21 и 22 октомври на територията на ТУ - София.

 • Опасност от изчезване на професии в индустриалния сектор у нас

  17.10.2014 г. Опасност от изчезване на професии в индустриалния сектор у нас

  По данни на Българската стопанска камара за работната сила и нуждите на работодателите от определени специалисти, става ясно, че 25% от работните места са заети от служители, които нямат нужната квалификация.

 • "Южен поток България" с нов изпълнителен директор

  17.10.2014 г. "Южен поток България" с нов изпълнителен директор

  Новият изпълнителен директор на "Южен поток България" Димитър Гогов встъпи в длъжност в началото на месеца след проведено Общо събрание на компанията, занимаваща се с изграждането на газопровода на българска територия.

 • Сименс грабна награда от Forbes Business Awards 2013

  16.10.2014 г. Сименс грабна награда от Forbes Business Awards 2013

  Тази година компанията Сименс бе класирана на второ място в конкусра на Forbes Business Awards 2013 в категория „Развитие на човешките ресурси”. За трета поредна година българското издание на Forbes отличи предприемаческия дух и добрите бизнес практики на участниците.

Браншът In Brief

 • HTI: Автомобилният пилот Иван Влъчков с първа победа за сезона

  Младият автомобилен състезател Иван Влъчков записа първата си победа за сезона в серия „Туринг“ на третия кръг от националния шампионат на затворен маршрут, който се проведе на писта „Русе“. Въпреки че на първите два старта пилотът на АСК Дамасцена – Казанлък/КA-2 не успя да завърши поради технически проблеми, Иван Влъчков спечели убедително състезанието, в което запази водещата си позиция от старта до финала. С първия си успех за сезона Иван се върна в битката за титлата. Състезателят записа и нов рекорд на трасето в класа, като направи обиколка в рамките на 1:25.50 min.

 • Фирма Prefera Foods представя нови храни в Европа и САЩ

  Румънският производител на консервирани храни Prefera Foods възнамерява да разшири бизнеса си като стъпи на международния пазар в Европа и САЩ. За осъществяване на плановете си дружеството успява да събере средства в размер на 5 млн. евро в частни облигации.

 • Задвижване на ABB помага на болничния кораб Global Mercy

  Задвижването Azipod на ABB ще помогне на гражданския болничен кораб Global Mercy на международната благотворителна организация Mercy Ships да навигира тесни протоци и да пристава в плитки пристанища, които са по-малко достъпни за други плавателни съдове.

 • GS1 подписа меморандум за Европейски паспорт на батериите

  На 20 май т.г., международната организация с нестопанска цел, която разработва и поддържа най-широко използваните стандарти за веригите на доставка GS1 и GS1 в Европа подписаха Меморандум за сътрудничество и разработване на дигитален Европейски паспорт на батериите.

 • Dundee Рrесіоuѕ Меtаlѕ с рекордни резултати за април – юни т.г.

  Kaнaдcĸaтa злaтoдoбивнa ĸoмпaния Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ oтчeтe peĸopдни peзyлтaти зa пepиoдa aпpил – юни, които до голяма степен се дължaт нa минaтa „Чeлoпeч“. Тя почти yдвoявa дoбивa cи нa злaтo cпpямo пъpвoтo тpимeceчиe нa гoдинaтa.

 • Grundfos строи ново производствено съоръжение в Инджия

  Съоръжението ще се простира на площ от 20 000 кв. м. В него ще бъдат разкрити и нови работни позиции, с което наетите в компанията служители ще надвишат 1000 души, а базата в Инджия ще бъде третата по големина фабрика на Grundfos в глобален мащаб.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6