Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

 • До 22 юни кандидатствайте за най-добър работодател в Career Show

  27.05.2022 г. До 22 юни кандидатствайте за най-добър работодател в Career Show

  Четвъртото издание на водещите награди за най-добър работодател на България Career Show Awards 2022 отново акцентира върху грижата към служителите, добрата работна среда и развитието на пазара на труда, съобщиха за Борса.bg от Career Show. Компаниите могат да избират от над 70 категории, отличаващи работодателската марка и успешните процеси във фирмите. Т.г Career Show Awards обхвана по-голяма част категории сред, които са „Динамично развиваща се компания”, „Създаване на нов продукт”, „Иновации в работната среда” и др. С чисто нова група от категории „Управление и екипи” организаторите насочват вниманието към личния принос в успеха на дадена компания.

 • Фесто Производство стартира нов образователен проект през април

  17.05.2022 г. Фесто Производство стартира нов образователен проект през април

  Най-новият образователен проект на Фесто Производство, който стартира през април т.г., е Festo Sustainability Award. Компанията е част от компанията Festo SE & Co. KG, която е световен лидер в областта на индустриалната дигитализация.

 • Предстои кариерното събитие за ИТ специалисти на Career Show

  11.05.2022 г. Предстои кариерното събитие за ИТ специалисти на Career Show

  На 19 и 20 май 2022 г. изцяло онлайн ще се проведе водещото кариерно събитие за ИТ специалисти Career Show Tech 2022, съобщиха за Борса.bg организаторите. Над 60 водещи фирми в ИТ сектора ще предложат работа и възможности за развитие на ИТ специалисти.

 • Препоръки от Тренквалдер България при подбор на персонал

  10.05.2022 г. Препоръки от Тренквалдер България при подбор на персонал

  Тренквалдер България е водеща HR агенция за подбор на персонал и аутсорсинг услуги в сферата на човешките ресурси. Българският отдел на австрийската компания Trenkwalder развива дейността си по подбор на кадри в най-различни области на бизнеса от 15 години.

 • Предстои Академия HR Bootcamp на ManpowerGroup България

  07.05.2022 г. Предстои Академия HR Bootcamp на ManpowerGroup България

  От 31 май до 17 юни т.г. предстои да се проведе хибридно (онлайн и офлайн) третата по ред рекрутмънт академия HR Bootcamp, организирана от ManpowerGroup България, научи Борса.bg. За пръв път събитието е достъпно за всички.

 • Явор Стефанов е новият търговски директор на Кока-Кола ХБК

  28.04.2022 г. Явор Стефанов е новият търговски директор на Кока-Кола ХБК

  Явор Стефанов е новият директор „Търговски отдел“ на Кока-Кола ХБК България, научи Борса.bg.Той поема функциите на Марко Андрич, който занапред ще отговаря за търговските операции на компанията в Румъния.

 • Обявиха най-влиятелните ИТ личности в индекса на Career Show

  21.04.2022 г. Обявиха най-влиятелните ИТ личности в индекса на Career Show

  Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България за 2022 година в ежегодния индекс на Career Show, научи Борса.bg от организацията. Общо над 15 хил. гласа публичен вот определиха най-добрите в сферата на информационните технологии у нас.

 • Обявено е престижното жури на Career Show Awards

  14.04.2022 г. Обявено е престижното жури на Career Show Awards

  В журито на онлайн конкурса Career Show Awards, който отличава най-добрите практики в привличането, задържането и развитието на служителите, ще присъстват експерти и професионалисти с дългогодишен опит – журналисти, издатели.

 • Инж. Иван Иванов е избран отново за председател на БАВ

  05.04.2022 г. Инж. Иван Иванов е избран отново за председател на БАВ

  Членовете на Общото отчетно-изборно събрание на Българската асоциация по водите(БАВ) избраха категорично инж. Иванов отново за председател на асоциацията. Събитието се проведе на 4 април 2022 г. в гр. София. Предшественик на инж. Иванов е инж. Аличков.

 • Фесто Производство получи бронзов знак за дарителство от BCause

  24.03.2022 г. Фесто Производство получи бронзов знак за дарителство от BCause

  Фесто Производство получи бронзов Годишен знак „Отговорна фирма – отговорни служители“ за 2021 г., научи Борса.bg. Отличието бе връчено на компанията от г-жа Елена Матеева, директор на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).

Браншът In Brief

 • Френската компания Akwel ще стартира производство в България

  Френският производител на автомобилни компоненти Akwel планира да открие завод в Плевен, България, научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Компанията възнамерява да прехвърли част от своите мощности от съществуващия си завод в Турция към България.

 • Конкурсът на БАСФ за иноватори приема кандидати до 30 септември

  Срокът за подаване на кандидатури за конкурса „БАСФ Иновейшън Хъб 2022“ на химическата компания БАСФ ще продължи до полунощ на 30 септември, научи Борса.bg от БТА. Конкурсът предоставя финансова подкрепа за развитието на най-добрите иноватори и стартъпи.

 • Shwarz разширява веригата хипермаркети Kaufland в Румъния

  Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) отпусна заем в размер на 100 млн. евро на германската група Schwarz, научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Средствата ще се използват за разширението на търговската верига Kaufland в Румъния и Молдова.

 • Нов център за информационни технологии в София от Amadeus Sofia

  „Амадеус София Лабс“ отваря център за информационни технологии в гр. София, за което получи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, научи Борса.bg от Economy.bg. Размерът на инвестицията е за близо половин милион лева.

 • ГБИТК организира конференция на тема „Кръгова икономика“

  На 29 септември 2022 г. Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Advantage Austria София организират конференция на тема „Кръгова икономика“, научи Борса.bg от ГБИТК. На събитието ще се представят публични политики и програми.

 • България ще доставя електроенергия на Северна Македония

  След сделка между премиерите на България и Северна Македония, Гълъб Донев и Димитър Ковачевски, България ще достави 200 MWh електроенергия на Северна Македония, за да помогне на страната да смекчи последиците от енергийната криза, научи Борса.bg.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6