Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

 • Милена Момерин е новият финансов директор на Siemens България

  22.08.2021 г. Милена Момерин е новият финансов директор на Siemens България

  Милена Момерин е част от Siemens България от 20 години. През това време работи в направленията „Автоматизация и задвижвания“, „Енергия“, „Енергия и газ“. Присъединява се към Сименс Мобилити през 2015 г., а от май 2018 г. е нейн финансов директор.

 • Един работен ден на инж. Васил Монев от АК Електрик

  20.08.2021 г. Един работен ден на инж. Васил Монев от АК Електрик

  Ежедневно развитие, свобода да споделяш своите идеи, сътрудничество със световно утвърдени имена в индустрията и проекти, провокиращи непрестанно обучение. Това са ключовите фактори, формиращи професионалната среда, в която вече над 5 години инж. Васил Монев изпълнява задълженията си като мениджър „Бизнес развитие и инженеринг“ в Метална дивизия на фирма АК Електрик.

 • Hyperscience с нов офис в NV Tower

  13.08.2021 г. Hyperscience с нов офис в NV Tower

  Високотехнологичната компания, специализирана в автоматизацията на бизнес процеси, Hyperscience разширява своята дейност в България и утроява екипа си в София. Вследствие, компанията се мести в нов по-голям офис.

 • Вилиана Бакалова от АББ бе отличена в HR класация на Career Show

  12.08.2021 г. Вилиана Бакалова от АББ бе отличена в HR класация на Career Show

  Какво провокира интереса ѝ към света на човешките ресурси, как работата като HR специалист я обогатява, както и други подробности от професионалния живот на г-жа Бакалова ще научите от интервюто, което даде тя за Инженер.bg.

 • Един работен ден на инж. Иван Марешки от АК Електрик

  05.08.2021 г. Един работен ден на инж. Иван Марешки от АК Електрик

  Работата в утвърдената производствена компания АК Електрик ежедневно поставя разнообразни предизвикателства пред инж. Иван Марешки, който вече близо година ръководи дейностите по управление на проекти в направление „Автомобилна индустрия“.

 • Дора Стрезова-Николова е новият директор на Кока-Кола България

  04.08.2021 г. Дора Стрезова-Николова е новият директор на Кока-Кола България

  Дора Стрезова-Николова е новият изпълнителен директор на Кока-Кола България. Тя има над 18-годишен професионален опит на управленски, маркетинг и търговски роли на различни пазари в компанията Danone Group, научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Джером С. Тан e новият президент на IMI, Inc.

  04.08.2021 г. Джером С. Тан e новият президент на IMI, Inc.

  За да научим повече за новите структурни промени в мениджмънта на IMI, Inc., както и за актуалните възможности за кариерна реализация на техническите и инженерните таланти у нас, коментираме темата с екипа на IMI България.

 • Синектика: Какво ни прави щастливи на работното място?

  28.07.2021 г. Синектика: Какво ни прави щастливи на работното място?

  Потърсихме мнението на техническите специалисти у нас какви са критериите за намиране на тяхната мечтана работа. За експертен анализ на резултатите се обърнахме към г-жа Красимира Янева, старши консултант в Синектика.

 • Обявиха 100-те топ HR професионалисти в България

  26.07.2021 г. Обявиха 100-те топ HR професионалисти в България

  Обявиха победителите в класацията на Career Show Index – „Топ 100 HR професионалисти в България“. Индексът ежегодно отличава вдъхновяващите примери за висок професионализъм в сферата на човешките ресурси в България.

 • Ели Стойнева от Top Skills е сред 100-те Топ HR специалисти

  23.07.2021 г. Ели Стойнева от Top Skills е сред 100-те Топ HR специалисти

  Г-жа Ели Стойнева от водещата агенция за подбор на персонал Top Skills Recruitment се класирана сред най-добрите HR професионалисти в България в индекса Топ 100 HR професионалисти в България на Career Show Index 2021.

Браншът In Brief

 • Hansgrohe инвестира 85 млн. евро в завод за смесители в Сърбия

  Съоръжението ще се намира в гр. Валево и се очаква да влезе в експлоатация в края на 2023 г. Предприятието ще помогне на компанията да увеличи производствения си капацитет, особено за европейския пазар, разработвайки предимно продукти с марката Hansgrohe.

 • Българската компания Chaos завоюва награда на Engineering Emmy

  Компанията е отличена за своя продукт V-Ray, който от 2003 г. насам е използван за създаването на фотореалистични визуални ефекти. Сред клиентите на Chaos са Gensler Architects и дизайнерските студия на Game of Thrones, Halo и Terminator.

 • Телетек Електроникс строи нова сграда в София

  Вложените в проекта средства възлизат на 14 млн. лв., като се очаква сградата да бъде финализирана и да заработи в края на 2022 г. Тя е ситуирана в HΠЗ Boeннa paмпa и в нея ще се намира производствената и административната база на компанията.

 • Северна Македония планира да увеличи добива си на въглища

  Северна Македония планира да ускори добива на въглища и да въведе в експлоатация трети блок на електроенергийния комплекс REK Bitola. Целта на страната е да запази настоящата цена на електроенергията на фона на повишаващите се цени на международния пазар.

 • Endava откри офис за хибриден работен режим в Букурещ

  Британската софтуерна компания Endava съобщи, че преминава трайно към хибриден режим на работа. Решението е взето не само в отговор на настоящата пандемия, но и заради желанието на голяма част от служителите да имат по-голяма гъвкавост.

 • Регистрирайте се за събитията на Световния производствен форум

  На 21 октомври 2021 г. от 11:00 до 12:40 ч. в рамките на Световния производствен форум (World Manufacturing Forum) в гр. Чернобио, Италия, ще се проведе уебинарът „C2Future C2World. По време на Световния производствен форум от 18 до 22 октомври се организират и B2B срещи.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6