Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

 • Top Skills Recruitment ще бъде част от Career Show 2021

  18.09.2021 г. Top Skills Recruitment ще бъде част от Career Show 2021

  Top Skills Recruitment ще бъде част от кариерния форум Career Show 2021, съобщиха за Борса.bg от международната агенция за подбор на персонал. Събитието ще се състои на 29 септември 2021 г. от 10:00 ч. в Sofia Event Center.

 • Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021

  08.09.2021 г. Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021

  Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021, което ще се проведе на 9 септември т.г. в Интер Експо Център в София. Той ще запознае гостите на форума с темата за „Глобалните трендове по роботика и автоматизация и къде се намира България“. Лекцията ще се проведе между 13:00 и 13:20 ч.

 • ManPower България: В кои сектори ще има ръст в заетостта

  02.09.2021 г. ManPower България: В кои сектори ще има ръст в заетостта

  Работодателите от сектор „Производство“ планират най-големи промени в заетостта – близо 30% споделят, че ще наемат повече хора през следващата година, считат от водещата HR компания ManpowerGroup България относно тенденциите в пазара на труда.

 • Кои работни процеси ще бъдат автоматизирани?

  02.09.2021 г. Кои работни процеси ще бъдат автоматизирани?

  Управителят на водещата българска компания за подбор на персонал и фирмени консултации NSR – HR & Consulting, г-н Тодор Терзиев, коментира какви ще бъдат промените на пазара на труда в резултат на роботизацията и в кои процеси тя ще има най-голямо влияние.

 • Какви ще са промените на пазара на труда заради роботизацията?

  02.09.2021 г. Какви ще са промените на пазара на труда заради роботизацията?

  С г-н Димитър Иванов, търговски и оперативен директор на компанията, специализирана в предоставянето на услуги по управление на човешките ресурси – Адеко България, дискутирахме какво ще бъде влиянието на роботизацията върху техническите професии.

 • Валтер Волф е новият председател на УС на Kaufland България

  01.09.2021 г. Валтер Волф е новият председател на УС на Kaufland България

  От 1 декември т.г. председател на Управителния съвет на Kaufland България ще бъде Валтер Волф, който към момента е прокурист „Верига за управление на доставките“ в България. Валтер Волф работи като директор „Управление веригата на доставки“ в Kaufland България.

 • Top Skills Recruitment ще участва на Тук-Там Кошер 2021

  01.09.2021 г. Top Skills Recruitment ще участва на Тук-Там Кошер 2021

  „Посетете щанда ни и се запознайте с нашите специалисти по подбор на персонал, които ще Ви очакват с подаръци, игри и кариерни съвети. Ще ни разпознаете отдалече, само потърсете жълтия щанд, № 52!“, отправиха своята покана от Top Skills Recruitment.

 • Надежда Василева от Адеко е сред 100-те Топ HR специалисти у нас

  27.08.2021 г. Надежда Василева от Адеко е сред 100-те Топ HR специалисти у нас

  За своите постижения г-жа Василева се класира сред най-добрите HR професионалисти в България в индекса „Топ 100 HR професионалисти в България“ на Career Show Index 2021, което е и поводът да поговорим за кариерното ѝ развитие, отношенията в екипа и удовлетвореността от работата в Адеко България.

 • Иван Атанасов поема управлението на Uber Engineering София

  25.08.2021 г. Иван Атанасов поема управлението на Uber Engineering София

  Иван Атанасов поема управлението на инженерния офис на Uber в България, съобщиха за Борса.bg от компанията. Той ще отговаря за критични услуги от FinTech областта на продукта в световен мащаб, за иновативното развитие на решенията и др.

 • Публиката на Career Show Awards отличава най-добрия работодател

  24.08.2021 г. Публиката на Career Show Awards отличава най-добрия работодател

  Публичен вот ще определи най-добрия работодател в България в специалната категория „Работодател на публиката“ на водещите награди Career Show Awards 2021. Гласуването е отворено за всеки, който иска да подкрепи някои от водещите работодатели у нас.

Браншът In Brief

 • Hansgrohe инвестира 85 млн. евро в завод за смесители в Сърбия

  Съоръжението ще се намира в гр. Валево и се очаква да влезе в експлоатация в края на 2023 г. Предприятието ще помогне на компанията да увеличи производствения си капацитет, особено за европейския пазар, разработвайки предимно продукти с марката Hansgrohe.

 • Българската компания Chaos завоюва награда на Engineering Emmy

  Компанията е отличена за своя продукт V-Ray, който от 2003 г. насам е използван за създаването на фотореалистични визуални ефекти. Сред клиентите на Chaos са Gensler Architects и дизайнерските студия на Game of Thrones, Halo и Terminator.

 • Телетек Електроникс строи нова сграда в София

  Вложените в проекта средства възлизат на 14 млн. лв., като се очаква сградата да бъде финализирана и да заработи в края на 2022 г. Тя е ситуирана в HΠЗ Boeннa paмпa и в нея ще се намира производствената и административната база на компанията.

 • Северна Македония планира да увеличи добива си на въглища

  Северна Македония планира да ускори добива на въглища и да въведе в експлоатация трети блок на електроенергийния комплекс REK Bitola. Целта на страната е да запази настоящата цена на електроенергията на фона на повишаващите се цени на международния пазар.

 • Endava откри офис за хибриден работен режим в Букурещ

  Британската софтуерна компания Endava съобщи, че преминава трайно към хибриден режим на работа. Решението е взето не само в отговор на настоящата пандемия, но и заради желанието на голяма част от служителите да имат по-голяма гъвкавост.

 • Регистрирайте се за събитията на Световния производствен форум

  На 21 октомври 2021 г. от 11:00 до 12:40 ч. в рамките на Световния производствен форум (World Manufacturing Forum) в гр. Чернобио, Италия, ще се проведе уебинарът „C2Future C2World. По време на Световния производствен форум от 18 до 22 октомври се организират и B2B срещи.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6