Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Graduate Survey отличи най-желаните работодатели сред студентите 29.05.2020 г.

Станаха ясни резултатите от четвъртото издание на проучването Graduate Survey. В рамките на изследването студентите от България и чужбина имаха възможност да отличат най-желаните от тях работодатели от страната, научи Борса.bg от Investor.bg. 

 

Победител в тазгодишната класация стана IBM България, следвана от Софарма АД и VMWare. Сред финалистите в изследването е и дъщерното дружество на ABB у нас – АББ България, специализирано в направленията Електроснабдяване и електрообзавеждане, Задвижване, Роботика и дискретна автоматизация и Енергийни мрежи. В класацията бе отличена и авиоремонтната компания Луфтханза Техник София, част от на световния лидер в ремонта и поддръжката на самолети, самолетни компоненти и двигатели Lufthansa Technik AG и авиационната компания Бългериан Еъруейз Груп. Един от най-желаните работодатели е и производителят на хладилна техника Либхер-Хаусгерете Марица – част от структурата на международния концерн Liebherr.

 

Според г-н Георги Георгиев от екипа на Graduate Survey в България мнението на студентите е било повлияно от реакциите на компаниите в текущата обстановка, която от своя страна ги е провокирала да се замислят за същността на бизнеса и работата, която ще осъществяват при своя бъдещ работодател. Г-н Георгиев коментира още, че мнението на респондентите е претърпяло промени. Той изрази и удовлетвореността на екипа от успешното измерване на мнението на студентите и предоставянето му на вниманието на бизнеса, който да успее да се адаптира към изменения контекст.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Луфтханза Техник София ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материалfreepik.com

Браншът In Brief

 • Линамар-Монтюпе представи своята екопрограма

  На 25 юни 2020 г. в гр. Русе се проведе заседание на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в община Русе, в която взеха участие представители на Линамар-Монтюпе.

 • Продължава строежът на магистралата Кичево-Охрид в Македония

  Продължават строителството на магистралата между градовете Кичево и Охрид в Северна Македония. По-рано властите в страната дадоха обещание тази година приоритетно да бъде завършен строежът на отсечката между с. Върбяни и Охрид.

 • Либхер отново бе спонсор на фестивала Дефиле „Вино и гурме“

  „На 27 и 28 юни за шеста година Старият град в Пловдив стана домакин на фестивала Дефиле „Вино и гурме“, научи Борса.bg от един от спонсорите на събитието Либхер-Хаусгерете Марица“. Събитието откриха музикантите от „Биг бенд Пловдив“.

 • Сърбия осигурява благоприятни условия за технологичните стартъпи

  През последното десетилетие редица технологични предприемачи са стартирали свои компании в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEnginner.com, който цитира Бранко Милутинович, един от основателите на гейминг компанията Nordeus.

 • Алкомет ще произвежда автомобилни части за немски бранд

  Алкомет ще инвестира над 13.5 млн. евро за производството на автомобилни части. Дружеството ще реализира на пазара елементи за ходовата част на автомобила и за акумулатори на електроавтомобили за немски автомобилен лидер.

 • Wizz Air откри нова база в Румъния

  Авиокомпанията Wizz Air откри нова база в румънския град Бакъу, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това е 31-вата база на нискотарифните авиолинии и през ноември т.г. в нея ще бъдат разположени два самолета Airbus A320 за летището в града.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6