Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

CTeam: За хибридните позиции и функции за инженерни кадри 19.07.2016 г.

В последно време, с динамичното развитие на бизнеса във всички области, се откриват нови възможности за инженерните кадри. В комбинация с традиционните изисквания за техническата област с различни и разнообразни отговорности от други сфери, възникват още по-привлекателни възможности за кариерно развитие, коментира за Борса.bg г-н Георги Първанов от фирма CTeam, утвърдена в областта на управлението на човешките ресурси, акцент в развитието на която е специализацията в пазара на труда на инженерни специалисти. 

 

"Най-добър пример за това е позицията Инженер Продажби (Sales Engineer), която все повече навлиза на пазара. Тя изисква съчетание на инженерни познания с умения за продажби и обслужване на клиенти“, заявява г-н Първанов. 

 

От компанията разказаха още, че друга наблюдавана тенденция на пазара на труда е нуждата от кадри, притежаващи както инженерни познания, така и такива от други бизнес области. Например финанси, човешки ресурси, управление на проекти и т.н.

 

Целият материал за хибридните позиции  и функции за инженерни кадри бихте могли да прочетете в Инженер.bg!

 

Източник на снимковия материал: all-free-download.comCTeam

Браншът In Brief

 • КонтурГлобал с дарение за Регионалната библиотека в Стара Загора

  КонтурГлобал Марица Изток 3 дари пет броя безконтактни диспенсъра за дезинфектант и консумативи на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в гр. Стара Загора. През 2019 г. компанията подкрепи обособяването на съвременна „Тийн зона“ в културната локация.

 • МД Електроник откри нова база във Враца

  Немската компания МД Електроник откри нова база за производство на кабели за пренос на данни и електронни компоненти за автомобилни производители. Строителството продължи около една година, а инвестицията в е на обща стойност около 22 млн. евро.

 • ABB строи развоен център и завод за зарядни в Италия

  ABB стартира изграждането на глобален център за върхови постижения и производствен обект за зарядна инфраструктура за електрически превозни средства в гр. Сан Джовани Валдарно, Италия. Очаква се новият завод да заработи през 2021 г.

 • Изграждат високоскоростна жп линия в Сърбия до края на 2023 г.

  Сръбският президент Александър Вучич анонсира решението за изграждане на високоскоростна жп линия между градовете Белград и Ниш в Сърбия. Трасето ще бъде с дължина от 204 km, като по него ще могат да се движат влакове със скорост до 200 km/h.

 • EVN с предложения за фотоволтаични системи в Северна Македония

  ЕVN и ProCredit Bank стартираха сътрудничество за изграждане на фотоволтаични системи за целите на бизнеса в Северна Македония. Компаниите ще могат да се възползват от заем от ProCredit Bank за финансиране на соларните системи.

 • VolaPlast строи завод в България

  Немската компания VolaPlast стартира строежа на завод в гр. Кюстендил. В него ще се осъществява производството на технически пластмасови детайли и монтаж на автостъклоизмиваща система за редица европейски автомобилни производители.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6