Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи 22.07.2022 г.

На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели в България разказаха какво мислят по въпроса и споделиха полезни съвети.

 

 

Събитието премина през интересни дискусии. А ето и част от засегнатите теми:

 

 1. Какви са нашите права и задължения, когато работим дистанционно?
 2. Онлайн етикет – светът се променя, променят се и правилата на бизнес етикета. Кои са те за виртуалните срещи?
 3. Интервю и работа по време на пандемия – Антония Драгиева, talent acquisition specialist в Alorica разказа за разликите между физическото и онлайн интервюто.
 4. Дистанционните форми на работа в извънредна епидемична обстановка и след нея: В този панел научихме повече за преминаването към дистанционни форми на работа, осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд при надомна работа.
 5. Как да избегнем burnout?
 6. Как да преодолеем проблемите с концентрацията при дистанционна работа?

 

Булуърк България и Корпоративна социална отговорност (NSR – HR & Consulting) са част от фирмите, които взеха участие в дискусионните панели.

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com

 

Браншът In Brief

 • ЦЕРБ извърши ремонтни дейности на най-голямата гръцка ВЕЦ

  Централната енергоремонтна база (ЦЕРБ) извърши основен ремонт на най-голямата ВЕЦ в Гърция – Кремаста, съобщиха за Борса.bg от ЦЕРБ. Възложител на поръчката е националната електрическа компания Public Power Corporation, която разполага с 99.7% пазарен дял.

 • БАВ ще проведе курс за автоматизация на ВиК системите

  Центърът за професионално обучение към Българската асоциация по водите (БАВ) организира специализиран курс за автоматизация на ВиК системи, съобщиха за Борса.bg от асоциацията. Курсът ще се проведе от 19 до 21 септември 2022 г.

 • Nidec реализира мащабни инвестиции в България и Сърбия

  Една от най-големите компании в автомобилния сектор в Япония, производителят на електрически двигатели и компоненти Nidec, ще открие развоен център в София, в който до края на 2022 г. ще бъдат наети 100 инженери, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • Сърбия си поставя за цел намаляване на емисиите с 40.3% до 2030

  Сърбия представи предварителните си цели за Интегрирания национален енергиен и климатичен план, който разработва. Правителството си поставя за цел да постигне 100 пъти повече слънчева енергия и 10 пъти повече капацитет във вятърните паркове.

 • Schneider Electric обяви резултатите от плана си за устойчивост

  Индексът на Schneider Electric за устойчиво въздействие (SSI) отбеляза стойност 4.17 точки от максимални 10, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Индексът измерва ефективността при екологичното, социално и корпоративно управление (ESG).

 • Макпетрол представи силни финансови резултати в началото на т.г

  За периода януари-юни 2022 г. Макпетрол АД (Скопие, Северна Македония) е постигнала общ приход в размер на 16.33 млрд. денара, което е с 7.43 млрд. денара повече от миналогодишната стойност, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6