Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Сименс със сертификат за корпоративна социална отговорност 21.12.2018 г.

През 2018 г. дружеството Сименс България, част от световния технологичен лидер Siemens, получи сертификат по международния стандарт SA 8000:2014 за корпоративна социална отговорност (КСО), един от аспектите, от който е грижата за служителите, научи Борса.bg.

 

 

Siemens е водещ доставчик на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на индустрията, енергетиката, транспорта, здравеопазването и инфраструктурата и присъства на българския пазар вече 140 години.

 

Днес българското дружество разполага с 2 компетентни центъра, 1 завод за измервателна апаратура високо напрежение в гр. Правец и 500 служители.

 

Според Сименс ключът към успеха на компанията се крие в отношението към служителите. За да се чувстват те щастливи, удовлетворени и мотивирани, са осигурени различни социални придобивки, като корпоративна детска градина, спортни карти, здравно и пенсионно осигуряване и др. Именно Вернер фон Сименс, основателят на международния холдинг, е един от първите предприемачи в Европа, които въвеждат социални придобивки.

 

През 2013 г. Forbes Awards определи 2-ро място за компанията в категорията „Развитие на човешките ресурси“.

 

Източник на снимковия материал: Siemens

Браншът In Brief

 • След 10-годишна пауза в Румъния отново ще произвеждат трактори

  След 10-годишна пауза отново стартира производството на румънски селскостопански трактори – вече е факт първият такъв от модел TAGRO. Очаква се серийното производство да започне още тази година след сертифициране от румънския регистър на автомобилите (RAR).

 • Заповядайте на семинар за Autodesk решения за ВиК мрежи

  На 24 април 2019 г. в хотел „Новотел София” ще се проведе семинар, посветен на актуални софтуерни решения на Autodesk за проектиране на ВиК мрежи, информираха за Борса.bg от Българска асоциация по водите (БАВ), които са едни от организаторите на събитието.

 • Магна Пауъртрейн Пловдив е с нов собственик

  Магна Пауъртрейн Пловдив, производител на автомобилни компоненти, е с нов собственик – южнокорейската компания Hanon Systems. Придобиването е част от глобална сделка за девет завода на канадската фирма Magna, научи Борса.bg.

 • Ford произведе двигател номер 1 000 000 в Румъния

  Ford произведе 1 000 000 двигателя модел Ecoboost 1.0 в завода си в Крайова, Румъния. Изработката на този тип двигател стартира през 2012 г, като само за изминалата 2018 г. броят произведени бройки е 300 000, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Китайска компания стартира изграждане на нов завод в Сърбия

  Китайската компания Minth Automotive Europe стартира изграждане на нов завод в гр. Лозница, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Инвестиционният проект е на стойност близо 100 млн. евро и ще осигури около 1000 нови работни места.

 • Македонски Телеком пусна система за „умен“ дом в Македония

  Телекомуникационната компания Македонски Телеком въведе нов продукт на македонския пазар – иновативно решение за интелигентен дом. Продуктът Smart Home се състои от интелигентни сензори, крушки и охранителни камери на Xiaomi.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6