Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

На 11 май се проведе кариерно изложение за българи в Германия 14.05.2019 г.

На 11 май 2019 г. в Конферентния център в гр. Мюнхен се проведе кариерно изложение за българи в Германия. По време на форума участие взеха 35 български работодатели, сред които ЕВН, Киттнер Анлаген унд Машиненбау, Теси и др. Целта на събитието бе българите в чужбина да получат информация за възможностите за кариера у нас, информираха за Борса.bg част от работодателите.

 

 

Българският кариерен форум бе организиран от Министерството на труда и социалната политика, сдружение „Български кариерен форум” и академично сдружение „Алеко“.

 

По време на изложението нашите сънародници, които живеят и работят в Германия, имаха възможността да се срещнат с утвърдени български работодатели и да получат актуална информация за възможността за професионална реализация в България. Всяка от компаниите-изложители представи своята история и свободните работни позиции, които предлага.

 

За всички участници заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова даде информация за пазара на труда у нас, както и какви са предимствата на трудовото и социалното ни законодателство.

 

Източник на снимковия материал: BG Careers Fair Germany

Браншът In Brief

 • ABB ще придобие дял от китайската компания Chargedot

  ABB планира да придобие мажоритарен дял от водещия доставчик на оборудване за електромобили Chargedot, научи Борса.bg от АББ България. Освен AC и DC зарядни станции за електромобили, Chargedot предоставя и софтуерната платформа към станциите.

 • Соф Кънект представи концепцията си за развитие на Летище София

  Френско-германският консорциум Соф Кънект представи видео с концепцията си за развитие на Летище София, научи Борса.bg. Kомпанията беше наскоро избрана от Транспортното министерство за концесионер на летището за следващите 30 години.

 • Демокрация и цифровизация – тема на Freja Forum 2019 в Македония

  Между 8 и 10 ноември 2019 г. се проведе 13-ото издание на Freja Forum в гр. Скопие, Северна Македония, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Основна тема на събитието бе демокрацията и справедливото цифрово бъдеще.

 • Заводът на Schneider Electric със сертификат за Smart Factory

  Заводът на Schneider Electric в гр. Пловдив получи международен сертификат, с който официално става Smart Factory, съобщиха за Борса.bg от компанията. Така заводът на фирмата e първият с подобно отличие на територията на Източна Европа.

 • България и Сърбия предвиждат фонд за малки и средни предприятия

  Специален фонд ще подпомага дейността и развитието на малки и средни предприятия в граничните области на България и Сърбия през бъдещия програмен период 2021-2027 г. Дружествата ще могат да получават безвъзмездно финансиране.

 • Мениджър на Теси ще бъде лектор на Cloud Sofia Summit

  Анита Стоянова, продуктов мениджър направление „Електрически бойлери“ в Теси, ще бъде специален гост-лектор на деветото издание на Cloud Sofia Summit. Събитието ще се състои на 20 ноември 2019 г. от 9:00 ч. в София Хотел Балкан, научи Борса.bg от фирмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6