Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

На 11 май се проведе кариерно изложение за българи в Германия 14.05.2019 г.

На 11 май 2019 г. в Конферентния център в гр. Мюнхен се проведе кариерно изложение за българи в Германия. По време на форума участие взеха 35 български работодатели, сред които ЕВН, Киттнер Анлаген унд Машиненбау, Теси и др. Целта на събитието бе българите в чужбина да получат информация за възможностите за кариера у нас, информираха за Борса.bg част от работодателите.

 

 

Българският кариерен форум бе организиран от Министерството на труда и социалната политика, сдружение „Български кариерен форум” и академично сдружение „Алеко“.

 

По време на изложението нашите сънародници, които живеят и работят в Германия, имаха възможността да се срещнат с утвърдени български работодатели и да получат актуална информация за възможността за професионална реализация в България. Всяка от компаниите-изложители представи своята история и свободните работни позиции, които предлага.

 

За всички участници заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова даде информация за пазара на труда у нас, както и какви са предимствата на трудовото и социалното ни законодателство.

 

Източник на снимковия материал: BG Careers Fair Germany

Браншът In Brief

 • Етем и Gestamp създават две съвместни предприятия в България

  Етем България и Gestamp North Europe Services получиха одобрение от Европейската комисия и турските органи за защита на конкуренцията за съвместното създаване на две предприятия в България, информираха за Борса.bg от BalkanEnigneer.com.

 • Фесто Производство стана част от Webit Festival

  От 13 до 15 май 2019 г. в гр. София се проведе европейският форум за технически и иновативни върхови постижения – Webit Festival. Един от участниците, които демонстрираха своите технологични новости, бе Фесто Производство, информираха за Борса.bg.

 • MTU Aero Engines ще отвори нов завод в Сърбия

  Немската компания MTU Aero Engines, която се занимава с производството на софтуери, компоненти и двигатели за авиацията, ще отвори нов завод в гр. Стара Пазова, Сърбия. Първоначално в новия завод ще бъдат наети около 450 служители.

 • Milestone Systems отвори нов офис в София

  Софтуерната компания Milestone Systems, която се занимава с разработване на софтуер за видеонаблюдение, замени стария си офис в гр. София с по-голям, научи Борса.bg. В новия офис на Майлстоун Системс България ще работят около 150 служители.

 • Lidl отвори вратите на първия си логистичен център в Румъния

  Немската верига супермаркети Lidl отвори вратите на първия си логистичен център в Източна Румъния, който се намира близо до град Роман, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Новата придобивка на компанията ще обслужва и 50 магазина Lidl в Молдова.

 • Българи купиха Telekom Albania

  Българският бизнесмен Спас Русев и предприемачът Елвин Гури финализираха сделката за покупката на Telekom Albania със заплащане на договорената цена от 50 млн. евро, научи Борса.bg. Telekom Albania e вторият по големина мобилен оператор на Балканите.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6