Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Форум Национални дни на кариерата 2017 стартира на 14 март 10.03.2017 г.

Предстои форумът „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”, който ще се проведе в 7 български града, поетапно в дните между 14 март и 5 април 2017 г., съобщиха от центъра „Кариера и възпитаници (алумни)“ към Технически университет – София за Борса.bg. Изложението е организирано от JobTiger и Нестле България, с насоченост към студенти, млади или утвърдени специалисти, търсещи стажове и нови кариерни възможности.

 

 

Националният дворец на културата в град София ще отвори врати за множеството професионални компании на 14 и 15 март 2017 г. Форумът ще продължи в град Варна на 20 март 2017 г., а следващата дестинация на кариерното събитие ще бъде Русе – на 22 март 2017 г. Следващият град, който ще събере под един покрив стотици български и международни работодатели и кандидати, ще бъде Свищов – на 27 март 2017 г. Два дни по-късно инициативата ще достигне и Велико Търново. Търсещите подходяща работна среда в Бургас пък ще имат възможност да се срещнат с потенциалните си работодатели на 3 април 2017 г. Последната спирка от обиколката на кариерния форум ще бъде Пловдив, който ще се състои в града на 5 април.

 

 

Участници на изложението в столицата ще бъдат големи компании като Луфтханза Техник Груп, световен лидер в основния ремонт и поддръжката на самолети, самолетни компоненти и двигатели.

 

Ще се включи още и Сенсата Технолоджис България, утвърден производител и доставчик на високотемпературни сензори за автомобилната промишленост.

 

Фирма Интегрейтид Микро-Електроникс България, занимаваща се с монтаж и проектиране на електронни модули за автомобилна, промишлена и битова електроника, също ще даде шанс на нови таланти да се присъединят към екипа й.

 

Представители на BHTC България, водещ производител на климатични панели за автомобили за световни марки като BMW, Mercedes, Audi, VW, Volvo, Scania, ще присъстват на изложението както в София, така и в Бургас и Русе.

 

ABB, компания занимаваща се с енергийни мрежи, продукти за електроснабдяване, електрообзавеждане, автоматизация и дискретни процеси ще приветства гостите на форума в НДК и дни по-късно в Пловдив.

 

Liebherr България ще заинтригува бъдещите си сътрудници, представяйки лидерските си качества в производството на висок клас хладилници и фризери, на събитието в градовете София, Варна и Пловдив.

 

В Национални дни на кариерата в Русе участие ще вземе фирма Строително оборудване ЕООД, производител на строителна техника, който е и част от структурата на шведската водеща група Atlas Copco.

 

Друг участник на изложението в крайдунавския град ще бъде Монтюпе, лидер в производството на алуминиеви изделия за автомобилната индустрия, който ще запознае кандидатите с дейността си и свободните работни места във фирмата.

 

На форума в Русе и в Пловдив посетителите ще имат възможност да се срещнат лично с представители на фирма Айгер Инженеринг, разработваща иновативни решения във фармацевтичната, опаковъчната и тютюневата промишленост.

 

Водещи компании като HP, VMware, Vivacom, Mtel, Dundee Precious Metals, Mondelez, Regiocom, Witte Automotive, EVN също ще представят своята дейност и ще набират нови членове за своя екип. Тези и още много лидери в областта на технологичните решения ще откриете в рамките на Национални дни на кариерата 2017.

 

Източник на снимков материал: JobTiger, freeimages.com

 

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6