Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Зад успеха на Луфтханза Техник София се крие нейният екип 18.05.2017 г.

Годината е 2008, а зад вратите на хангар 3 на летище София вече е готов новият ремонтен център на Lufthansa Technik в България. Първият самолет за ремонт влиза по време на официалното откриване през октомври 2008 г. Почти 9 години по-късно Луфтханза Техник София изпълнява поредното разширение, свързано с изграждането на нов хангар и пететажна административна сграда, с което се превръща във втората по големина ремонтна база на компанията в Европа и получава награда „Златен бик” от БАИ. Какво стои зад успеха на дружеството в този период и как се формира сплотен и стабилен екип разказаха пред Борса.bg от компанията.

 

 

„За мен най-важното е, че работим и действаме като отбор, при това отбор, който постига възможно най-добрите резултати“, казва Рюдигер Хьобен Щьормер, тогавашният изпълнителен директор на Луфтханза Техник София, по повод първите две успешни години на компанията. 

 

„От ключово значение при подбора на служители е не само изборът на кадри, но и те да отидат на правилната позиция в правилния момент“, категорична е Цвета Миланова, ръководител Човешки ресурси в компанията. „Важно за моята позиция е да бъда близо до хората от колектива и те да се чувстват комфортно да разговарят с мен“, продължава тя. Служителите на Луфтханза Техник ползват разнообразни привилегии и бонуси, но може би най-привлекателно, особено за младежите, е възможността за кариерно развитие.

 

Подробности по темата бихте могли да четете в Инженер.bg!

 

Източник на снимковия материал: Луфтханза Техник София

Браншът In Brief

 • Procter & Gamble откри нов завод в Урлати, Румъния

  Procter & Gamble откри нов завод в румънския град Урлати. Новото съоръжение ще произвежда капсули с течен перилен препарат на марката Ариел. Продукцията е предназначена предимно за износ в редица европейски страни. С това ще бъдат открити над 200 работни места.

 • Kemet Electronics с план за разширяване на базата си в Скопие

  Планът на компанията предвижда откриване на R&D център, който ще се фокусира върху производството на нови кондензатори, създаването на нови производствени съоръжения и разкриването на помещения за изследване и тестване на нови материали.

 • Булмаркет навлиза на румънския жп пазар

  През април т.г. Юнайтед Рейлуейс стартира своята дейност в Румъния. Юнайтед Рейлуейс ще обслужва работата на Булмаркет на територията на Румъния. Нейната дейност е свързана с двата терминала за пропан бутан, които се намират в Гюргево и Галац.

 • Внесоха проект за превръщането на Централна баня в бaлнeoцeнтъp

  Планът за обновяването на северното и източното крило на Централна минерална баня в София вече е внесен за разглеждане в Столичния общински съвет, научи Борса.bg от Градът Медиа Груп. Той бе paзpaбoтeн oт Oбщинско предприятие „Coфияплaн“.

 • Китайският производител Mei Ta планира нови инвестиции в Сърбия

  Китайският производител на части за автомобили и мотоциклети Mei Ta планира нови инвестиции в индустриалната зона в Барич в Сърбия. Първоначалната идея на ръководството е да построят в Барич най-големия логистичен център на компанията за Европа.

 • Конкурсът „Стартирай 4.0“ ще дигитализира две предприятия у нас

  Представителства на няколко световни компании у нас обявиха началото на конкурса „Стартирай 4.0“. Той има за цел да подпомогне българската индустриална общност по пътя на дигиталната трансформация в производството, а основен организатор е Шнайдер Електрик България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6