Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Тим Курт остава начело на ГБИТК 29.06.2017 г.

На 15 юни т.г. се проведе Общото събрание на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), на което Тим Курт бе преизбран за следващ мандат на поста Президент на камарата, научи Борса.bg. Г-н Курт е още изпълнителен директор на Аурубис България АД.

 

Официален гост на събитието бе Н.Пр. Детлеф Лингеман, посланик на Федерална република Германия у нас, който сподели за неспиращия интерес от страна на Германия към България като атрактивна дестинация за инвестиции.

 

По време на събранието бяха приети промени в устава на камарата и четирима нови членове влязоха в управителния съвет: Даниел Хофман от Луфтханза Техник София ЕООД, Мартин Ниланд от Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, Пламен Христов от Микс-ПС ООД и Маруся Осиковска от Златен Рожен Трейд ЕООД.

 

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) пък бе избран за почетен член на ГБИТК от Общото събрание.

 

Източник на снимковия материал: ГБИТК

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6