Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Тенденциите на пазара за инженерни кадри според Г. К. Първанов 25.08.2017 г.

CTeamводеща компания в областта на човешките ресурси в България и Източна Европа, предлага широка гама от услуги и персонализирани HR решения на местни и мултинационални клиенти. Управителят на компанията Георги К. Първанов разказва за тенденциите на пазара за инженерни кадри в страната, коментира образованието, споделя мнението си за производствения сектор и перспективите за реализация пред младите специалисти у нас.

 

„През последните години е видно, че се възражда интересът и за образование, и за работа в инженерната сфера. Вече се създават все повече нови възможности за реализация на технически специалисти, а не на последно място се забелязва и увеличение в заплащането на този вид кадри", сподели г-н Първанов. Споредн неговото мнение това е една от най-перспективните области за развитие.

 

„Няма конференции и инженерни събития, на които да не се говори за бъдещето на технологиите и ролята на роботизацията и автоматизацията", заяви още той.

 

Цялото интервю можете да прочетете в материала на Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Браншът In Brief

 • Линамар-Монтюпе представи своята екопрограма

  На 25 юни 2020 г. в гр. Русе се проведе заседание на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в община Русе, в която взеха участие представители на Линамар-Монтюпе.

 • Продължава строежът на магистралата Кичево-Охрид в Македония

  Продължават строителството на магистралата между градовете Кичево и Охрид в Северна Македония. По-рано властите в страната дадоха обещание тази година приоритетно да бъде завършен строежът на отсечката между с. Върбяни и Охрид.

 • Либхер отново бе спонсор на фестивала Дефиле „Вино и гурме“

  „На 27 и 28 юни за шеста година Старият град в Пловдив стана домакин на фестивала Дефиле „Вино и гурме“, научи Борса.bg от един от спонсорите на събитието Либхер-Хаусгерете Марица“. Събитието откриха музикантите от „Биг бенд Пловдив“.

 • Сърбия осигурява благоприятни условия за технологичните стартъпи

  През последното десетилетие редица технологични предприемачи са стартирали свои компании в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEnginner.com, който цитира Бранко Милутинович, един от основателите на гейминг компанията Nordeus.

 • Алкомет ще произвежда автомобилни части за немски бранд

  Алкомет ще инвестира над 13.5 млн. евро за производството на автомобилни части. Дружеството ще реализира на пазара елементи за ходовата част на автомобила и за акумулатори на електроавтомобили за немски автомобилен лидер.

 • Wizz Air откри нова база в Румъния

  Авиокомпанията Wizz Air откри нова база в румънския град Бакъу, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това е 31-вата база на нискотарифните авиолинии и през ноември т.г. в нея ще бъдат разположени два самолета Airbus A320 за летището в града.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6