Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Студенти определиха най-предпочитаните работодатели за 2017 г. 24.06.2017 г.

Независимо международно проучване показва кои са предпочитаните работодатели от студентите. Българските висшисти са класирали на предни позиции компаниите Луфтханза Техник София, Либхер Хаусгерете Марица, Сенсата Технолоджис и др., информираха за Борса.bg от ToTheTop Agency, компанията, провела анкетата у нас.

 

В единственото по рода си проучване в България са взели участие 7003 студента от 51 университета, като са посочили кой работодател биха избрали, както и причината за избора си. В първите 50 компании, отличени за 2017 г., позиции заемат Кока-Кола ХБК България, VMware Bulgaria, София Мед, Балкан Стар Ритейл, IBM, HP, Балканфарма Дупница, Уолтопия, Chaos Group, Каменица, Загорка и др.

 

„Резултатите от проучването определят тенденциите на пазара на труда и помагат на работодателите да разберат правилна ли е посоката им на развитие по отношение на човешките ресурси”, коментираха от ToTheTop Agency.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6