Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Студенти определиха най-предпочитаните работодатели за 2017 г. 24.06.2017 г.

Независимо международно проучване показва кои са предпочитаните работодатели от студентите. Българските висшисти са класирали на предни позиции компаниите Луфтханза Техник София, Либхер Хаусгерете Марица, Сенсата Технолоджис и др., информираха за Борса.bg от ToTheTop Agency, компанията, провела анкетата у нас.

 

В единственото по рода си проучване в България са взели участие 7003 студента от 51 университета, като са посочили кой работодател биха избрали, както и причината за избора си. В първите 50 компании, отличени за 2017 г., позиции заемат Кока-Кола ХБК България, VMware Bulgaria, София Мед, Балкан Стар Ритейл, IBM, HP, Балканфарма Дупница, Уолтопия, Chaos Group, Каменица, Загорка и др.

 

„Резултатите от проучването определят тенденциите на пазара на труда и помагат на работодателите да разберат правилна ли е посоката им на развитие по отношение на човешките ресурси”, коментираха от ToTheTop Agency.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

Браншът In Brief

 • ABB ще придобие дял от китайската компания Chargedot

  ABB планира да придобие мажоритарен дял от водещия доставчик на оборудване за електромобили Chargedot, научи Борса.bg от АББ България. Освен AC и DC зарядни станции за електромобили, Chargedot предоставя и софтуерната платформа към станциите.

 • Соф Кънект представи концепцията си за развитие на Летище София

  Френско-германският консорциум Соф Кънект представи видео с концепцията си за развитие на Летище София, научи Борса.bg. Kомпанията беше наскоро избрана от Транспортното министерство за концесионер на летището за следващите 30 години.

 • Демокрация и цифровизация – тема на Freja Forum 2019 в Македония

  Между 8 и 10 ноември 2019 г. се проведе 13-ото издание на Freja Forum в гр. Скопие, Северна Македония, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Основна тема на събитието бе демокрацията и справедливото цифрово бъдеще.

 • Заводът на Schneider Electric със сертификат за Smart Factory

  Заводът на Schneider Electric в гр. Пловдив получи международен сертификат, с който официално става Smart Factory, съобщиха за Борса.bg от компанията. Така заводът на фирмата e първият с подобно отличие на територията на Източна Европа.

 • България и Сърбия предвиждат фонд за малки и средни предприятия

  Специален фонд ще подпомага дейността и развитието на малки и средни предприятия в граничните области на България и Сърбия през бъдещия програмен период 2021-2027 г. Дружествата ще могат да получават безвъзмездно финансиране.

 • Мениджър на Теси ще бъде лектор на Cloud Sofia Summit

  Анита Стоянова, продуктов мениджър направление „Електрически бойлери“ в Теси, ще бъде специален гост-лектор на деветото издание на Cloud Sofia Summit. Събитието ще се състои на 20 ноември 2019 г. от 9:00 ч. в София Хотел Балкан, научи Борса.bg от фирмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6