Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Строително оборудване предоставя стипендия за жените инженери 16.03.2017 г.

Фирма Строително оборудване ЕООД – Русе, част от шведската водеща група Атлас Копко, предоставя стипендия за студенти от Технически университет – София, съобщиха от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към ТУ-София за Борса.bg. Инициативата е под надслов „За повече жени инженери” и е насочена към дами, завършили първа и/или втора година на своето обучение.

 

 

Целта на стипендията е стимулиране, подпомагане на обучението и бъдещото професионално развитие на жените в инженерния свят. Компанията предоставя възможност за паралелно обучение и придобиване на практически опит в международна фирма. Подпомага при подготовката на текущи курсови работи по време на обучението дипломна работа, предоставя работа с ментор, който да подкрепя и да съдейства на студента.

 

Фирма Строително оборудване провежда и летен стаж, за който транспортът и нощувките на стипендианта са за сметка на фирмата. След успешното завършване на обучението, дружеството предлага трудов договор при условие, че има подходяща свободна позиция.

 

Изискванията за кандидатстване за стипендията са:

 - Да е студентка от една от следните специалности:

    * Машиностроене;

    * Мехатроника;

    * Инженерен дизайн;

    * Хидравлична и пневматична техника.

 - Успех от предходната година на обучение най-малко Много добър 4.5;

 - Добро ниво на английски език или желание за започване на интензивно изучаване;

 - Мотивация за постигане на дългосрочни резултати и развитие като инженер в проектирането на нови изделия или производствена среда.

 

Повече информация за стипендиантската програма бихте могли да намерите ТУК!

 

Източник на снимков материал: Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към ТУ-София

Браншът In Brief

 • България Ер Меинтенанс разширява базата на Луфтханза

  България Ер Меинтенанс планира да инвестира 27 млн. лв. в разширяване капацитета на съществуващата база за обслужване и ремонт на самолети, оперирана от Луфтханза Техник София, както и обособяването на Част 145 Организация за техническо обслужване.

 • БТЛ Индъстрийз инвестира във фабрика в гр. Пловдив

  БТЛ Индъстрийз изпълнява сертифициран инвестиционен проект за изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска апаратура в гр. Пловдив. Проектът предвижда инвестиции в размер на 10.5 млн. лв. и разкриване на 80 работни позиции.

 • Nidec Corporation планира изграждането на фабрика в Сърбия

  Японската компания Nidec Corporation планира изграждането на база за производство на малки електродвигатели в индустриалната зона в близост до рафинерията в гр. Нови Сад, Сърбия. Ще бъдат разкрити и няколко хиляди работни места.

 • Северна Македония се изкачва в Глобалния иновационен индекс

  Северна Македония зае 57 място в класацията на Глобалния иновационен индекс за 2020 година. Страната се е изкачила с две позиции спрямо предходната и с 27 в сравнение с 2018 г. По отношение на инвестициите от местните институции, страната се изкачва с 6 позиции.

 • Представиха първия мапинг на българската индустрия

  Министерството на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската работодателска асоциация Иновативни технологии (БРАИТ) представиха първия мапинг на българската индустрия.

 • ABB с уебинар за умното управление на електроенергията

  Днес, 23 септември 2020 г., от 17:00 до 18:00 ч. ABB организира безплатен уебинар, насочен към дигитализацията в управлението на електрическата енергия. Уебинарът ще се проведе на английски език, а водещи ще бъдат трима специалисти от ABB.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6