Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Стипендиантска програма за 2017 г. организира Либхер 28.06.2017 г.

Либхер-Хаусгерете Марица, част от международния технологичен концерн Liebherr, даде старт на своята стипендиантска програма за инженерни специалности 2017 г., научи Борса.bg от българското дружество.

 

„За вас студенти, следващи техническа специалност в някоя от областите: машиностроене, електроника, автоматизация, топлотехника и информационни технологии, Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД предлага атрактивна стипендиантска програма“, заявиха от компанията. 

 

 

Посредством инициативата фирмата ще подпомогне бъдещите инженери чрез:

 - Изплащане на месечна стипендия на студента до завършването му на съответната образователна-квалификационна степен (бакалавър/магистър);

 - Организиране ежегоден платен стаж в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД ;

 - Обучение по немски или английски език за достигане на ниво В2 по общоевропейската езикова рамка;

 - Работа в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД за период от минимум 3 (три) години, след завършване на съответната образователна степен;

 - Активно участие в разработката на реални проекти и задачи;

 - Съдействие от опитните специалисти на Либхер при избор и изготвяне на дипломна работа.

 

Крайният срок за кандидатстване е 31 юли 2017 г.

 

Подробности за програмата, както и начините за кандидатстване, бихте могли да откриете ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Liebherr, Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6