Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Стипендиантска програма за 2017 г. организира Либхер 28.06.2017 г.

Либхер-Хаусгерете Марица, част от международния технологичен концерн Liebherr, даде старт на своята стипендиантска програма за инженерни специалности 2017 г., научи Борса.bg от българското дружество.

 

„За вас студенти, следващи техническа специалност в някоя от областите: машиностроене, електроника, автоматизация, топлотехника и информационни технологии, Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД предлага атрактивна стипендиантска програма“, заявиха от компанията. 

 

 

Посредством инициативата фирмата ще подпомогне бъдещите инженери чрез:

 - Изплащане на месечна стипендия на студента до завършването му на съответната образователна-квалификационна степен (бакалавър/магистър);

 - Организиране ежегоден платен стаж в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД ;

 - Обучение по немски или английски език за достигане на ниво В2 по общоевропейската езикова рамка;

 - Работа в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД за период от минимум 3 (три) години, след завършване на съответната образователна степен;

 - Активно участие в разработката на реални проекти и задачи;

 - Съдействие от опитните специалисти на Либхер при избор и изготвяне на дипломна работа.

 

Крайният срок за кандидатстване е 31 юли 2017 г.

 

Подробности за програмата, както и начините за кандидатстване, бихте могли да откриете ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Liebherr, Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД

Браншът In Brief

 • Bosch инвестира в климатична неутралност и електромобилност

  През пролетта на 2020 г. Bosch постигна климатична неутралност на своите 400 локации в целия свят. През 2021 г. компанията ще вложи 700 млн. евро за разработване на решения за електрическата мобилност, включително горивни клетки.

 • Планира се замяната на въглищата в ТЕЦ-овете у нас

  Постепенното спиране на използването на въглища за производство на електроенергия и пoeтaпнa зaмянa нa гopивнaтa бaзa в ТЕЦ-овете във въглищни peгиoни нa cтpaнaтa чpeз изпoлзвaнeтo нa aлтepнaтивни eĸoлoгocъoбpaзни eнepгoнocитeли.

 • Дунавската водна програма организира серия от уебинари

  Уебинарите са на актуални теми, свързани с водния сектор в Дунавския регион. Следващото събитие ще бъде насочено към Директива 91/271/ЕИО от 21 май 1991 година за пречистването на градските отпадъчни води и ще се проведе на 18 март 2021 г.

 • Сърбия обяви търг за доставка на електрически влакове

  Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия обяви търг за поръчка на три електрически влака, които ще се движат по маршрута Белград – Нови Сад – Суботица, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Румъния отчете ръст от 15.9% в строителството през 2020

  Обемът на строителните дейности в Румъния се е увеличил с 15.9% през 2020 г. Двуцифрени темпове на растеж се забелязват и в трите сектора – жилищен, нежилищен и гражданско строителство. Обемът на капиталните ремонти е нараснал с 46%.

 • Северна Македония ще получи средства за енергийни проекти

  Македонското енергийно дружество ESM подписа споразумение с германската банка за развитие KfW за безвъзмездни средства в размер на 2.4 млн. евро. Сумата ще бъде инвестирана в проучвания и документация, свързани с проекти за възобновяема енергия.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6