Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

„Ден на сини кариери“ ще се проведе във Варна 27.11.2019 г.

Морето ви привлича неудържимо? Мечтаете за кариера в областта на корабостроенето, морския транспорт, круизния туризъм или офшорния добив на нефт и газ? Тогава не пропускайте да посетите традиционното информационно събитие „Ден на сини кариери“! Мероприятието ще започне точно в 10:00 ч. на 28-ми ноември в Юнашкия салон в гр. Варна, научи Борса.bg от Технически университет – Варна (ТУ-Варна).

 

 

По време на „Ден на сини кариери“ ще имате възможността да се срещнете с утвърдени компании и образователни институции, както и с професионалисти, реализирали се успешно в традиционни и нововъзникващи сектори в морската икономика. Ще бъдат представени възможности за обучение и кариера в секторите: „Корабоплаване и круизен туризъм“, „Пристанищни дейности, логистика, агентиране и други услуги“, „Корабостроене, кораборемонт и океанско инженерство“ , както и „Иновационни технологии в морските сектори“.

 

Събитието е част от европейския проект „Център за сини кариери в Източно Средиземноморие и Черно море” и се организира от Морски клъстър България със съдействието на Технически университет – Варна, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Колежа по туризъм в града.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

Браншът In Brief

 • В Македония се състоя регионална среща за качеството на въздуха

  Представители на правителствата на Северна Македония, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина проведоха регионална конференция за управление на качеството на въздуха на Западните Балкани. Срещата се състоя на 21 ноември в гр. Скопие.

 • Теси бе партньор на кампания за безопасно пътуване на децата

  Теси стана партньор на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“, съобщиха за Борса.bg от българската компания. Инициативата е на Община Шумен и се проведе под патронажа на Президента на Република България, г-н Румен Радев.

 • България ще предостави честоти за 5G мрежа до средата на 2020 г.

  До средата на 2020 г. България ще стартира процедура по предоставяне на честотен ресурс, чрез който мобилните оператори да започнат изграждането на мобилните си 5G мрежи. Това стана ясно по време на първия по рода си форум за внедряването на 5G в страната.

 • Nibe Industrier става собственик на сръбския завод на Gorenje

  Шведският производител на бойлери Nibe Industrier става собственик на завода за домакински уреди на Gorenje в Сърбия. Сумата за сделката не е разкрита. Досега Gorenje присъстваше в Сърбия чрез дъщерното си дружество Gorenje Tiki.

 • Innovation Accelerator Bulgaria ще финансира стартъп компании

  Innovation Accelerator Bulgaria търси иновативни стартъп компании, които да подкрепи с инвестиция. Фирмите в начален етап на развитие ще бъдат финансирани със суми между 25 000 и 50 000 евро, а по-напредналите могат да получат от 50 000 до 1 млн. евро.

 • Група Sika закупува румънския производител на материали AdePlast

  Един от най-големите румънски производители на строителни материали – AdePlast, става собственост на швейцарската група Sika. Стойността на сделката не е публично обявена. AdePlast произвежда сухи лепила и хоросани, декоративни бои, мазилки и полистирен.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6