Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

„Ден на сини кариери“ ще се проведе във Варна 27.11.2019 г.

Морето ви привлича неудържимо? Мечтаете за кариера в областта на корабостроенето, морския транспорт, круизния туризъм или офшорния добив на нефт и газ? Тогава не пропускайте да посетите традиционното информационно събитие „Ден на сини кариери“! Мероприятието ще започне точно в 10:00 ч. на 28-ми ноември в Юнашкия салон в гр. Варна, научи Борса.bg от Технически университет – Варна (ТУ-Варна).

 

 

По време на „Ден на сини кариери“ ще имате възможността да се срещнете с утвърдени компании и образователни институции, както и с професионалисти, реализирали се успешно в традиционни и нововъзникващи сектори в морската икономика. Ще бъдат представени възможности за обучение и кариера в секторите: „Корабоплаване и круизен туризъм“, „Пристанищни дейности, логистика, агентиране и други услуги“, „Корабостроене, кораборемонт и океанско инженерство“ , както и „Иновационни технологии в морските сектори“.

 

Събитието е част от европейския проект „Център за сини кариери в Източно Средиземноморие и Черно море” и се организира от Морски клъстър България със съдействието на Технически университет – Варна, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Колежа по туризъм в града.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

Браншът In Brief

 • БДЖ подписа договор на стойност 55.5 млн. лева със Siemens

  Български държавни железници (БДЖ) и Siemens сключиха договор за доставката на 10 нови електрически локомотива на стойност 55.5 млн. лева без ДДС. Това е първата сериозна инвестиция в подновяване на тяговия подвижен състав на компанията от 15 години насам.

 • Jadar Resources откри ценни находища на литий и бор в Сърбия

  Австралийската компания Jadar Resources откри потенциални находища с литий и бор на територията на община Рековац, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Ценните метали са незаменими при производството на батерии и електрически превозни средства.

 • Българска фирма с умна камера, измерваща телесна температура

  Българската IoT фирма Алтерко Роботикс представи умна камера за дистанционно измерване на телесна температура само за 0.5 s, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Иновацията, наречена MyKi Tcam, се отличава също с точност на работа от +/- 0.3 °C.

 • Русенска фирма инвестира 5.3 млн. лева в преработвателен завод

  Русенската компания Агрола Екоинвест ще инвестира 5.3 млн. лева в завод за преработване на плодове в с. Новград, община Ценово. Предприятието ще разполага с обща площ от 3850 кв.м и ще бъде финансирано по Програмата за развитие на селските райони.

 • Македонската компания TeachHoot с онлайн платформа за обучение

  TeachHoot е една от компаниите, започнали образователната революция на онлайн частните уроци в Северна Македония. Фирмата разработва платформа за изцяло онлайн обучение, помагаща на учениците да намерят най-подходящия учител за тях.

 • Румънската компания Romgaz планира 3.2 млрд. евро инвестиции

  Компанията Romgaz планира да инвестира 3.2 млрд. евро до 2025 г. Сумата ще бъде вложена както в офшорни проекти, така и за производство на природен газ на суша, включително сондажни работи, изграждане на кладенци и наземни технологични инсталации.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6