Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

СИДНТ с ново ръководство и визия за развитие 02.03.2023 г.

Радослав Петков е новият председател на Управляващия борд на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии (СИДНТ), избран заедно с другите членове от Общото събрание на организацията на 17 февруари т.г., научи Борса.bg от БТА.

Новото ръководство на СИДНП е оглавено от експерт в секторите за бързооборотни стоки, търговия на дребно, телекомуникации и управленското консултиране, с повече от 25 години опит в управлението на стратегически и организационни планове за растеж и трансформация – г-н Радослав Петков. Останалите членове на Управляващия борд, както и заместник-председателите, също са доказани имена в обучението и реализацията на кадри в областта – представители на ръководни позиции във висши учебни заведения и професионални организации.

 

На изборното събрание новосформираният екип представи своята визия за развитие на Съвета по сектори, обединяващ трите основни звена в процеса на реализация – бизнес, наука, държава. Дейностите ще бъдат насочени към осигуряване на благоприятна среда за взаимодействие и общи проекти между университети, държавни институции, неправителствени организации и частни компании.

 

„Аз и новият екип искаме да създадем един прогресивен и мощен инкубатор за малките и средните предприятия чрез СИДНТ и да дадем възможност на българския бизнес да бъде конкурентноспособен на чуждите компании", сподели Радослав Петков.

 

Източник на снимковия материал: БТПП

Браншът In Brief

 • Международна делегация посети предприятия на ФЕРО Инвест

  Делегация от 30 души от организации и институции в областта на енергетиката, енергийната ефективност, енергийния преход, зелената енергия и опазването на околната среда от Франция, Австрия, Швейцария, Словения, Румъния, България, Украйна.

 • Delgaz Grid ще инвестира в електро и газоразпределителните мрежи

  Румънският дистрибутор на електроенергия и природен газ Delgaz Grid, член на германската група E.ON, планира да инвестира около 2.2 милиарда евро в мрежите, които управлява, до 2030 г. Това научи Ботрса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Софтуерната компания Ampeco ще разшири пазарните си позиции

  В края на януари т.г.българската компания Ampeco, която предоставя цялостни софтуерни решения за доставчиците на услуги за зареждане на електрически превозни средства, обяви, че е получила финансиране в размер на 13 млн. долара в рунд от Серия А.

 • Първият плаващ соларен парк в Монтана ще заработи до 4 години

  Πъpвият плaвaщ coлapeн пapĸ в Бългapия мoжe дa зapaбoти дo 4 гoдини. Toй щe ce нaмиpa нa тepитopиятa нa язoвиp Oгocтa. Пъpвoнaчaлнo плaнoвeтe ca били тoзи пapĸ дa бъдe c мoщнocт oĸoлo 1 GW, нo в ĸpaйнa cмeтĸa мoщнocттa щe бъдe мeждy 500 и 800 MW, научи Борса.bg.

 • Завърши строежът на ПСПВ в Шумен

  Строежът на пречиствателната станция за питейни води за водоснабдителната система на Шумен е напълно завършен, научи Борса.bg от БТА. Това съобщи инж. Дочко Дочев, който осъществява надзора на станцията и изпълнението на Лот 2.

 • В Русе стартира строежът на разпределителен център на Антон Вилл

  В гр. Русе започна изграждането на нов разпределителен център на фирмата производител на дамски облекла от естествени и синтетични тъкани Антоан Вилл, научи Борса.bg от БТА. Сградата се очаква да бъде на площ от около 1200 m².

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6