Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд 19.12.2019 г.

Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект, доволни клиенти и сплотен екип са двигателите, които вече осем години поддържат неговото желание да се развива, да проектира и изгражда все по-сложни и иновативни автоматизирани складове. За да разберете какво още разказа той пред Инженер.bg в рубриката ни „Един работен ден на...“, прочетете следващите редове. 

 

 

Здравейте! Как се казвате и каква длъжност заемате в компанията?

 

Здравейте! Казвам се Румен Христов и съм инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“. Работя в Стам Лтд от 8 години и в началото, както повечето колеги, които започват работа в компанията, се занимавах със статичните решения. След като навлязох малко повече в материята, поех работата с динамичните и автоматизираните складови решения.

 

Какво образование имате?

 

Аз съм строителен инженер по образование. Завършил съм магистърска степен във Висше строително училище „Любен Каравелов“.

 

Как започва вашият работен ден?

 

При мен работният ден, както при всички може би, започва с кафе и вода. Щом седна зад бюрото обаче, имейлът е първото нещо, което преглеждам. Всъщност аз често го проверявам дори и след работа, тъй като ангажиментите ми не са само в работно време. Старая се, след като прегледам всичко, да си направя план и да степенувам задачите по важност през деня, защото работата е толкова много, че не е възможно да бъде свършена. Затова е много важно приоритизирането и обсъждането на работата по проектите с колегите.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

На Стам Лтд се възлагат сложни и отговорни проекти, които първоначално ръководителят на инженерния отдел – инж. Надежда Благоева, обработва и разпределя на всеки от екипа. Тя ни насочва накъде трябва да е фокусирано вниманието ни, за да можем ние да реагираме и да предотвратим възникването на евентуални проблеми.

 

В моята работа е важно задачите, които изискват мисловна дейност, да се свършат в началото на деня, защото има момент, след който умората си казва думата. Така следобедните „изморени“ часове отделям за неща, с които съм свикнал и мога да изпълнявам механично и вероятността да сбъркам е по-малка. Затова се стремя в началото на деня да отделя внимание на по-сериозните задачи.

 

Защо тези дейности са важни за фирмата?

 

Съществуват редица организационни елементи по реализацията на даден проект, за които отговарям. Затова трябва да съм постоянно на линия и да знам коя задача до кой етап от изпълнението ѝ е достигнала. Структурирани сме в работни групи за отделните обекти и аз организирам кога и къде да отидат и какво да изпълнят те в рамките на определен период от време.

 

С всеки проект имам началната връзка – от срещата, на която предлагаме дадено решение, през проектния етап, остойностяването му и одобрението от клиента, до изпълнението на обекта – включително поръчката и доставката на всички материали, реализацията и съответно изпълнението от наша страна. Накрая следя за подписването на приемо-предавателните протоколи, след което колегите от счетоводството могат да изпратят необходимите документи, за да се извърши плащането.

 

Отговорностите, които имам са комплексни, не се занимавам само с проектиране, а с ръководството на процеса по реализация на целия проект, включително с финансовата част накрая.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Стам Лтд ООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg 

Браншът In Brief

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6