Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на Петър Телчаров от Либхер-Транспортейшън 04.10.2019 г.

Как да ръководиш хора, така че работата да тече по възможно най-добрия начин? Как да създадеш обстановка на колегиалност и доверие? Днес в рубриката на Инженер.bg Един работен ден на...“ на гости е Петър Телчаров – програмист на машини с ЦПУ, който ръководи екип от 20 човека в Либхер-Транспортейшън Системс Марица. Вижте какво ни разказа той за динамичното ежедневие в производствените звена на компанията.

 

 

Здравейте! Бихте ли се представили на читателите на Инженер.bg?

 

Здравейте! Казвам се Петър Телчаров. Преди 11 години започнах работа в Либхер-Транспортейшън Системс Марица като механик. Към момента съм ръководител на производствена група.

 

Какво е образованието Ви?

 

Средно специално – технолог-програмист на машини с ЦПУ.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

На монтажната линия. Там разговарям с екипа, който ръководя. Първо се виждам с всеки поотделно, за да знам как се чувства и дали е в добра кондиция. След това заедно обсъждаме какво се е случило от началото на смяната и разпределям предстоящите им задачи. Ако има някакъв проблем, анализираме причините и преценяваме как можем да реагираме.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Основната ми задача е да осигуря безпроблемно протичане на производствения процес. А това включва: материална обезпеченост – всичко, което е налично, да се използва по предназначение, а което не е – да се поръча; организиране на човешкия капацитет и един от най-важните аспекти – безопасност на работа.

 

В ежедневието ми се налага да работя с Excel и други информационни програми, да изписвам продукция, да отчитам дейностите за деня, да поръчвам материали и мн.др.

 

С какво тези дейности са важни за фирмата?

 

Ако аз съм си свършил правилно работата, моят екип ще е изпълнил плана си, поставен спрямо фирмени цели. Така аз и моитe хора допринасяме за цялостния успешен процес в компанията.

 

За колко човека отговаряте към момента? Разкажете ни повече за тях.

 

Към момента ръководя около 20 човека. И мога смело да кажа, че хората ми се сработват идеално. Ако възникнат някакви междуличностни конфликти, ги решаваме на момента. Естеството на нашата дейност е такова, че всеки зависи от работата на другия и е недопустимо да има напрежение и неразбирателства.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Либхер-Транспортейшън Системс Марица , както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Браншът In Brief

 • Сърбия ще строи инсталация за генериране на енергия от отпадъци

  Международен консорциум сключи договор с Европейската банка за възстановяване и развитие и Международната финансова корпорация за финансиране на проект за изграждане на инсталация за енергия от отпадъци в Сърбия.

 • Bosch разкри инженеринг център за софтуер в столицата

  Немският технологичен гигант Bosch отвори врати на първия инженеринг център в столичния „София Тех Парк“. В новия център вече близо 200 софтуерни специалисти разработват иновативни технологии за автомобилната индустрия.

 • Продавай успешно в Румъния и Гърция с eCommerce Academy

  На 31 октомври и 1 ноември 2019 г. в гр. София, България, ще се проведе четвъртото издание на събитието „Продавай успешно в Румъния“, което от т.г. се превъща в „Продавай успешно в Румъния и Гърция“. Мероприятието се организира от eCommerce Academy.

 • Македония в отлично икономическо сътрудничество със Словения

  Търговията между Македония и Словения бележи ръст от 10% за последните 10 години. По данни от анализ на Стопанската камара на Северна Македония стокообменът между двете страни през 2018 г. се оценява на 237.7 млн. евро.

 • Продукт на Festo е вписан в книгата на Гинес

  „Иновацията BionicOpter, разработена от Festo, е вписана в Книгата за световните рекорди на Гинес за 2020 г. като най-голямото летящо насекомо-робот”, информираха от Фесто ЕООД. Движението на устройството се доближава в максимална степен до това на водното конче.

 • Булконс Първомай модернизира производството си за 5 млн. лева

  Булконс Първомай инвестира 5 млн. лева в модернизиране на цеховете си и закупуване на изцяло ново оборудване за производство на лютеница. Новата поточна линия на компанията беше официално открита на 1 октомври 2019 г., научи Борса.bg от съобщение на производителя.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6