Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на Петър Телчаров от Либхер-Транспортейшън 04.10.2019 г.

Как да ръководиш хора, така че работата да тече по възможно най-добрия начин? Как да създадеш обстановка на колегиалност и доверие? Днес в рубриката на Инженер.bg Един работен ден на...“ на гости е Петър Телчаров – програмист на машини с ЦПУ, който ръководи екип от 20 човека в Либхер-Транспортейшън Системс Марица. Вижте какво ни разказа той за динамичното ежедневие в производствените звена на компанията.

 

 

Здравейте! Бихте ли се представили на читателите на Инженер.bg?

 

Здравейте! Казвам се Петър Телчаров. Преди 11 години започнах работа в Либхер-Транспортейшън Системс Марица като механик. Към момента съм ръководител на производствена група.

 

Какво е образованието Ви?

 

Средно специално – технолог-програмист на машини с ЦПУ.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

На монтажната линия. Там разговарям с екипа, който ръководя. Първо се виждам с всеки поотделно, за да знам как се чувства и дали е в добра кондиция. След това заедно обсъждаме какво се е случило от началото на смяната и разпределям предстоящите им задачи. Ако има някакъв проблем, анализираме причините и преценяваме как можем да реагираме.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Основната ми задача е да осигуря безпроблемно протичане на производствения процес. А това включва: материална обезпеченост – всичко, което е налично, да се използва по предназначение, а което не е – да се поръча; организиране на човешкия капацитет и един от най-важните аспекти – безопасност на работа.

 

В ежедневието ми се налага да работя с Excel и други информационни програми, да изписвам продукция, да отчитам дейностите за деня, да поръчвам материали и мн.др.

 

С какво тези дейности са важни за фирмата?

 

Ако аз съм си свършил правилно работата, моят екип ще е изпълнил плана си, поставен спрямо фирмени цели. Така аз и моитe хора допринасяме за цялостния успешен процес в компанията.

 

За колко човека отговаряте към момента? Разкажете ни повече за тях.

 

Към момента ръководя около 20 човека. И мога смело да кажа, че хората ми се сработват идеално. Ако възникнат някакви междуличностни конфликти, ги решаваме на момента. Естеството на нашата дейност е такова, че всеки зависи от работата на другия и е недопустимо да има напрежение и неразбирателства.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Либхер-Транспортейшън Системс Марица , както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Браншът In Brief

 • Теси е на осмо място сред най-големите фирми в Шумен и Търговище

  Теси зае осмо място сред Топ 100 на най-големите компании в Шумен и Търговище. „През 2018 г. Теси регистрира приходи от 124 401 000 лв., което е с 6.41% повече спрямо 2017 г., когато компанията отчете приходи от 116 906 000 лв.“, коментираха от Теси.

 • Луфтханза получи сертификат за инвестиции

  Луфтханза Техник София е сред четирите компании, които получиха сертификат за инвестиции клас „А“, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Авиоремонтното дружество ще изпълни проект за разширение на своята база в гр. София.

 • ЧЕЗ ЕСКО изгражда фотоволтаична централа за Аурубис България

  ЧЕЗ ЕСКО България и фирма Аурубис България сключиха договор за изграждането на фотоволтаична централа с мощност от 10 MWh за собствено потребление. Централата ще бъде монтирана на площадка в медодобивния завод на Аурубис България в Средногорието.

 • Северна Македония с мащабен проект за пътни ремонти

  Министерството на транспорта и комуникациите на Северна Македония обяви търг за строителството и рехабилитацията на местни улици и пътища в 17 общини. Това е първата част от проекта, в която са включени 28 улици с обща дължина от 23.6 km.

 • Строят нови съоръжения в община Инджия, Сърбия

  Предстои изграждането на няколко нови съоръжения в Община Инджия, Сърбия. През последните три години са сключени споразумения с 11 компании, закупили площи в индустриалната зона, част от които вече стартираха своята дейност.

 • Дънди Прешъс Металс с рекордни добиви на злато

  Дънди Прешъс Металс отчете високи резултати през второто тримесечие на 2020 г. Производството на злато възлиза на 81 365 унции в концентрат. От двата рудника „Челопеч“ и „Ада тепе“ са добити общо близо 800 хил. тона руда, което е 55% растеж на годишна база.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6