Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Милен Петров от БКК 95 13.04.2020 г.

Днес в рубриката „Един работен ден на...“ ще ви срещнем с инж. Милен Петров, производствен директор в БКК 95 ООД, за да ви разкажем защо е избрал именно тази професия и как преминава неговият работен ден. Ще разберем какво означава за него успешен край на работната смяна, как се справя с грижата за около 370 човека персонал и как ги мотивира всеки ден да вършат работата си с желание. И не на последно място, ще научим какви са неговите професионални мечти и как ги постига. Отговорът на тези и още много интересни факти от професионалното му ежедневие четете в следващите редове.

 

 

Здравейте! Как се казвате и каква длъжност заемате?

 

Казвам се Милен Петров и съм производствен директор в БКК 95. Работя в компанията от 6 години.

 

Какво е Вашето образование?

 

Завършил съм „Комуникационна техника и технологии“ в Технически университет – Габрово.

 

 

Разкажете ни как разбрахте, че инженерната професия е вашето призвание?

 

Би могло да се каже, че техниката ми е „на сърце“ още от дете. Баща ми се пенсионира като началник „Енергомеханичен“ отдел на АЕЦ Козлодуй, където поддържаха и ремонтираха реакторите. Майка ми е икономист и работеше като главен счетоводител на централата. Аз съм човек, който обича движението и комуникацията. Харесва ми да работя с ръцете си, както и предизвикателството да се справям с все по-трудни задачи. Ако трябва да избирам отново, пак бих избрал да съм инженер.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

Режимът на работа в предприятието е двусменен и моето първо задължение сутрин е да проверя статуса на изпълнените задачи от предходната смяна и спрямо това да планирам работата на следващата. Важно е да се обхване всяко едно звено, като започнем от разкроя, металното производство, праховото боядисване, опаковането, шприцването на пластмаси и стигнем до втората производствена площадка на предприятието.

 

Споделете с какви проблеми се сблъсквате в процеса на работа?

 

Възникването на аварии е един от проблемите, пред които се налага да се изправяме. На първо място се стремим, ако можем да ги предвидим. Но ако не успеем, реагираме незабавно и ги отстраняваме, в момента в който се случат.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в БКК 95 ООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg 

Браншът In Brief

 • Линамар-Монтюпе представи своята екопрограма

  На 25 юни 2020 г. в гр. Русе се проведе заседание на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в община Русе, в която взеха участие представители на Линамар-Монтюпе.

 • Продължава строежът на магистралата Кичево-Охрид в Македония

  Продължават строителството на магистралата между градовете Кичево и Охрид в Северна Македония. По-рано властите в страната дадоха обещание тази година приоритетно да бъде завършен строежът на отсечката между с. Върбяни и Охрид.

 • Либхер отново бе спонсор на фестивала Дефиле „Вино и гурме“

  „На 27 и 28 юни за шеста година Старият град в Пловдив стана домакин на фестивала Дефиле „Вино и гурме“, научи Борса.bg от един от спонсорите на събитието Либхер-Хаусгерете Марица“. Събитието откриха музикантите от „Биг бенд Пловдив“.

 • Сърбия осигурява благоприятни условия за технологичните стартъпи

  През последното десетилетие редица технологични предприемачи са стартирали свои компании в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEnginner.com, който цитира Бранко Милутинович, един от основателите на гейминг компанията Nordeus.

 • Алкомет ще произвежда автомобилни части за немски бранд

  Алкомет ще инвестира над 13.5 млн. евро за производството на автомобилни части. Дружеството ще реализира на пазара елементи за ходовата част на автомобила и за акумулатори на електроавтомобили за немски автомобилен лидер.

 • Wizz Air откри нова база в Румъния

  Авиокомпанията Wizz Air откри нова база в румънския град Бакъу, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това е 31-вата база на нискотарифните авиолинии и през ноември т.г. в нея ще бъдат разположени два самолета Airbus A320 за летището в града.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6