Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Мартин Марков от Сентилион 31.03.2021 г.

За водещия ОЕМ (производител на оригинално оборудване) Сентилион стандартите и силният екипен дух са част от основните променливи на уравнението, в което резултатът е константен и се изразява във високо качество на решенията на компанията. За да бъде възможно това, дружеството въвежда Интегрирана система за управление. Нейното развитие и координацията на процедурите и процесите в компанията се реализират благодарение на специалистите, ръководени от днешния гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Повече за шанса да открива и прилага иновативни решения с реален отпечатък върху хората и средата, за трудностите и предизвикателствата, които възприема като възможности, и други любопитни акценти от своята работа, пред Инженер.bg застана инж. Мартин Марков – ръководител отдел „Управление и контрол на качеството“ в Сентилион.

 

 

Здравейте, инж. Марков! Представете се пред читателите на Инженер.bg?

 

Казвам се Мартин Марков и заемам длъжността ръководител на отдел „Управление и контрол на качеството“ в Сентилион. 

 

Част съм от екипа на компанията вече 9 години. Пътят ми в Сентилион започна като продуктов инженер. След няколко успешни години на тази длъжност, последователно поех отговорностите на лийн експерт и заместник-мениджър на отдел „Индустриален инженеринг“.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

Работният ми ден започва с усмивка, последвана от проверка на графика и списъка ми със задачи за деня. След това идва ред на срещите с колеги от отдела, с които правим преглед на статуса на стратегическите за компанията проекти, свързани с екипа и отдела, и уточняваме отговорностите и ангажиментите на всеки от нас.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Моята основна отговорност е насочена към развитието на внедрената в компанията Интегрирана система за управление. Разработена спрямо утвърдени международни стандарти, тази система изисква да се фокусираме върху постигането на високо качество чрез координация на изпълнението и усъвършенстването на установени в Сентилион процедури и процеси. Заедно с екипа ми осигуряваме координацията на всички действия, свързани с гарантиране качеството на продуктите, които произвеждаме. Осъществяваме това чрез управление на промените, оценка на риска, координиране и провеждане на вътрешни одити и много други дейности.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Сентилион ООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Сентилион, личен архив на инж. Мартин Марков

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6