Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Й. Йорданов от Melexis България 10.09.2019 г.

In Serbian

 

Що е то Lean инженер? Каква е мисията на тази длъжност и защо намирането на най-добрите професионалисти за нея става приоритет за компаниите в световен мащаб? Отговор на тези въпроси Борса.bg получи от инж. Йордан Йорданов от Melexis България. А какво още научихме за предизвикателствата в ежедневието на Lean инженерите ви разказваме днес в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“.

 

 

Здравейте! Бихте ли се представили за читателите на Инженер.bg?

 

Моето име е Йордан Йорданов и съм ръководител отдел „Оптимизация на производството” (CI инженер) в Melexis България.

 

От колко време работите в компанията?

 

В компанията съм от скоро, около година, но вече 16 години градя опит и познания в професията.

 

Какво е образованието Ви?

 

Изучавал съм Автоматизация на производството, Компютърно проектиране и техники в машиностроенето (КПТМ) в Техническия университет – София. След това надградих инженерния си профил с икономическа насоченост – Макроикономика в Пловдивския университет.

 

Как започва вашият работен ден?

 

За мен започва в производството. Всяка сутрин се събираме с колегите, за да планираме деня, да подпомогнем производствените дейности или да окажем съдействие, ако е необходимо.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Ежедневните отговорности на позицията включват оптимизиране на процесите в производството, проекти за подобряване на качеството, подобряване на ергономията за оператори, внедряване на нови инструменти и технологии, оптимизиране на складови процеси, изчисляване, симулиране и анализиране, клиентски одити.

 

Разкажете ни повече за отношенията в екипа Ви?

 

В момента отделът се състои от 7 човека Всеки от тях отговаря за определена производствена зона. Взаимоотношенията между нас са приятелски, а диалогът открит. Доста често се налага да си помагаме един на друг, което изгражда дух на сплотеност и екипност.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Професията дава възможност да видиш генералната картина. Има динамика, всеки проект или предизвикателство изисква индивидуален подход, всеки ден е различен.

 

Какви са трудностите и предизвикателствата в дейността Ви?

 

Светът постоянно се развива и дори днес да си взел най-доброто решение, утре ще има по-добро. Ежедневно се налага изчисляване и търсене на нови решения за оптимизация.

 

Какво си казвате в края на работния ден?

 

Добре се справихме, а утре ще сме още по-добри!

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Мелексис България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Melexis България

Браншът In Brief

 • IT, машинни и електроинженери са сред най-търсените в Сърбия

  През 2019 г. Сърбия регистрира увеличение на офертите за работа с 14% в сравнение с 2018 г. Над 225 000 кандидати са имали възможност да намерят работа в 48 893 обяви, като най-голям брой са били насочени към набирането на кадри за средно ниво позиции (64%).

 • Македония финансира младежи в сферата на науката и технологиите

  Тази мярка е предназначена за всички образователни институции и сдружения, които извършват дейности в подкрепа на талантливи ученици и студенти или работят върху развитието на предприемачески умения сред младите хора.

 • Digital4Bulgaria със събития в подкрепа на дигиталния сектор

  Инициативата стартира през 2016 г., когато се провежда първото от поредицата събития в гр. Пловдив – „Digital4Plovdiv“, което постепенно се утвърждава като един от най-стойностните форуми у нас. През 2019 г. се провеждат две големи конференции и във Варна.

 • Американската софтуерна компания ATPCO ще отвори офис в София

  Първоначално в новия български офис ще работят петима служители, които ще бъдат ангажирани с разработването на новия интерфейс Next Generation Storefront (NGS)™ на ATPCO, както и с изграждането на нови демо версии на други фирмени продукти.

 • Българска фирма произвежда зарядни станции за Hyundai и Jaguar

  Компания еСаrѕ трябва cĸopo да получи лицeнз, ĸoйтo дa ѝ пoзвoли дa разшири експорта на продуктите си нa международните пaзapи. Очаква се също към клиентите на българското дружество да се присъединят автомобилните производители Аudі и Vоlkѕwаgеn.

 • Сърбия с новооткрити находища на злато за 1 млрд. долара

  Работейки в рамките на проекта „Tlamino“, канадското дружество Medgold Resources открива находища с около 7 млн. тона руда на една локация, съдържащи към 19.3 тона злато. Количеството на благородния метал е на стойност малко над 1 млрд. долара.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6