Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Й. Йорданов от Melexis България 10.09.2019 г.

In Serbian

 

Що е то Lean инженер? Каква е мисията на тази длъжност и защо намирането на най-добрите професионалисти за нея става приоритет за компаниите в световен мащаб? Отговор на тези въпроси Борса.bg получи от инж. Йордан Йорданов от Melexis България. А какво още научихме за предизвикателствата в ежедневието на Lean инженерите ви разказваме днес в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“.

 

 

Здравейте! Бихте ли се представили за читателите на Инженер.bg?

 

Моето име е Йордан Йорданов и съм ръководител отдел „Оптимизация на производството” (CI инженер) в Melexis България.

 

От колко време работите в компанията?

 

В компанията съм от скоро, около година, но вече 16 години градя опит и познания в професията.

 

Какво е образованието Ви?

 

Изучавал съм Автоматизация на производството, Компютърно проектиране и техники в машиностроенето (КПТМ) в Техническия университет – София. След това надградих инженерния си профил с икономическа насоченост – Макроикономика в Пловдивския университет.

 

Как започва вашият работен ден?

 

За мен започва в производството. Всяка сутрин се събираме с колегите, за да планираме деня, да подпомогнем производствените дейности или да окажем съдействие, ако е необходимо.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Ежедневните отговорности на позицията включват оптимизиране на процесите в производството, проекти за подобряване на качеството, подобряване на ергономията за оператори, внедряване на нови инструменти и технологии, оптимизиране на складови процеси, изчисляване, симулиране и анализиране, клиентски одити.

 

Разкажете ни повече за отношенията в екипа Ви?

 

В момента отделът се състои от 7 човека Всеки от тях отговаря за определена производствена зона. Взаимоотношенията между нас са приятелски, а диалогът открит. Доста често се налага да си помагаме един на друг, което изгражда дух на сплотеност и екипност.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Професията дава възможност да видиш генералната картина. Има динамика, всеки проект или предизвикателство изисква индивидуален подход, всеки ден е различен.

 

Какви са трудностите и предизвикателствата в дейността Ви?

 

Светът постоянно се развива и дори днес да си взел най-доброто решение, утре ще има по-добро. Ежедневно се налага изчисляване и търсене на нови решения за оптимизация.

 

Какво си казвате в края на работния ден?

 

Добре се справихме, а утре ще сме още по-добри!

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Мелексис България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Melexis България

Браншът In Brief

 • John Deere планира изграждането на логистичен център в Сърбия

  Американският производител на селскостопанска техника и машини John Deere планира изграждането на логистичен комплекс в Сърбия. Стойността на проекта е между 5 и 6 млн. евро. Логистичното съоръжение ще бъде изградено в гр. Сремска Митровица.

 • Производител на стъкло инвестира 29 млн. евро в завод в България

  Португалският производител на стъкло ВА Glаѕѕ инвестира 29 млн. евро в ново оборудване за завода cи в гр. Πлoвдив, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Производственият капацитет на дружеството вече достига до 1205 тoнa oпaĸoвъчнo cтъĸлo нa дeн.

 • Британската компания Tide отвори врати на нов офис в София

  Британското финтех дружество Tide, предлагащо услуги за бързо бизнес банкиране, отвори свой офис за 100 служители в гр. София, научи Борса.bg. Работните площи се разполагат върху близо 2 000 кв. м. в Бизнес център Мегапарк.

 • Македония с проект за обучение на front-end разработчици

  Асоциацията за регионално развитие Balkan Economic Forum в сътрудничество с уеб академията Everest стартира проект за обучение на кадри в сферата на уеб разработката в Северна Македония, научи Борса.bg от BalkaEngineer.com.

 • Захарни заводи представи ново оборудване за 1.6 млн. лева

  На 30 август 2019 г. Захарни заводи откри нова производствена линия за пакетиране на захар в хартиена опаковка. Последното поколение оборудване, произведено в Германия, е в размер на 1.6 млн. лева, научи още Борса.bg от съобщение на компанията.

 • Ръст за промишленото производство на Северна Македония

  Северна Македония отбелязва ръст в промишленото си производствопрез юли в размер на 5.8% в сравнение със същия месец на предходната година. Секторът на добива на руди и естествен камът бележи увеличение, а електроснабдяването и доставката на газ.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6