Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Илчев от Костал 16.03.2020 г.

Инж. Спас Илчев попада съвсем случайно в екипа на Костал България Аутомотив в гр. Пазарджик като инженер-конструктор. Работата в компанията го среща с екип, в който взаимната подкрепа е условие за отличното изпълнение на работните задължения, а предизвикателствата са естествена част от създаването на иновативни технически решения за автомобилната индустрия и път към индивидуалното професионално израстване. За най-ярките щрихи от професионалните ангажименти на инженер-конструкторите в Костал България Аутомотив, както и за обучението на инженерните специалисти говорим днес с инж. Илчев – гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“.

 

Здравейте! Бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg.

 

Казвам се Спас Илчев и съм инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в завода на Костал България Аутомотив в гр. Пазарджик. Завършил съм специалност „Машиностроителна техника и технологии“ в Технически университет – София, филиал Пловдив.

 

Как започнахте работа в Костал България Аутомотив?

 

Докато работех в друга компания в тази сфера в гр. Пловдив, с мен се свърза представител на агенция за подбор на персонал. Въпреки че по това време не възнамерявах да сменям работното си място, само след седмица вече бях на интервю в Костал. То премина много добре и така станах част от екипа на компанията.

 

Как започва работният Ви ден?

 

Динамиката в нашата работа е голяма. В някои случаи работният ден в нашия отдел стартира с обсъждане как да се справим с възникналите предизвикателства, защото е необходимо да реагираме възможно най-бързо. В същото време, има и дни, които започват много спокойно и всичко преминава по точно определен план.

 

С колегата, с когото работим в екип, е важно да разделяме добре задачите помежду си и затова почти всяка сутрин правим обзор на задълженията за деня. Нашата сила е в добрата екипна работа и във взаимната подкрепа. Но независимо какви са обстоятелствата, нашата нагласа за предстоящия ден е положителна.

 

Каква добавена стойност за Вас като специалист има работата Ви в Костал?

 

Докато разрешим даден проблем или реализираме идеята за правилната конструкция, с колегите преминаваме през много етапи, които повишават моята експертиза. Най-щастлив за мен е моментът, в който видя готовия продукт и се уверя, че той работи безпроблемно. Считам, че всеки добър инженер-конструктор трябва да се учи от предходните си грешки. Удовлетворението е голямо, когато осъзнаеш, че си станал по-добър в своята работа.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Костал България Аутомотив ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Браншът In Brief

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6