Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Илчев от Костал 16.03.2020 г.

Инж. Спас Илчев попада съвсем случайно в екипа на Костал България Аутомотив в гр. Пазарджик като инженер-конструктор. Работата в компанията го среща с екип, в който взаимната подкрепа е условие за отличното изпълнение на работните задължения, а предизвикателствата са естествена част от създаването на иновативни технически решения за автомобилната индустрия и път към индивидуалното професионално израстване. За най-ярките щрихи от професионалните ангажименти на инженер-конструкторите в Костал България Аутомотив, както и за обучението на инженерните специалисти говорим днес с инж. Илчев – гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“.

 

Здравейте! Бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg.

 

Казвам се Спас Илчев и съм инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в завода на Костал България Аутомотив в гр. Пазарджик. Завършил съм специалност „Машиностроителна техника и технологии“ в Технически университет – София, филиал Пловдив.

 

Как започнахте работа в Костал България Аутомотив?

 

Докато работех в друга компания в тази сфера в гр. Пловдив, с мен се свърза представител на агенция за подбор на персонал. Въпреки че по това време не възнамерявах да сменям работното си място, само след седмица вече бях на интервю в Костал. То премина много добре и така станах част от екипа на компанията.

 

Как започва работният Ви ден?

 

Динамиката в нашата работа е голяма. В някои случаи работният ден в нашия отдел стартира с обсъждане как да се справим с възникналите предизвикателства, защото е необходимо да реагираме възможно най-бързо. В същото време, има и дни, които започват много спокойно и всичко преминава по точно определен план.

 

С колегата, с когото работим в екип, е важно да разделяме добре задачите помежду си и затова почти всяка сутрин правим обзор на задълженията за деня. Нашата сила е в добрата екипна работа и във взаимната подкрепа. Но независимо какви са обстоятелствата, нашата нагласа за предстоящия ден е положителна.

 

Каква добавена стойност за Вас като специалист има работата Ви в Костал?

 

Докато разрешим даден проблем или реализираме идеята за правилната конструкция, с колегите преминаваме през много етапи, които повишават моята експертиза. Най-щастлив за мен е моментът, в който видя готовия продукт и се уверя, че той работи безпроблемно. Считам, че всеки добър инженер-конструктор трябва да се учи от предходните си грешки. Удовлетворението е голямо, когато осъзнаеш, че си станал по-добър в своята работа.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Костал България Аутомотив ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Браншът In Brief

 • Ще бъде създадена Агенция за научни изследвания и иновации

  Правителството одобри постановление за създаването на Държавна агенция за научни изследвания и иновации, съобщава Investor.bg. Тя ще разработва и изпълнява политиката по научни изследвания, иновации и трансфер на технологии в България.

 • Компании стартират работа в индустриален парк Марково

  Приключи строителството на първите два обекта в индустриален парк Марково, съобщава Investor.bg. Още пет фирми са в процес на проектиране и изграждане на логистичните си центрове и скоро ще посрещнат своите клиенти и служители.

 • Technosteel строи фабрика в Сърбия

  Италианската компания Technosteel планира да изгради нова производствена база в община Рума, Сърбия. Плановете на компанията са строежът да бъде финализиран през март или април 2021 г. След това Technosteel предвижда изграждането на още три съоръжения до 2023 г.

 • OMV Petrom и Enel X инсталират 10 станции за е-мобили в Румъния

  OMV Petrom и Enel X România ще инсталират 10 станции за бързо зареждане на електрически автомобили в бензиностанциите OMV и Petrom в следващите месеци. Съоръженията ще бъдат разположени в обхват от около 380 km по основните пътища в страната.

 • Progress със сделка за закупуване на Chef

  Софтуерната компания Progress e подписала окончателно споразумение за придобиване на световния лидер в сферата на DevOps и DevSecOps Chef. Сделката възлиза на 220 млн. долара, а процедурата се очаква да бъде финализирана през октомври 2020 г.

 • Северна Македония с мерки за екологично развитие

  Правителството на Северна Македония ще инвестира в енергийната ефективност на страната. До 2024 г. всички държавни институции ще преминат към областната енергийна мрежа и ще използват високоефективни инверторни климатици или термопомпи.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6