Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Иван Пройнов от АК Магнит 14.10.2020 г.

Инженерната професия е от тези, при които идеите търсят своята реализация. Именно това провокира кариерния избор на Иван Пройнов – инженер-конструктор в АК Магнит, който е днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Повече за работата в утвърдената компания, разработваща продукти за високотехнологични индустрии, за ценните уроци по професионалния път и източниците на вдъхновение на младия специалист, четете в интервюто, което инж. Пройнов даде за Инженер.bg.

 

Здравейте! Бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg?

 

Казвам се Иван Пройнов и съм инженер-конструктор във фирма АК Магнит, в която работя от средата на 2017 г.

 

Какво е Вашето образование?

 

Имам завършена магистърска степен за машинен инженер.

 

Разкажете ни какви са основните дейности, които изпълнявате в момента?

 

Работните ми задължения са свързани със създаването и изпитването на механичните елементи на изделията, а също и с изготвянето на работна документация за тях.

 

Защо избрахте да работите като инженер-конструктор?

 

Привлече ме това, че всичко, което пожелае човек, може да бъде създадено като 3D модел. Интересно за мен е и изчистването на дизайна впоследствие, така че да стане възможно изработването на дадения компонент.

 

Какво харесвате най-много в работата си работа в АК Магнит?

 

Това, което най-много харесвам, е изпробването на нови методи и прилагането им в дизайна. Професията също така ми дава шанс да усъвършенствам знанията си в различни сфери на дизайна и производствените процеси.

 

И трябва да подчертая, че в работа като нашата, грешките също отварят поле за действие, растеж и усъвършенстване.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АК Магнит АД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: АК Магнит

Браншът In Brief

 • Mineco Limited открива нова мина в Сърбия

  Британската компания Mineco Limited планира да открие нова мина за олово и цинк на територията на община Рашка, Сърбия, след като придобие сръбската минна компания Vavrina Resources Ltd., научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • MET Group придоби вятърна централа в България

  Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group придоби 100% от дяловете вятърен парк с мощност от 42 MW, разположен в близост до гр. Каварна, Североизточна България, след като на 12 октомври 2020 г. подписа договор с италианското дружество Enel Green Power.

 • Екипът на АК Магнит участва в две спортни събития с кауза

  На 17 октомври трима служители на АК Магнит бяха сред участниците в състезанието за планинско колоездене и бягане Байк и Рън за Чепън. На 18 октомври 2020 г. деветима представители на компанията показаха своите умения в бягането на Postbank Business Run.

 • Браншовите организации от сектор „Строителство“ проведоха среща

  Работна среща между браншовите организации в сектор „Строителство“ се проведе в сградата на Съюза на архитектите в България. На събитието бе дискутирано и създаването на консултативен съвет на организациите от сектор „Строителство“.

 • GDELS ще си сътрудничи с български компании

  General Dynamics European Land Systems е направила предложение към българското Министерство на отбраната за техническо решение, използвано и от други съюзници в НАТО, както и е отправила предложение за индустриално сътрудничество.

 • Екипът на АК Магнит отбеляза Световния ден на ценностите

  „Екипът на АК Магнит отбеляза Световния ден на ценностите, който тази година се проведе под надслов „Ценности в действие“. В рамките на кампанията нашите колеги отново се обърнаха към организационните и личностни ценности“, съобщиха за Борса.bg от компанията.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6