Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Жеков от Либхер-Хаусгерете Марица 21.06.2019 г.

Работният ден на инженерите никак, ама никак не е лишен от вълнения и вдъхновение. Поднасяме ви поредното доказателство за това – а именно инж. Георги Жеков от Либхер-Хаусгерете Марица, чиито свежа възраст и все още скромен трудов стаж не са пречка за това той да среща удовлетворение от професията, която е избрал. Да видими защо...

 

 

Бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg?

 

Казвам се Георги Костадинов Жеков и съм инженер-технолог в Либхер-Хаусгерете Марица.

 

От колко време работите в компанията?

 

На постоянен трудов договор работя от две години и половина, но преди това изкарах няколко стажа в Либхер. В Либхер-Хаусгерете Марица започнах, като се включих в тяхната стипендиантска програма.

 

Как започва вашият работен ден?

 

Първо преглеждам задачите за деня, правя си план, после пия кафе и започвам да работя.

 

Кои са основните дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Задачите никак не са еднотипни. При например нов модел хладилник се прави концепция през кои участъци трябва да премине уредът. Ако срещнем пречки в даден участък трябва да намерим и съответното решение, за да можем в крайна сметка да произведем съответния уред.

 

Какви са отговорностите, които носите?

 

Отговарям за самия отдел като технология.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Задачите ми са различни всеки ден и всяка от тях ме стимулира да се развивам като инженер.

 

Удовлетворява ли ви професията и работната среда?

 

Да, безспорно. Развойната дейност е моят „Свети Граал“, но голяма заслуга за това имат и колегите ми.

 

Какво си казвате в края на работния ден?

 

В края на работния ден буквално „се изключвам“ - така успявам на следващата сутрин да вляза обратно в процеса напълно отпочинал и с още повече ентусиазъм.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Браншът In Brief

 • ABB ще придобие дял от китайската компания Chargedot

  ABB планира да придобие мажоритарен дял от водещия доставчик на оборудване за електромобили Chargedot, научи Борса.bg от АББ България. Освен AC и DC зарядни станции за електромобили, Chargedot предоставя и софтуерната платформа към станциите.

 • Соф Кънект представи концепцията си за развитие на Летище София

  Френско-германският консорциум Соф Кънект представи видео с концепцията си за развитие на Летище София, научи Борса.bg. Kомпанията беше наскоро избрана от Транспортното министерство за концесионер на летището за следващите 30 години.

 • Демокрация и цифровизация – тема на Freja Forum 2019 в Македония

  Между 8 и 10 ноември 2019 г. се проведе 13-ото издание на Freja Forum в гр. Скопие, Северна Македония, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Основна тема на събитието бе демокрацията и справедливото цифрово бъдеще.

 • Заводът на Schneider Electric със сертификат за Smart Factory

  Заводът на Schneider Electric в гр. Пловдив получи международен сертификат, с който официално става Smart Factory, съобщиха за Борса.bg от компанията. Така заводът на фирмата e първият с подобно отличие на територията на Източна Европа.

 • България и Сърбия предвиждат фонд за малки и средни предприятия

  Специален фонд ще подпомага дейността и развитието на малки и средни предприятия в граничните области на България и Сърбия през бъдещия програмен период 2021-2027 г. Дружествата ще могат да получават безвъзмездно финансиране.

 • Мениджър на Теси ще бъде лектор на Cloud Sofia Summit

  Анита Стоянова, продуктов мениджър направление „Електрически бойлери“ в Теси, ще бъде специален гост-лектор на деветото издание на Cloud Sofia Summit. Събитието ще се състои на 20 ноември 2019 г. от 9:00 ч. в София Хотел Балкан, научи Борса.bg от фирмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6