Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Жеков от Либхер-Хаусгерете Марица 21.06.2019 г.

Работният ден на инженерите никак, ама никак не е лишен от вълнения и вдъхновение. Поднасяме ви поредното доказателство за това – а именно инж. Георги Жеков от Либхер-Хаусгерете Марица, чиито свежа възраст и все още скромен трудов стаж не са пречка за това той да среща удовлетворение от професията, която е избрал. Да видими защо...

 

 

Бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg?

 

Казвам се Георги Костадинов Жеков и съм инженер-технолог в Либхер-Хаусгерете Марица.

 

От колко време работите в компанията?

 

На постоянен трудов договор работя от две години и половина, но преди това изкарах няколко стажа в Либхер. В Либхер-Хаусгерете Марица започнах, като се включих в тяхната стипендиантска програма.

 

Как започва вашият работен ден?

 

Първо преглеждам задачите за деня, правя си план, после пия кафе и започвам да работя.

 

Кои са основните дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Задачите никак не са еднотипни. При например нов модел хладилник се прави концепция през кои участъци трябва да премине уредът. Ако срещнем пречки в даден участък трябва да намерим и съответното решение, за да можем в крайна сметка да произведем съответния уред.

 

Какви са отговорностите, които носите?

 

Отговарям за самия отдел като технология.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Задачите ми са различни всеки ден и всяка от тях ме стимулира да се развивам като инженер.

 

Удовлетворява ли ви професията и работната среда?

 

Да, безспорно. Развойната дейност е моят „Свети Граал“, но голяма заслуга за това имат и колегите ми.

 

Какво си казвате в края на работния ден?

 

В края на работния ден буквално „се изключвам“ - така успявам на следващата сутрин да вляза обратно в процеса напълно отпочинал и с още повече ентусиазъм.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6