Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България 23.03.2020 г.

Когато създаваш преобразуватели на ток и напрежение, които се използват от големи производители в различни индустрии, най-важното е те да работят коректно. Ето защо лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере повече за работата на специалистите в лабораторията, Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“.

 

Здравейте, бихте ли се представили за читателите на Инженер.bg?

 

Здравейте. Аз съм Емил Петков и работя като тест инженер в лабораторията на ЛЕМ България.

 

От колко време работите в компанията?

 

От повече от две години.

 

Какво е образованието Ви?

 

Магистър съм по инженерна физика и бакалавър по авиационно инженерство. Първата специалност завърших в Софийския университет, а втората – в Технически университет – София.

 

Как започва вашият работен ден?

 

Понякога доста динамично. Първата ми работа е да проверя дали всички тестове, които провеждам, са протекли безпроблемно за времето, през което аз и колегите ми не сме били в лабораторията. Нашите тестове са до голяма степен автоматизирани, но контролът, който упражнява лабораторният инженер върху теста е от решаващо значение за качеството на неговата работа.

 

Какви са отговорностите, които носите?

 

Аз и колегите ми в лабораторията носим отговорност за достоверността на извършваните от нас тестове. Стремим се към максимално коректни и представителни резултати в максимално кратки срокове. Екипът ни не е многоброен. Всеки има ясно дефинирани задачи и му е дадена автономност да си свърши работата по оптималния според него начин. Разбира се, за по-заплетените казуси винаги се съветваме един с друг и си съдействаме.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Работата е комплексна, но предизвикателна и интересна. За да направиш един тест е нужно да имаш малко по-широки познания от обикновено – започвайки от електротехниката, минавайки през програмиране и стигайки до документалната обработка на данни. Тази динамика определено помага да не ти доскучае. Допълнителен мотиватор са супер качествените и съвременни уреди, с които имам удоволствието да работя в нашата лаборатория.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЛЕМ България, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЛЕМ България

Браншът In Brief

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6