Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България 23.03.2020 г.

Когато създаваш преобразуватели на ток и напрежение, които се използват от големи производители в различни индустрии, най-важното е те да работят коректно. Ето защо лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере повече за работата на специалистите в лабораторията, Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“.

 

Здравейте, бихте ли се представили за читателите на Инженер.bg?

 

Здравейте. Аз съм Емил Петков и работя като тест инженер в лабораторията на ЛЕМ България.

 

От колко време работите в компанията?

 

От повече от две години.

 

Какво е образованието Ви?

 

Магистър съм по инженерна физика и бакалавър по авиационно инженерство. Първата специалност завърших в Софийския университет, а втората – в Технически университет – София.

 

Как започва вашият работен ден?

 

Понякога доста динамично. Първата ми работа е да проверя дали всички тестове, които провеждам, са протекли безпроблемно за времето, през което аз и колегите ми не сме били в лабораторията. Нашите тестове са до голяма степен автоматизирани, но контролът, който упражнява лабораторният инженер върху теста е от решаващо значение за качеството на неговата работа.

 

Какви са отговорностите, които носите?

 

Аз и колегите ми в лабораторията носим отговорност за достоверността на извършваните от нас тестове. Стремим се към максимално коректни и представителни резултати в максимално кратки срокове. Екипът ни не е многоброен. Всеки има ясно дефинирани задачи и му е дадена автономност да си свърши работата по оптималния според него начин. Разбира се, за по-заплетените казуси винаги се съветваме един с друг и си съдействаме.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Работата е комплексна, но предизвикателна и интересна. За да направиш един тест е нужно да имаш малко по-широки познания от обикновено – започвайки от електротехниката, минавайки през програмиране и стигайки до документалната обработка на данни. Тази динамика определено помага да не ти доскучае. Допълнителен мотиватор са супер качествените и съвременни уреди, с които имам удоволствието да работя в нашата лаборатория.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЛЕМ България, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЛЕМ България

Браншът In Brief

 • Ще бъде създадена Агенция за научни изследвания и иновации

  Правителството одобри постановление за създаването на Държавна агенция за научни изследвания и иновации, съобщава Investor.bg. Тя ще разработва и изпълнява политиката по научни изследвания, иновации и трансфер на технологии в България.

 • Компании стартират работа в индустриален парк Марково

  Приключи строителството на първите два обекта в индустриален парк Марково, съобщава Investor.bg. Още пет фирми са в процес на проектиране и изграждане на логистичните си центрове и скоро ще посрещнат своите клиенти и служители.

 • Technosteel строи фабрика в Сърбия

  Италианската компания Technosteel планира да изгради нова производствена база в община Рума, Сърбия. Плановете на компанията са строежът да бъде финализиран през март или април 2021 г. След това Technosteel предвижда изграждането на още три съоръжения до 2023 г.

 • OMV Petrom и Enel X инсталират 10 станции за е-мобили в Румъния

  OMV Petrom и Enel X România ще инсталират 10 станции за бързо зареждане на електрически автомобили в бензиностанциите OMV и Petrom в следващите месеци. Съоръженията ще бъдат разположени в обхват от около 380 km по основните пътища в страната.

 • Progress със сделка за закупуване на Chef

  Софтуерната компания Progress e подписала окончателно споразумение за придобиване на световния лидер в сферата на DevOps и DevSecOps Chef. Сделката възлиза на 220 млн. долара, а процедурата се очаква да бъде финализирана през октомври 2020 г.

 • Северна Македония с мерки за екологично развитие

  Правителството на Северна Македония ще инвестира в енергийната ефективност на страната. До 2024 г. всички държавни институции ще преминат към областната енергийна мрежа и ще използват високоефективни инверторни климатици или термопомпи.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6