Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал 17.06.2020 г.

Автомобилната индустрия е сфера, даваща поле за изява на едни от най-прогресивните инженерни идеи. Затова и компании като Костал България Аутомотив се стремят да привличат не само висококвалифицирани, но и креативни специалисти с желание да творят бъдещето на автомобилостроенето. В рубриката ни „Един работен ден на...“ Инженер.bg продължава да среща своите читатели с целеустремени представители на бранша. Какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа, ще Ви разкажем в следващите редове...

 

 

Инж. Георгиев, бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg?

 

Здравейте, казвам се Димитър Георгиев. Роден съм в гр. Стара Загора. Завърших Технически университет – София, като бакалавърската ми степен е по специалността „Компютърно проектиране и технологии в машиностроенето“, а магистратурата ми – по „Машиностроителна техника и технологии“. Продължих с обучение за придобиване на докторска степен с тема „Бързо прототипиране на сложни формообразуващи повърхнини за инструментална екипировка“. В момента живея в гр. Пловдив, а  вече повече от 2 години съм част от екипа на Костал България Аутомотив.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

Старая се всеки ден да стартирам с позитивна нагласа, с устремен напред поглед и с убеждението, че днешният ден ще бъде по-успешен от предходния. Сутрин, заедно с колегата ми, инж. Спас Илчев, който също е инженер-конструктор, проследяваме прогреса на текущите работни ангажименти и обсъждаме спешните задачи за деня.

 

От кого се учите в работата си?

 

От добре сработения екип. Всеки от нас е добър в определена област. С колегата ми инж. Илчев например имаме практика да разменяме помежду си изготвени от нас задачи, за да си направим взаимна проверка. Всеки от нас дава своята обратна връзка за работата на другия и представя доводите си за предложените от него промени. Вярваме, че този модел на интеракция води до по-добри резултати.

 

Сред хората, които помогнаха за старта на моята кариера, са колеги от предходното ми работно място. От тях получих голяма част от практическите ми умения, които обвързах с теоретичните си познания, за което съм им много благодарен. Това са хора, на които искрено се възхищавам, защото целият им трудов стаж е натрупан в тази професионална сфера. Стремя се да достигна тяхното ниво на развитие в някои направления, а защо не и да надмина техните постижения.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Костал България Аутомотив ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Браншът In Brief

 • Procter & Gamble откри нов завод в Урлати, Румъния

  Procter & Gamble откри нов завод в румънския град Урлати. Новото съоръжение ще произвежда капсули с течен перилен препарат на марката Ариел. Продукцията е предназначена предимно за износ в редица европейски страни. С това ще бъдат открити над 200 работни места.

 • Kemet Electronics с план за разширяване на базата си в Скопие

  Планът на компанията предвижда откриване на R&D център, който ще се фокусира върху производството на нови кондензатори, създаването на нови производствени съоръжения и разкриването на помещения за изследване и тестване на нови материали.

 • Булмаркет навлиза на румънския жп пазар

  През април т.г. Юнайтед Рейлуейс стартира своята дейност в Румъния. Юнайтед Рейлуейс ще обслужва работата на Булмаркет на територията на Румъния. Нейната дейност е свързана с двата терминала за пропан бутан, които се намират в Гюргево и Галац.

 • Внесоха проект за превръщането на Централна баня в бaлнeoцeнтъp

  Планът за обновяването на северното и източното крило на Централна минерална баня в София вече е внесен за разглеждане в Столичния общински съвет, научи Борса.bg от Градът Медиа Груп. Той бе paзpaбoтeн oт Oбщинско предприятие „Coфияплaн“.

 • Китайският производител Mei Ta планира нови инвестиции в Сърбия

  Китайският производител на части за автомобили и мотоциклети Mei Ta планира нови инвестиции в индустриалната зона в Барич в Сърбия. Първоначалната идея на ръководството е да построят в Барич най-големия логистичен център на компанията за Европа.

 • Конкурсът „Стартирай 4.0“ ще дигитализира две предприятия у нас

  Представителства на няколко световни компании у нас обявиха началото на конкурса „Стартирай 4.0“. Той има за цел да подпомогне българската индустриална общност по пътя на дигиталната трансформация в производството, а основен организатор е Шнайдер Електрик България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6