Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал 17.06.2020 г.

Автомобилната индустрия е сфера, даваща поле за изява на едни от най-прогресивните инженерни идеи. Затова и компании като Костал България Аутомотив се стремят да привличат не само висококвалифицирани, но и креативни специалисти с желание да творят бъдещето на автомобилостроенето. В рубриката ни „Един работен ден на...“ Инженер.bg продължава да среща своите читатели с целеустремени представители на бранша. Какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа, ще Ви разкажем в следващите редове...

 

 

Инж. Георгиев, бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg?

 

Здравейте, казвам се Димитър Георгиев. Роден съм в гр. Стара Загора. Завърших Технически университет – София, като бакалавърската ми степен е по специалността „Компютърно проектиране и технологии в машиностроенето“, а магистратурата ми – по „Машиностроителна техника и технологии“. Продължих с обучение за придобиване на докторска степен с тема „Бързо прототипиране на сложни формообразуващи повърхнини за инструментална екипировка“. В момента живея в гр. Пловдив, а  вече повече от 2 години съм част от екипа на Костал България Аутомотив.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

Старая се всеки ден да стартирам с позитивна нагласа, с устремен напред поглед и с убеждението, че днешният ден ще бъде по-успешен от предходния. Сутрин, заедно с колегата ми, инж. Спас Илчев, който също е инженер-конструктор, проследяваме прогреса на текущите работни ангажименти и обсъждаме спешните задачи за деня.

 

От кого се учите в работата си?

 

От добре сработения екип. Всеки от нас е добър в определена област. С колегата ми инж. Илчев например имаме практика да разменяме помежду си изготвени от нас задачи, за да си направим взаимна проверка. Всеки от нас дава своята обратна връзка за работата на другия и представя доводите си за предложените от него промени. Вярваме, че този модел на интеракция води до по-добри резултати.

 

Сред хората, които помогнаха за старта на моята кариера, са колеги от предходното ми работно място. От тях получих голяма част от практическите ми умения, които обвързах с теоретичните си познания, за което съм им много благодарен. Това са хора, на които искрено се възхищавам, защото целият им трудов стаж е натрупан в тази професионална сфера. Стремя се да достигна тяхното ниво на развитие в някои направления, а защо не и да надмина техните постижения.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Костал България Аутомотив ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Браншът In Brief

 • Линамар-Монтюпе представи своята екопрограма

  На 25 юни 2020 г. в гр. Русе се проведе заседание на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в община Русе, в която взеха участие представители на Линамар-Монтюпе.

 • Продължава строежът на магистралата Кичево-Охрид в Македония

  Продължават строителството на магистралата между градовете Кичево и Охрид в Северна Македония. По-рано властите в страната дадоха обещание тази година приоритетно да бъде завършен строежът на отсечката между с. Върбяни и Охрид.

 • Либхер отново бе спонсор на фестивала Дефиле „Вино и гурме“

  „На 27 и 28 юни за шеста година Старият град в Пловдив стана домакин на фестивала Дефиле „Вино и гурме“, научи Борса.bg от един от спонсорите на събитието Либхер-Хаусгерете Марица“. Събитието откриха музикантите от „Биг бенд Пловдив“.

 • Сърбия осигурява благоприятни условия за технологичните стартъпи

  През последното десетилетие редица технологични предприемачи са стартирали свои компании в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEnginner.com, който цитира Бранко Милутинович, един от основателите на гейминг компанията Nordeus.

 • Алкомет ще произвежда автомобилни части за немски бранд

  Алкомет ще инвестира над 13.5 млн. евро за производството на автомобилни части. Дружеството ще реализира на пазара елементи за ходовата част на автомобила и за акумулатори на електроавтомобили за немски автомобилен лидер.

 • Wizz Air откри нова база в Румъния

  Авиокомпанията Wizz Air откри нова база в румънския град Бакъу, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това е 31-вата база на нискотарифните авиолинии и през ноември т.г. в нея ще бъдат разположени два самолета Airbus A320 за летището в града.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6