Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал 17.06.2020 г.

Автомобилната индустрия е сфера, даваща поле за изява на едни от най-прогресивните инженерни идеи. Затова и компании като Костал България Аутомотив се стремят да привличат не само висококвалифицирани, но и креативни специалисти с желание да творят бъдещето на автомобилостроенето. В рубриката ни „Един работен ден на...“ Инженер.bg продължава да среща своите читатели с целеустремени представители на бранша. Какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа, ще Ви разкажем в следващите редове...

 

 

Инж. Георгиев, бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg?

 

Здравейте, казвам се Димитър Георгиев. Роден съм в гр. Стара Загора. Завърших Технически университет – София, като бакалавърската ми степен е по специалността „Компютърно проектиране и технологии в машиностроенето“, а магистратурата ми – по „Машиностроителна техника и технологии“. Продължих с обучение за придобиване на докторска степен с тема „Бързо прототипиране на сложни формообразуващи повърхнини за инструментална екипировка“. В момента живея в гр. Пловдив, а  вече повече от 2 години съм част от екипа на Костал България Аутомотив.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

Старая се всеки ден да стартирам с позитивна нагласа, с устремен напред поглед и с убеждението, че днешният ден ще бъде по-успешен от предходния. Сутрин, заедно с колегата ми, инж. Спас Илчев, който също е инженер-конструктор, проследяваме прогреса на текущите работни ангажименти и обсъждаме спешните задачи за деня.

 

От кого се учите в работата си?

 

От добре сработения екип. Всеки от нас е добър в определена област. С колегата ми инж. Илчев например имаме практика да разменяме помежду си изготвени от нас задачи, за да си направим взаимна проверка. Всеки от нас дава своята обратна връзка за работата на другия и представя доводите си за предложените от него промени. Вярваме, че този модел на интеракция води до по-добри резултати.

 

Сред хората, които помогнаха за старта на моята кариера, са колеги от предходното ми работно място. От тях получих голяма част от практическите ми умения, които обвързах с теоретичните си познания, за което съм им много благодарен. Това са хора, на които искрено се възхищавам, защото целият им трудов стаж е натрупан в тази професионална сфера. Стремя се да достигна тяхното ниво на развитие в някои направления, а защо не и да надмина техните постижения.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Костал България Аутомотив ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Браншът In Brief

 • Не пропускайте предстоящия уебинар на ABB на 27 януари 2021 г.

  Интересувате ли се от това как да разпределяте оптимално енергията в своя бизнес? Ако Вашият оговор е „да“, то не пропускайте да вземете участие в предстоящия уебинар на ABB. Онлайн събитието ще се проведе на 27 януари 2021 г. от 10:00 и от 17:00 ч.

 • Метрополитен обяви търг за строежа на третата метролиния

  Метрополитен обяви търг за избор на изпълнител за изготвяне на работен проект, строителство, доставка на необходимото оборудване и въвеждане в експлоатация на участъка от третата метролиния в София от ул. „Шипка“ до бул. „Цариградско шосе“.

 • Събрия и Китай подписаха меморандум за сръбския жп транспорт

  Меморандумът признава сътрудничеството и поставя основите за потенциални поръчки на влакове с електрически двигатели и скорост на движение от 200 km/h за целите на пътническия трафик на бъдещата високоскоростна жп линия Белград Център – Нови Сад – Суботица.

 • 93 са кандидатурите за конкурса „Наградите на БАИТ“

  93 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до края на срока за участие в 10-ото издание на конкурса „Наградите на БАИТ“, съобщиха за Борса.bg от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

 • Restart Energy и американски фонд инвестират в зелена енергия

  Румънският енергиен доставчик Restart Energy и базираният в САЩ фонд Interlink Capital Strategies създадоха съвместно предприятие, с което ще генерират инвестиции в зелена енергия в Румъния и съседните страни в размер на 500 млн. щатски долара.

 • Северна Македония обяви проектите в сферата на ВЕИ през 2021 г.

  От новите инвестиции във ВЕИ възможно най-скоро може да се очаква изграждането на две фотоволтаични електроцентрали на мястото на старата мина в ТЕЦ „Осломей“. През 2021 г. ще бъде пусната в експлоатация и водноелектрическата централа „Чебрен“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6