Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Елисавет Стаму от ЛЕМ България 04.12.2019 г.

Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ Българиясе превръща в генерален мотиватор и дори в начин на мислене? Как добрият екип и лидерските позиции на компанията в световен мащаб задвижват и разгръщат потенциала на един млад специалист до все по-високи нива всеки ден в продължение на години? Как преминава работният ден на г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, както и какво сподели тя пред екипа на Инженер.bg за рубриката „Един работен ден на...“, прочетете в следващите редове. 

 

Как е вашето име и каква длъжност заемате в компанията?

 

Моето име е Елисавет Стаму и съм инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България от почти 2 години. 

 

Какво е образованието Ви?

 

Висшето ми образование е в областта на машиностроенето.

 

Как започва вашият работен ден?

 

Първото нещо, което правя, е да приоритизирам задачите си. Сутрин, когато пристигна на работа, обикновено се заемам със задачите, които изискват най-много мислене, енергия, ресурс или са най-спешни. След това се опитвам да прекарам малко време с екипа и заедно да се съсредоточим върху настоящи въпроси, които изискват групово вземане на решение.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Задачите ми са разнообразни и включват следните дейности: одитиране и създаване на доклади за доставчици, срещи за решаване на потенциални и текущи проблеми, свързани с качество на суровините, валидиране на нови доставчици и компоненти и др.

 

Защо тези дейности са важни за фирмата?

 

Всички тези дейности са важни, защото осигуряват качеството на нашите продукти. И тук имам предвид не просто дали един продукт отговаря или надвишава даден стандарт или спецификация. 

 

Качеството е начин на мислене, което те кара да си не просто добър, а най-добрата версия на себе си. Ние сме световен пазарен лидер в нашата област и целта ни е да останем такъв – а според мен това е начинът.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК. 

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЛЕМ България, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЛЕМ България

Браншът In Brief

 • БДЖ подписа договор на стойност 55.5 млн. лева със Siemens

  Български държавни железници (БДЖ) и Siemens сключиха договор за доставката на 10 нови електрически локомотива на стойност 55.5 млн. лева без ДДС. Това е първата сериозна инвестиция в подновяване на тяговия подвижен състав на компанията от 15 години насам.

 • Jadar Resources откри ценни находища на литий и бор в Сърбия

  Австралийската компания Jadar Resources откри потенциални находища с литий и бор на територията на община Рековац, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Ценните метали са незаменими при производството на батерии и електрически превозни средства.

 • Българска фирма с умна камера, измерваща телесна температура

  Българската IoT фирма Алтерко Роботикс представи умна камера за дистанционно измерване на телесна температура само за 0.5 s, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Иновацията, наречена MyKi Tcam, се отличава също с точност на работа от +/- 0.3 °C.

 • Русенска фирма инвестира 5.3 млн. лева в преработвателен завод

  Русенската компания Агрола Екоинвест ще инвестира 5.3 млн. лева в завод за преработване на плодове в с. Новград, община Ценово. Предприятието ще разполага с обща площ от 3850 кв.м и ще бъде финансирано по Програмата за развитие на селските райони.

 • Македонската компания TeachHoot с онлайн платформа за обучение

  TeachHoot е една от компаниите, започнали образователната революция на онлайн частните уроци в Северна Македония. Фирмата разработва платформа за изцяло онлайн обучение, помагаща на учениците да намерят най-подходящия учител за тях.

 • Румънската компания Romgaz планира 3.2 млрд. евро инвестиции

  Компанията Romgaz планира да инвестира 3.2 млрд. евро до 2025 г. Сумата ще бъде вложена както в офшорни проекти, така и за производство на природен газ на суша, включително сондажни работи, изграждане на кладенци и наземни технологични инсталации.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6